Karpis su grikiais, daržovėmis ir grybų padažu 4 asm.
Karpis puikiai dera ne tik su daržovėmis bei grybais, bet ir grikiais. Pats metas išbandyti!
Žymės: grybai, grikiai, daržovės, karpis, žuvies patiekalai , grikiai su daržovėmisKalėdinis punšas 8 asm.
Vytaras Radzevičius: Punšas – žiemiškas ir šildantis gėrimas. Pats žodis kilo iš hindi kalbos ir reiškia skaičių „penki“ („panch“), todėl šio gėrimo recepte dažniausiai naudojami penki ingredientai – skirtingos sultys ir prieskoniai. Punšą galima patiekti tiek šiltą, tiek atvėsusį. Kuo ilgiau punšas stovės, tuo daugiau turės skonio ir tuo geriau atsiskleis įdėtų prieskonių savybės. Prieskoniai punšui suteikia išties puikų aromatą, todėl šis gėrimas puikiai sušildo ilgais žiemos vakarais, o svarbiausia – jį išties nesunku pasigaminti.
Žymės: gėrimas, prieskoniai, kalėdinis, punšas, kalėdinis receptas
Prekių pristatymas visoje Lietuvoje..
Mus prižiūri Lietuvos Pašto Kurjerių Tarnyba. Trumpiausias pristatymo laikas ir bene geriausia paslaugos kainas. Galimybė sumokėti už prekes kurjeriui atvykus..daugiau
Geriausias konservavimo būdas yra sterilizavimas, arba konservavimas karščiu sandariai uždarytuose induose. Šio būdo esmė yra ta, kad sudėti į sandariai uždaromus stiklainius arba metalines dėžutes produktai kaitinami vandenyje arba garuose, kol sunaikinami mikroorganizmai. Šitaip galima užkonservuoti visų rūšių uogas ir vaisius, daržoves, grybus, mėsą, žuvis..
Konservuota žuvis pomidorų padaže: greitas receptas
Žuvies konservus galima paruošti ir kitu būdu. Norėdami tai padaryti, turėsite imtis:
- virtos sardinės, tunas arba lašiša;
- pomidorai arba pomidorų padažas;
- svogūnas;
- česnakai;
- alyvuogių aliejus:
- prieskoniai.
Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite alyvuogių aliejų. Suberkite susmulkintą svogūną ir česnaką ir pakepinkite, kol suminkštės ir kvapnūs.
Į keptuvę sudėkite konservuotą žuvį (nusitrauktą) ir sulaužykite šakute. Supilkite pomidorų padažą arba pjaustytus pomidorus ir išmaišykite. Pagardinkite druska, pipirais ir pasirinktais prieskoniais. Leiskite mišiniui virti 10-15 minučių, kol skoniai susimaišys. Paragaukite ir, jei reikia, pakoreguokite prieskonius.
Patiekite konservuotą žuvį pomidorų padaže su ryžiais, makaronais ar traškia duona.
