pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Mesos suktinukai su farsu - skanūs ir paprasti receptai

Mesos suktinukai su farsu

Minkšti ir purūs varškėčiai - tarsi bandelės!Varškės patiekalaiLengvai ir greitai paruošiami traškūs vištienos sparneliai kepti orkaitėjePatiekalai iš vištienos ir paukštienosSkanios ir sultingos mėsos marinatas (vištienai; jautienai; kiaulienai; kalakutienai)Marinatai / Kompotai / Uogienes / Vakavimas20 naudingų patarimų daržininkams ir sodininkamsNaudingi patarimai jūsų virtuvėjeKalafiorų salotos su sojos padažuDaržovių patiekalų receptai / Salotų, mišrainių receptaiSaulės pica su kumpiu, feta, mocarela ir vyšniniais pomidoraisMakaronų ir picos patiekalų receptaiVeganiški "sūrio" pyragėliai ValentinuiDesertų receptai / Vegetariški / Veganiški patiekalaiPupelių ir baklažanų troškinys be glitimoDaržovių patiekalų receptai / Vegetariški / Veganiški patiekalai

Mesos suktinukai su farsu

Tandoori vištienos iešmeliai karšto oro gruzdintuvėje (arba orkaitėje)Brokolių, kalafiorų ir šoninės salotosAtsiųsk savo receptąPatiekalo tipasValentino dienaiValgome sveikiau!ApkepaiBlynai, vafliaiDesertaiGėrimaiGėrimai su alkoholiuKaršti patiekalaiKonservuoti patiekalaiKošės, tyrėsKremai ir padažaiPicosPyragai, kepiniaiSalotos, mišrainėsGarnyraiSriubosSumuštiniaiTroškiniaiUžkandžiaiPagr. ingredientasAvienaBulvėsDaržovėsGrybaiJautienaKiaulienaKiaušiniai ir pieno produktaiMiltai ir kruoposSojaVeršienaVaisiai ir uogosŽvėrienaPaukštienaMakaronaiŠokoladasŽuvis ir jūros gėrybėsRiešutaiProgaUžgavėnių idėjosMamos dienos skanėstaiTėvelių dienaiVelykiniai patiekalaiValentino dienaiKalėdų patiekalaiKūčių patiekalaiGimtadienio patiekalaiJoninių skanėstaiHelovinasNaujiesiems MetamsVestuviniai patiekalaiPyragų dienaPasaulio virtuvėAirijos virtuvėAmerikos virtuvėAnglijos virtuvėArgentinos virtuvėArmėnijos virtuvėAustrijos virtuvėBaltarusijos virtuvėBrazilijos virtuvėBulgariška virtuvėDanijos virtuvėGraikijos virtuvėGruzijos virtuvėIndijos virtuvėIspanijos virtuvėItalijos virtuvėJaponijos virtuvėKinijos virtuvėKorėjiečių virtuvėLenkijos virtuvėLietuvos virtuvėMaroko virtuvėMeksikos virtuvėNorvegiška virtuvėOlandijos virtuvėPrancūzijos virtuvėRusijos virtuvėŠvedijos virtuvėŠveicarijos virtuvėSlovakijos virtuvėSuomių virtuvėTailando virtuvėTibeto virtuvėTotorių virtuvėTurkijos virtuvėUkrainos virtuvėVengrijos virtuvėVokietijos virtuvėLatvijos virtuvėČekų virtuvėPagal paiešką: “mesos suktinukai su farsu kepti orkaiteje” rasta receptų 1000Vištienos suktinukai su faršuMėsos suktinukai su faršo įdaru

Gera virtuvė

Grįžkime į lietuvišką virtuvę. Čia taip pat galime atrasti tikrai nuostabių valgių. Gal būt jų paruošimas ir užims truputį daugiau laiko, bet kartais galima laiko tam skirti. Tuo labiau, kad už lango vis niūresnis oras ir kažkur lėkti visai nebesinori.
Tad, šiandiena- įvairūs mėsos suktinukai- zrazai (tik niekaip nesuprantu iš kur toks keistas jų pavadinimas).

Mėsos suktinukai (zrazai) įdaryti lašinukais


Šiems suktinukams geriausiai tiks jautiena. Ji nėra riebi, tad lašinukų įdaras čia bus kaip tik.

600 gr. jautienos nugarinės (arba kitos platesnės jautienos dalies),
100gr. rūkytų lašinukų,
1 svogūnas,
kmynų, pipirų ir druskos,
morka, svogūnas ir lauro lapas troškinimui,
truputis miltų, jei reikės padažui sutirštinti.

Jautienos nugarinę supjaustykite ne platesniais kaip 1 cm. gabalais. Ant pjaustymo lentos ištieskite maistinės plėvelės, dėkite po vieną ar du mėsos gabalus, uždenkite mėsą plėvele (kad maistinė plėvelė būtų iš abiejų mėsos pusių). Kiekvieną gabalą išmuškite tam skirtu plaktuku. Apiberkite pipirais ir vos, vos druska.

Supjaustę svogūną ir lašinukus juos truputį apkepkite ir vėliau apiberkite kmynais. Šio įdaro dėkite ant jautienos gabaliuko krašto ir kai visą jį išdėliosite- susukite. Galą persmeikite metaliniais smeigtukais arba apvyniokite siūlu (daug vynioti nebūtina). Tik siūlą imkite kuo tamsesnį ir nebijokite- jis tikrai nenudažys jūsų suktinukų ar padažo. Užvyniojus šviesiu siūlu, po troškinimo sunkai jį atrasite. Paprasčiausiai jis įgaus suktinuko spalvą.


Į puodą sudėkite pjaustytą svogūną, morką ir lauro lapą., o ant jų sudėkite suktinukus. Užpilkite verdančiu vandeniu ir troškinkite ant vidutinės kaitros apie 1 val. Jei norite galite suktinukus prieš tai apkepti, o tik po to troškinti.


Ištroškinus suktinukus išimkite ir atvyniokite kiekvienam siūlus, jei jų nesusmeigėte. Sudėkite juos į gilią lėkštę ir uždengę, padėkite kur šiltai. kad ir į mikrobangų krosnelę (šildyti nereikia) ar paprasčiausiai uždenkite rankšluosčiu.

Kiaulienos nugarinės suktinukai su maltos mėsos įdaru pievagrybių padaže (Zrazai)

Išsisaugokite:

Šventiniams vasario 16-osios pietums gaminau kiaulienos suktinukus su maltos mėsos įdaru pievagrybių padaže, kuriuos patiekiau su keptomis bulvytėmis ir salotomis, gavosi tikrai labai skanūs pietūs.

Aštuoniems suktinukams paruošti reikės:

Maltos mėsos įdarui:

  • 400 g. malto kiaulienos kumpio
  • 1 kiaušinio
  • 1 nedidelės raudonos paprikos
  • Šiek tiek poro
  • Saujos svogūnų laiškų
  • Druskos, maltų kvapiųjų pipirų ar mėgiamų prieskonių pagal skonį

Ingredientai

  • Kiaulienos sprandinė: 700 g
  • Maišytas kiaulienos ir jautienos faršas (50/50): 700 g
  • Didelės morkos: 2 vnt.
  • Dideli svogūnai: 2 vnt.
  • Druska: pagal skonį
  • Juodieji pipirai: 2 a. š.
  • Česnako granulės: 1 a. š.
  • Lauro lapai: 2 vnt.
  • Kiaušinis: 1 vnt.
  • Maltos mėsos prieskoniai: 1 a. š.
  • Miltai: apvoliojimui
  • Aliejus: kepimui
  • Sultinys: 500 ml
  • Grietinė: 1 v. š.
  • Smulkinti žalumynai (krapai, svogūnų laiškai): 2 v. š.

1. Paruošiama kiauliena: Kiaulienos sprandinė supjaustoma maždaug 1 cm storio riekelėmis ir išmušama virtuviniu plaktuku, kol mėsa tampa plona ir lanksti.

2. Abi puses pabarstykite druska, pipirais ir česnako granulėmis.

3. Faršo paruošimas: Į maišytą faršą įmušamas kiaušinis, įberiama druskos, pipirų ir maltos mėsos prieskonių. Masė gerai išmaišoma, kol tampa vientisa.

4. Daržovių paruošimas: Nulupamos ir nuplaunamos morkos bei svogūnai.

5. Morkos sutarkuojamos, svogūnai supjaustomi smulkiais kubeliais. Į keptuvę pilamas aliejus, sudedamos smulkintos daržovės ir pabarstoma druska bei pipirais.

6. Daržovės kepamos ant vidutinės ugnies, kol suminkštėja.

8. Mėsa susukama į ritinėlį, o kraštai sutvirtinami mediniais iešmeliais, kad suktinukai neiširtų.

11. Troškinimas: Apkepinti suktinukai sudedami į puodą, pagardinami papildoma druska, pipirais ir lauro lapais. Ant viršaus uždedamas keptų daržovių likutis, o viskas užpilama sultiniu.

12. Puodas uždengiamas, o patiekalas troškinamas apie 35 minutes ant mažos ugnies.

13. Galutinis akcentas: Prieš patiekimą į troškinį įmaišoma grietinė, o suktinukai apibarstomi smulkintais krapais ir svogūnų laiškais.

14. Šie unikalūs suktinukai yra puikus pasirinkimas šventiniam stalui ar kasdieniam šeimos pietų meniu.