Mėsos kukuliai aštriame pomidorų padaže
Ruošiame kukulius: dideliame dubenyje sumaišome visus kukulių ingredientus, prieskoninių žolelių lapelius smulkiai sukapojame ir įmaišome į mėsą. Suformuojame norimo dydžio kukulius ir juos apkepame gerai įkaitintoje keptuvėje ant šlakelio alyvuogių aliejaus. Nebūtina mėsą iki galo iškepti, svarbu, kad kukuliai gražiai apskrustų.
Reklama41011Per tą laiką pasiruošiame kuskusą. 1 sultinio kubelį užpilame 500 ml verdančio vandens. Į dubenį beriame kuskuso kruopas, žiupsnį druskos, griežinėliais pjaustytą citriną ir viską užpilame dar karštu (beveik verdančiu) sultiniu. Pridengiame dubenį dangčiu ar lėkšte ir leidžiame kruopoms brinkti apie 5 minutes. Po to šakute gerai išpurename kuskusą, sudedame kapotus mėtų lapelius.
Į lėkštes dedame po šaukštą kuskusko, ant jo dosniai krauname pomidorų padažo, ant viršaus dėliojame kukulius. Galima patiekti su natūraliu jogurtu šalia, kad padėtų suvaldyti padažo ‘karštį’.
IngredientaiPatarimasKuskusas visada bus skanesnis jei kruopas brinkinsite ne vandenyje, o ekologiškame „Maggi“ sultinyje. Nebereikės papildomai pridėti nei druskos, nei aliejaus šlakelio.
Beata NicholsonČia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Reklama41003Rašyti komentarą
Lengvas mėsos kukulių receptas
Šį paprastą mėsos kukulių receptą pagaminti taip paprasta, jie visada būna sultingi ir švelnūs.Paruošimo laikas 10 minučių minučių Virimo laikas 20 minučių minučių Bendras laikas 30 minučių minučių
Virimo režimas Neleiskite ekranui užtemti- Norėdami sušalti, paruoškite kaip nurodyta ir prieš arba po kepimo užšaldykite ant kepimo skardos. Perkelkite į šaldymo maišelį iki 4 mėnesių.
- Iškepti neapdorotas šaldytų mėsos kukuliųpridėkite 6–10 minučių prie kepimo laiko ir įsitikinkite, kad kotletai pasiekia 160 °F.
- Šildymui virti mėsos kukuliai iš šaldytų, įdėkite į keptuvę su 1/2 puodelio vandens. Uždenkite ir troškinkite, kol įkais, 10–12 minučių, prireikus įpildami daugiau vandens.
- Šildymui virti mėsos kukuliai makaronų padažeį padažą įpilkite ½ puodelio vandens ir troškinkite 15–20 minučių arba tol, kol kotletai įkais.
Patiekimas: 4 mėsos kukuliai | Kalorijos: 235 | Angliavandeniai: 5 g | Baltymai: 15 g | Riebalai: 17 g | Sotieji riebalai: 6 g | Polinesotieji riebalai: 1 g | Mononesotieji riebalai: 7 g | Transriebalai: 0.5 g | Cholesterolis: 72 mg | Natris: 256 mg | Kalis: 259 mg | Pluoštas: 0.4 g | Cukrus: 1 g | Vitaminas A: 174 TV | Vitaminas C: 2 mg | Kalcis: 56 mg | Geležis: 2 mg
Pateikta informacija apie mitybą yra apytikslė ir skirsis priklausomai nuo gaminimo būdų ir naudojamų ingredientų prekių ženklų.
Kursas Užkandis, pagrindinis patiekalasVirtuvė Amerikos
Kaip pagaminti mėsos kukulius?
Iš anksto įjunkite orkaitę, pasirenkant iš viršaus ir apačios režimą, ir palikite ją kaitintis iki 200°C temperatūros. Ištrauktą skardą padenkite kepimo popieriumi arba folija, užpurškite arba apšlakstykite šiek tiek alyvuogių aliejaus ir palikite netoli savęs. Tuomet, kol orkaitė kaitinasi, atlikite 1–2 žingsnius.
2 žingsnis. Švariomis rankomis tešlą gerai išminkykite.
3 žingsnis. Formuokite kukulius, kol sunaudosite visą tešlą (apie 30 gramų svorio, jeigu mažesnius ir apie 40 gramų, jei didesnius).
Jeigu tešla labai limpa prie rankų, prieš pradedant formuoti mėsos kukulius, sudrėkinkite rankas.
4 žingsnis. Perkelkite skardą į įkaitintą orkaitę ir kepkite 25–30 minučių, kol mėsos kukuliai pilnai sutvirtės ir gerai apskrus.
Mėsos kukulius patiekite dviem žmonėms, o likusias dvi (arba visas keturias) porcijas pasidėkite į šaldytuvą arba šaldiklį.
Šių mėsos kukulių vienoje porcijoje yra 22 gramai baltymų, 18 gramų riebalų, 11 gramų angliavandenių ir vos 300 kalorijų, todėl jie puikiai tinka laikantis mitybos plano, protarpinio badavimo ar metant svorį.

Kaip atšildyti mėsos kukulius?
Mėsos kukuliai nuostabiai atsišildo, todėl puikiai tinka laikyti šaldytuve ar šaldiklyje:
- Šaldytuve. Iškeptus ir atvėsusius mėsos kukulius sandariame inde šaldytuve laikyti galima iki 3 dienų.
- Šaldiklyje. Mėsos kukuliai šaldiklyje gali būti užšaldyti iki 3 mėnesių. Tiesa, leiskite jiems bent valandą pastovėti, kad pilnai atvėstų ir sugertų savo skysčius.
Norėdami juos atšildyti, apie 10 minučių palikite iki 180°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje, kol jie gerai apskrus ir pradės garuoti.


