pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Geriausi Receptai Autoklave - Kaip Paruošti Tobulą Konservą

Žuvies ir bulvių apkepas

Mes valgome per mažai žuvies, o kai valgome – dažnai renkamės tuos pačius gaminimo būdus. Ar kada kepėte žuvies apkepą? Paprastas, greitai paruošiamas, jaukus – tiesiog subalansuotas vėsesniems rudens orams. Giliame kepimo inde susluoksniuokite plonomis riekelėmis pjaustytas bulves, prieskoniais pagardintą baltos žuvies filė, kremišką bešamelio padažą ir mėgstamą fermentinį sūrį. Kepkite orkaitėje, kol bulvės suminkštės, o tuomet patiekite ant stalo. Kabinkite dideliu šaukštu, dalinkite į dubenėlius ir ragaukite. Galbūt į savo mėgstamų valgių meniu įtrauksite naują žuvies patiekalą? Žuvies ir bulvių apkepas – švelnaus skonio, ypatingai minkštas, kremiškas, su daug tąsaus sūrio. Tikrai patiks jaukių ir sočių naminių valgių mėgėjams.

Nuotrauka Ⓒ Asta, Saulėta virtuvė

Skaniai ir sočiai be mėsos - 39 vakarienės idėjos

Šios puikios vakarienės idėjos įkvėps atrasti naujus ir labai skanius derinius. Mėsos nebuvimas čia nėra ribotumas, o galimybė įtraukti į racioną dar daugiau įvairių daržovių, jūros gėrybių ir kitų puikių ingredientų. Kiekvienas receptas nuostabiai tiks sotiems, aromatingiems pietums ar vakarienei.

Apsižvalgę po LaMaistas.lt platybes atrinkome net 39 vakarienės idėjos idėjas greitiems pietums ar vakarienei be jokios mėsos! Ir pyragai, ir blyneliai, ir kepsneliai, ir apkepas. Tik spėk rinktis ir ragauti!

Kategorija: Mėsos patiekalai

– Oho! – sakė šiuo marinatu ruoštų šonkaulių ir šašlykų ragavusieji.

Ir išties – oho. Ilgai maniau, kad jau esu atradusi tobulo marinato mėsai receptą, tačiau šis pranoko visus lūkesčius.

O viskas prasidėjo tuomet, kai ruošiausi virti pomidorinę su šonkauliais, tačiau tądien niekam namuose nesinorėjo sriubos. Šonkauliai, ištraukti iš šaldiklio jau buvo atvėsinti, o ant darbastalio liūdėjo iš rūsio atnešti keli stiklainiai vasarą sutrintų konservuotų pomidorų.

Tuomet ir gimė išganinga mintis panaudoti pomidorų tyrę mėsos marinavimui. Žinia, pomidorai turi natūralios rūgšties, todėl pamaniau, kad duetas turėtų būti tobulas.

Paragavus iškeptų šonkaulių tiesiog negalėjome atsistebėti mėsos minkštumu, tad mintimis jau keliavau į grilį, kazaną ir šašlykinę, kuriuose įsivaizdavau kepamus kepsnius ir šašlykus. Per kelis mėnesius išbandėme viską ir galiu drąsiai teigti, kad minkštesnės mėsos nesu ragavusi.

Pabandžiau gaminti ir su šviežiai trintais pomidorais, pavyko irgi neblogai, tačiau termiškai apdorota tyrė visgi buvo geresnė pagalbininkė. Galbūt dėl to, kad kaitinant pomidorus, juose išsiskiria likopenas? Toliau skaityti „Pomidorinis marinatas kepsniams ir šašlykams”

Paskelbta 2024-11-08

Eglių druska

Gegužės gale skarotosios eglės pasidabina šviežia žaluma. Šie jauni ūgliai yra ypatingo skonio ir aromato, o ir naudingų medžiagų juose apstu.

Ūglius dažniausiai dėdavau į raugiamą medaus girą ir gamindavau lydytą sviestą su jaunaisiais spygliais. Bet pernai, paskaičiusi apie pušų žiedų ir druskos duetą, pamaniau, kad eglių ūgliai irgi puikiai suderėtų su kepama žuvimi, paukščiu ar mėsa.

Tad šiemet kartoju jau didesnį kiekį. Toliau skaityti „Eglių druska”

Kalėdinis punšas 8 asm.

Vytaras Radzevičius: Punšas – žiemiškas ir šildantis gėrimas. Pats žodis kilo iš hindi kalbos ir reiškia skaičių „penki“ („panch“), todėl šio gėrimo recepte dažniausiai naudojami penki ingredientai – skirtingos sultys ir prieskoniai. Punšą galima patiekti tiek šiltą, tiek atvėsusį. Kuo ilgiau punšas stovės, tuo daugiau turės skonio ir tuo geriau atsiskleis įdėtų prieskonių savybės. Prieskoniai punšui suteikia išties puikų aromatą, todėl šis gėrimas puikiai sušildo ilgais žiemos vakarais, o svarbiausia – jį išties nesunku pasigaminti.

Žymės: gėrimas, prieskoniai, kalėdinis, punšas, kalėdinis receptas