"Klasikinis tarybinis" šašlykų receptas su itin svarbiais, šašlyko skonį įtakojančiais niuansais.
Kiaulieno šonkauliukai, marinuoti sojos padaže
Keptas šventinis kumpis
Viską sudėti į kepimo skardą ir kepti 200 laipsnių orkaitėje apie 1:30 min.
Salotų užpilui sumaišyti cukrų, druską, prieskonius salotoms, kedro riešutus ir aliejų.
Šis receptas dalyvauja konkurse „Kūčių ir Kalėdų patiekalai su majonezu „VILNIUS"
Atsiųsk savo receptą ir laimėk prizus!
Komentuokite ir vertinkite!

10 geriausių kiaulienos kumpio receptai
Čia yra dešimt puikių skonių keptų kumpių, puikiai tinka jūsų Velykoms, Kalėdoms, Padėkos vakarienei arba bet kuriam šventiniam šeimos šventėms.
Dauguma šių receptų reikalauja visiškai iškepto kumpio. Visiškai paruoštą kumpį galima mėgautis sumuštiniuose ir receptuose be tolesnio virimo, tačiau šildymas pagerina skonį ir tekstūrą. Jei nenaudojate glazūros ir tiesiog norite šildyti kumpį, pakuotėje turėtų būti nurodymų, kaip pakartotinai pašildyti kumpį iki 140 F temperatūros. Pažiūrėkite į šiuos paprastus nurodymus, kaip šildyti visiškai paruoštą kumpį .
Šviežias kumpis turi būti virintas iki 145 F. Nesvarbu, ar jis yra šviežias, ar visiškai virtas, jei jūsų kumpis nebuvo supakuotas į USDA patikrintą augalą, kumpis turi būti pašildomas bent iki 165 F
- 01 iš 10Keptas kumpis su saldaus burbono ir garstyčių glazūra Medus, melasos, apelsinų sulčių, garstyčių ir burbono aromato derinys - tai sultingas keptas kumpis. Kumpis kepamas keletą kartų. Mėgaukitės likusiu kumpiu pusryčių puodelyje arba šiame kepta bulvių patiekale .
- 02 iš 10Apelsinų glazūruotas kumpis Šį lengvą receptą naudokite be kaulų konservuotą kumpį arba visiškai virtą rūkytą kumpį. Kumpis yra glazūruotas paprastu, lengvai prieskoniu mišiniu garstyčių, marmeladu ir prieskoniais. Dalis glazūros mišinio su razinomis sumaišoma su kvapniu padažu.
- 03 iš 10Kepta kumpis su persikų grietinėlės glazūra Paprastas, dviejų ingredientų glazūra daro šį iškeptą kumpį greito paruošimo ir kepimo procesą. Liekamasis kumpis daro puikius sumuštinius arba kauliukus ir naudojamas kumpis troškintuose ir salotose.
- 04 iš 10Kepta kiautė su rudos cukraus garstyčių glazūra Šis gražiai pagardintas, populiarus keptas kumpis yra pagardintas rudo cukraus glazūra. Tai puikus kumpis, skirtas šventiniam patiekalui ar sekmadienį vakarienei. Saldžiarūgštė glazūra yra lengvai prieskoniuotos su cinamonu.
- 05 iš 10Klevo ir rudojo cukraus glazūruotas kumpis Šis kumpis yra glazūruotas su kvapniu klevų sirupo ir obuolių sulčių deriniu, šiek tiek garstyčių ir rudojo cukraus.
- 06 iš 10Persikų glazūruotas kumpis "Peach Schnapps" daro šį kumpio glazūrą išskirtinį peachiškumą, bet jaučia laisvę pakeisti persikų nektarą ar kitą likerį ar sultis.
- 07 iš 10Džeko Danielio glazūruotas kumpis "Jack Daniel's Whisky", rudojo cukraus, apelsinų žvakes ir prieskoniai, pagaminti šį skanų kepta kumpį.
- 08 iš 10Kumpis su Cola ir klevų glazūra Cola ir klevo sirupas švelnina šį skanų kumpio glazūrą. Tai skanus glazūra, naudojama jūsų šventinio pietų kumpio.
- 09 iš 10Kumpis su alaus glaistu Šis kumpis yra kepamas aromatiniu rudojo cukraus ir alaus glaistu. Nepamirškite pakartotinai kepti kolos ar imbiero alaus. Arba naudokite nealkoholinį alų.
- 10 iš 10Keptas kumpis su ananasu Tai klasikinis rūkytas piknikas su ananasais, rudojo cukraus, medaus ir gvazdikėlių. Kepti kumpiai, likę kubeliai, ir įdėti į bulvių sriubą ar švelnų makaronų pyragėlį .

Skaniausi apkepai iš cukinijos, top 4 cukinijos apkepų receptai
Cukinijos įdarytos mėsa ir sūriu receptas, receptas su cukinija orkaitėje

Keptas kiaulienos kumpis su medumi
Šis šventiškai keptas kiaulienos kumpis su medumi taip pavadintas ne be reikalo – jo gamybos procesas užtrunka virš 4 valandų. Sakoma, kad su meile ir ilgai kepamas kumpis būna bent 10 kartų skanesnis, tad manome, kad pasistengti tikrai verta.
Šiuo būdu išvirta ir kepta mėsa tampa ypatingai sultinga ir tiesiog tirpsta burnoje. Beje, rekomenduojame kepti didelį kumpio gabalą, kadangi net ir nesuvalgius visko iš karto, mėsa šaldytuve išsilaiko 1-2 savaites ir gali puikiai būti naudojama sumuštiniams ar kitiems patiekalams.
Keptas kiaulienos kumpis su medumiPasiruošimas15 minsKepimo trukmė4 hrsŠventiškas patiekalas ypatingai progai.
Pamaitins : 10IngredientaiKumpio glaistui- 75 g rudo cukraus
- 90 g medaus
- 50 ml vaisių vyno
Pirmiausia pasiruošiame mėsą. Nuo kumpio nupjaustome riebalų perteklių ir suvynioję į cilindrą surišame storu siūlu. Labai svarbu nuo viršutinės kumpio dalies nenupjauti visų riebalų, kurie kepant karamelizuosis.
Į puodą su šaltu vandeniu dedame perrištą kumpį, stambiai pjaustytas morkas, svogūną, porą šiek tiek druskos ir likusius prieskonius. Uždengiame ir verdame ant nedidelės kaitros 3 valandas.
Artėjant kumpio virimo pabaigai pasigaminame glazūrą. Į atskirą puodą beriame cukrų, medų ir pilame vaisių vyną. Viską kaitiname ant nedidelės ugnies 4-5 minutes, kol gauname tamsios spalvos sirupą. Gautą sirupą pagardiname druska ir pipirais.
Kuomet kumpis išverda, leidžiame jam šiek tiek atvėsti. Tuomet nukerpame siūlą, kuriuo mėsa buvo surišta, peiliu lengvai palyginame viršutinį riebalų sluoksnį (jei kumpis su oda - ją nulupame) ir padarome norimos formos įpjovimus, kurie kepant išryškės.
Įkaitinę orkaitę iki 170 laipsnių supilame ant kumpio viršaus pusę paruoštos medaus glazūros ir kepame orkaitėje 15 minučių.
Praėjus penkiolikai minučių supilame ant viršaus likusią pusę glazūros ir kepame dar 25-30 minučių, kas penkias minutes pašlakstydami nubėgusiu padažu.
Prieš patiekdami leidžiame mėsai pailsėti 10-15 minučių ir patiekame su keptomis ar šviežiomis daržovėmis ir mėgstamu padažu.
