pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Kalakutienos Kotletai - Gardus ir Lengvas Receptas

Kalakutienos kotletukai -subalansuotas ir maistingas patiekalas visai šeimai

Kalakutienos kotletukai yra sveika ir maistinga tradicinių jautienos kukulių alternatyva, nes juose yra mažiau riebalų ir kalorijų. Juos gana paprasta pagaminti, galima pagardinti įvairiomis žolelėmis ir prieskoniais ar daržovėmis.

Paruošimo laikas: 10 minučių
kepimo laikas: 20 minučių
Bendras laikas: 30 minučių
Porcijos: 12

Ką dabar gaminame:

viskasvalentino dienaivalgome sveikiau!karšti patiekalaisriubosužkandžiaipyragai, kepiniaisalotos, mišrainėsTandoori vištienos iešmeliai karšto oro gruzdintuvėje (arba orkaitėje)Brokolių, kalafiorų ir šoninės salotosKaramelinis tiramisu su juodaisiais serbentaisSotus vištienos, ryžių ir daržovių apkepasCitrininis tiramisu - gaivus ir be galo skanusSluoksniuotas maskarponės desertas su braškėmis ir šokoladuVištiena švelniame citrinų ir bazilikų padažeŠviežių kopūstų sriuba su pupelėmisVirti varškėtukai su šoninės ir grietinėlės padažuKaršti crostini su krevetėmis ir sūriuItališka pupelių ir pomidorų sriuba

Širšių lizdas


Superiniai kotlečiukai! Negana to, kad labai skanūs, tai dar ir greitai pagaminami nesiterliojant rankų! Juos galima valgyti ir tiesiog iškeptus, ir patroškintus, kaip kad aš padariau. Labai purūs, minkštučiai, švelnaus skonio. Maniškis valgydamas per pietus pasakė: "Nežinau, ko čia pridėjai, bet labai skanu!" Grįžęs vakare irgi nepamiršo pagirti, kad kotletai per pietus buvo nuostabūs. O mažasis kaip kirto! Žodžiu - labai labai! Rekomenduoju! Aš juos kepsiu tikrai dažnai.

Troškinimui:
1 svogūno
1 morkos
1 VŠ miltų
pieno
sultinio kubelis, ar druskos ir prieskonių pagardinimui
tiktų ir pora pievagrybių


Paruošimas:

  1. Svogūną susmulkiname ir pakepiname su šlakeliu aliejaus, kol pasidarys skaidrus.
  2. Kiaušinius išplakame su majonezu, krakmolu ir visais prieskoniais bei kapotais žalumynais.
  3. Šaukšto pagalba faršą sumaišome su atvėsusiais svogūnais ir ankstesniame punkte gautu plakiniu.
  4. Dedame masę po šauktštą į keptuvę su gerai įkaitintu aliejumi ir kepame iš abiejų pusių, kol gražiai paruduos.
  5. Pakepiname smulkintą troškinimui skirtą svogūną, ir burokine tarka tarkuotą morką. Kepiname kol morka suminkštės.
  6. Beriame šaukštą miltų, pakepiname.
  7. Pabaigoje įpilame pieno, beriame druskytę, prieskonius, dedamesultinio kubelį, pakaitiname, kol padažas sutirštės, vis pamaišant.
  8. Sudedame kotletus ir pora minučių patroškiname uždengus dangčiu.
Reikalingi ingredientai:

Kalakutienos filė

500 gramų

Kiaušinis

2 vnt

Svogūnas

1 vnt

Česnakai

Žalumynai, druska, pipirai

pagal skonį

Grietine arba majonezas

3 šaukštai

Miltai

3 šaukštai

Aliejus

pagal poreikį

Reklama

Gaminimo eiga

1. Kalakutienos filė nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite mažais kubeliais.

2. Suberkite susmulkintą svogūną ir česnaką.

Reklama

3. Atskirame dubenyje išplakite kiaušinius.

4. Sudėkite miltus ir majonezą (arba grietinę), gerai išmaišykite, kad nesusidarytų gumuliukų.

Reklama

5. Rezultatas yra tokia tešla.

6. Sudėkite į smulkinta kalakutieną. Pagal skonį įberkite druskos, pipirų ir kapotų žolelių.

Reklama

7. Viską išmaišykite iki vientisos masės.