Apie autoklavų gamintoją
Vokietijos firma "Korimat Metallwarenfabrik" yra viena iš žinomiausių ir populiariausių autoklavų gamintoja Europoje. "Korimat" autoklavai yra universalūs įrenginiai ir gali būti naudojami ne tik konservams sterilizuoti, bet ir kaip paprastas virimo katilas su slėgio funkcija, kaip vakuuminis katilas. "Korimat" katilai kaitinami elektra, dujomis arba skystu kuru. Į rinką patenka trys modeliai - "Korimat KA 160, KA 240 ir KA 380. Įrenginiai turi elektroninio valdymo sistemą, kuri automatiškai valdo katilo temperatūrą, reguliuoja sterilizavimo laiką. Prie katilo galima prijungti duomenų registravimo įrenginį.
3 pav. Modeliai KA 160, KA 240 ir KA 380
Žuvies konservai namuose be autoklavo
Kadangi autoklavas reikalauja investicijų ir ne visada patogus naudoti, svarstysime variantą, kai keptuvėje iš upinės žuvies ruošiame naminius konservus.
Norėdami paruošti žuvies konservus stikliniuose induose, jums reikės:
- šviežia žuvis – 5 kg (pavyzdžiui, skumbrė ar tunas);
- svogūnai – 2 vnt.;
- lauro lapai – 10 vnt;
- juodieji pipirai – 10 vnt .;
- druska – 2 šaukštai;
- actas – 2 šaukštai;
- Alyva.
Žuvį nuvalykite, nuplaukite ir supjaustykite gabalėliais. Į kiekvieno stiklainio dugną sudėkite svogūną, lauro lapą ir pipirų žirnelius. Žuvies gabaliukus sudėkite į stiklainius, sandariai supakuokite. 1 litre vandens ištirpinkite druską ir užvirinkite. Įpilkite acto ir palikite tirpalą atvėsti. Užpilkite sūrymu žuvį ir sandariai uždarykite stiklainius.
Toliau reikia paruošti keptuvę. Ant dugno uždėkite skudurą, ant jo uždėkite stiklainius ir užpildykite vandeniu, kad jis visiškai juos uždengtų. Vandenį užvirinkite ir virkite 3-4 valandas. Konservus atvėsinkite, tada ant viršaus įpilkite aliejaus ir sandariai uždarykite skardines.
Pagal šį pagrindinį receptą galite paruošti konservuotą maistą, pridedant prieskonių ir ingredientų pagal savo skonį. Pavyzdžiui, galite virti juos pomidorų padaže.
Pasiruošimas naudoti autoklavo
Raktas į sėkmingas išsaugojimo rezultatus yra teisingas parengimas produktų ir naudojimui autoklave. Iš veiksmų seka šiame etape yra taip:
- Pagal receptą jums reikia imtis draugiškus produktus ir pakuotės juos pagal to paties dydžio bankų.
- Roll stiklainiai su metaliniais dangčiais per konservų klavišą ir įdiegti jas stovo arba kasetės autoklave.
- Naudojant specialias prispaudimo riešutai bankai turi būti pritvirtintas taip, kad jie yra saugūs, ir nelieskite tarpusavyje. Kaip naudoti autoklavą toliau?
- Po to, kai parengiamąjį darbą su bankų, mašina yra sumontuotas ant dujinės viryklės arba prijungtas prie elektros tinklo.
- Speciali kranas įdėti ir pritvirtinti žarną pakaba drenažas vandens pertekliui. Ji taip pat turėtų būti artimųjų švaraus vandens indą.
- Supilkite vandenį į autoklavą, kad bankai buvo visiškai panardintas į jį (apie 30 L).
- Uždarykite autoklavo dangtį ir patikrinkite sandarumą.
Tik tada jūs galite pereiti į konservų.
Naminis žuvies konservas keptuvėje: daug skanesnis nei parduotuvinis
Esant elektros energijos tiekimo sutrikimams ir kitoms rizikoms, žuvies konservai gali būti puikus būdas gauti baltymų ir papildyti bet kokį maistą. Tačiau parduotuvėse įsigyti konservai dažnai gąsdina savo sudėtimi, todėl daugelis domisi, ar žuvies konservai ruošiami namuose?
Troškinti veršienos maltinukai 4 asm.
Išbandykite puikių maltinukų receptą, kuriuo dalinasi kulinaras ir tinklaraštininkas Aurimas Alionis, „Aurimėlio virtuvės“ šeimininkas.
Žymės: maltinukai, maltiniai, kotletai, veršiena, kotletukai, malta mėsa, malta veršiena
Mesos konservavimas autoklave receptas
Tandoori vištienos iešmeliai karšto oro gruzdintuvėje (arba orkaitėje)Brokolių, kalafiorų ir šoninės salotosAtsiųsk savo receptąPatiekalo tipasValentino dienaiValgome sveikiau!ApkepaiBlynai, vafliaiDesertaiGėrimaiGėrimai su alkoholiuKaršti patiekalaiKonservuoti patiekalaiKošės, tyrėsKremai ir padažaiPicosPyragai, kepiniaiSalotos, mišrainėsGarnyraiSriubosSumuštiniaiTroškiniaiUžkandžiaiPagr. ingredientasAvienaBulvėsDaržovėsGrybaiJautienaKiaulienaKiaušiniai ir pieno produktaiMiltai ir kruoposSojaVeršienaVaisiai ir uogosŽvėrienaPaukštienaMakaronaiŠokoladasŽuvis ir jūros gėrybėsRiešutaiProgaUžgavėnių idėjosMamos dienos skanėstaiTėvelių dienaiVelykiniai patiekalaiValentino dienaiKalėdų patiekalaiKūčių patiekalaiGimtadienio patiekalaiJoninių skanėstaiHelovinasNaujiesiems MetamsVestuviniai patiekalaiPyragų dienaPasaulio virtuvėAirijos virtuvėAmerikos virtuvėAnglijos virtuvėArgentinos virtuvėArmėnijos virtuvėAustrijos virtuvėBaltarusijos virtuvėBrazilijos virtuvėBulgariška virtuvėDanijos virtuvėGraikijos virtuvėGruzijos virtuvėIndijos virtuvėIspanijos virtuvėItalijos virtuvėJaponijos virtuvėKinijos virtuvėKorėjiečių virtuvėLenkijos virtuvėLietuvos virtuvėMaroko virtuvėMeksikos virtuvėNorvegiška virtuvėOlandijos virtuvėPrancūzijos virtuvėRusijos virtuvėŠvedijos virtuvėŠveicarijos virtuvėSlovakijos virtuvėSuomių virtuvėTailando virtuvėTibeto virtuvėTotorių virtuvėTurkijos virtuvėUkrainos virtuvėVengrijos virtuvėVokietijos virtuvėLatvijos virtuvėČekų virtuvėPagal paiešką: “konservavimas autoklave” rasta receptų 82Marinuotos paprikos žiemaiKonservavimo gudrybės - patariame, kaip paruošti pačius pačiausius gardumynus žiemai!
