pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Mesos marinavimas su garstyciomis - magiškos skonio harmonijos

Vištienos marinavimas

Vištienos marinavimo laikas priklauso nuo kepsnio dydžio. Jei ruošiatės kepti visą vištą – ją palikite marinuotis per naktį, jei kepsite filė ar blauzdeles – marinuoti pakaktų nuo pusvalandžio iki kelių valandų. Visos išraiškingiausios marinato spalvos ir sultingumas atsiskleis tuomet, jei marinatas bus pateptas ne tik ant vištienos paviršiaus, bet ir po odele.

Vištiena yra pakankamai minkšta mėsa, tad jos marinatas gali būti su mažiau rūgšties. Čia galite leisti sau improvizuoti ir vietoje įprastos citrinų ar apelsinų rūgšties naudoti trintus serbentus, maišytus su aliejumi, sojų padažu, druska ir pipirais. Šiuo marinatu įtrintą mėsą marinuokite pernakt.

Vištienos marinatas su garstyčiomis. Toks skanus patiekalas, kad nepaliks abejingų!

Įsivaizduokite, kad garsus virėjas jums atskleidė visas paslaptis. Dabar sumaišant tik keletą žinomų produktų, vištieną paverčiate nerealiai sultinga ir skania mėsa. Kuo šis marinatas ypatingas, netrukus atskleisime.

Mesos marinavimas su garstyciomis

Minkšti ir purūs varškėčiai - tarsi bandelės!Varškės patiekalaiLengvai ir greitai paruošiami traškūs vištienos sparneliai kepti orkaitėjePatiekalai iš vištienos ir paukštienosSkanios ir sultingos mėsos marinatas (vištienai; jautienai; kiaulienai; kalakutienai)Marinatai / Kompotai / Uogienes / Vakavimas20 naudingų patarimų daržininkams ir sodininkamsNaudingi patarimai jūsų virtuvėjeKalafiorų salotos su sojos padažuDaržovių patiekalų receptai / Salotų, mišrainių receptaiSaulės pica su kumpiu, feta, mocarela ir vyšniniais pomidoraisMakaronų ir picos patiekalų receptaiVeganiški "sūrio" pyragėliai ValentinuiDesertų receptai / Vegetariški / Veganiški patiekalaiPupelių ir baklažanų troškinys be glitimoDaržovių patiekalų receptai / Vegetariški / Veganiški patiekalai

Dar kelios gudrybės

Jei nusipirkote šaldytą mėsą ir planuojate ją marinuoti, nelaukite, kol ji atitirps, marinatas puikiai susigers net į šaldytą mėsą.

Šis garstyčių vištienos marinatas gali būti saugiai naudojamas kitų rūšių mėsai, bet žuvis nebus skani su šiuo marinatu.

Vištieną galite supjaustyti mažais gabalėliais, sudėti į šaldymo maišelį, užpilti marinatu ir laikyti šaldiklyje iki 3 mėnesių.

Yra daugybė vištienos marinato variantų. Kai kurie iš jų yra apgalvoti ir paruošti profesionalių virėjų, kiti – išradingų namų šeimininkių. Ir kiekvienas savaip yra geras ir puikus. Tačiau žinodami, kaip naudoti garstyčias vištienai marinuoti, sužinosite, kaip skaniai paruošti mėsą.

Kaip pasigaminti vištienos marinatą?

Jums reikės:

Gaminimas:

Įdėkite mėsą į marinatą ir gerai išmaišykite. Uždenkite indą lėkšte ir ant viršaus uždėkite svorį. Tai leis vištienai gerai išsimarinuoti.

Palaikykite mėsą per naktį, tada kepkite įprastai.

Galite išplėsti marinato ingredientų sąrašą. Pavyzdžiui, ciberžolė ne tik padarys mėsą skanesnę, bet ir suteiks jai auksinę spalvą.

Skonis ir aromatas taps ryškesni, jei į kefyro mišinį bus dedama kalendros, mėtų, šalavijų, čiobrelių, rozmarinų, mairūnų ir bazilikų.

Marinuojame kiaulieną

Kiaulienos marinatas gali būti tiek šlapias, tiek sausas. Aptarsime kiekvieną iš jų.

Marinuojant kiaulieną šlapiai svarbiausia prisiminti šiuos penkis, kertinius žingsnius: pradžioje išsirinkite skystį (raudonasis vynas arba intensyvaus skonio sultys), tuomet įpilkite aliejaus, įberkite ryškaus skonio smulkintų žalumynų (svogūnų laiškai, česnakai, imbieras), pagardinkite druska, pipirais ir mėgstamiausiais džiovintais prieskoniais. Šio marinato nenaudokite glazūruojant mėsą – žalia mėsa jame neabejotinai paliko bakterijų.