Tobula mielinė tešla
Bandelės ar pyragai su vaisiais, uogiene ar varške, mėsa, lašinukais, grybais. ryžiais ar kopūstais… Mmm… Įdarai, žinia, yra skonio reikalas, vistik skonio pagrindas – teisinga tešla. Sumaniau atskirai aprašyti pačios paprasčiausios iš visų man žinomų tešlų receptą. Pagirtinas yra ne tik tešlos paruošimo paprastumas ir greitis, bet ir gaminių iš jos skonis, nerandu kito žodžio apibūdinti jį, kaip tik tobulas 🙂
Proporcijos 18-20 bandelių (skaičiuoju 200 ml stikline):
3 stiklinės kvietinių miltų
1 stiklinė kefyro
0,5 stiklinės aliejaus (nepagailėkite gero, nerafinuoto)
11 g sausų mielių
Kefyrą ir aliejų sumaišau puode, jei produktai buvo šaldytuve, tuomet puodą bent 10 min. dedu į orkaitę ir jungiu pačią minimaliausią kaitrą (pas mane 50 C). Tuomet sudedu visus likusius produktus ir užminkau tešlą. Tešla minkosi greitai ir galop nebelimpa nei prie rankų nei prie puodo sienelių. Puodą pridengiu virtuviniu rankšluosčiu ir palieku pusvalandžiui. Jį naudoju įdaro pasiruošimui. Beje, mano mėgstamiausios bandelės su ryžiais ir virtais kiaušiniais.
Po pusvalandžio tešlą dedu ant darbastalio, pyragams kočioju lakštus, o bandelėms atplešiu reikalingo dydžio gabaliukus ir iškočioju juos arba plonai išploju delnuose.
Jei kepu bandeles su įvairiais įdarais, tuomet kiekvienam įdarui sugalvoju kitokią formą, pvz. su varške – apvalios, su lašinukais – pailgos.
Prieš pat dedantį orkaitę, gaminius patepu plaktu kiaušiniu. Saldžius gaminius galima pabarstyti perliniu ar ruduoju cukrumi, o sūresnius – įvairiomis sėklomis ar džiovintomis žolelėmis. Bandelės su lašinukais tiesiog prašo kmynų pabarsto.
Ši tešla turi svarbią geros kokybės taisyklę: paruoštus pyragus ar bandeles reikia dėti į šaltą orkaitę, tik tuomet jungti 170-180 C ir laukti, kol tešla iškils ir apskrus. Pyragams reikės apie 40-50 min,. bandelėms (priklausomai nuo jų dydžio) 30-50 min.
TWONOTES | BASS POWERHOUSE AND SUBWAY DYNIR CAB PACKS
The quest for ultimate Bass Tone has led us through countless refinements in our bass cabinet designs over a span of two decades. From the mighty PowerHouse Traditional 8x10 to the portable Subway 1x12, the entire range of cabinet sizes and sonic possibilities can now be utilized in the DynIR format for those times when a using a Cabinet isn’t practical.
POWERHOUSE® EDITION
DynIR captures in the PowerHouse Edition include:
- Standard PowerHouse 1x15
- Standard PowerHouse 4x10
- Traditional PowerHouse 4x10
- Standard PowerHouse 2x12
- Standard PowerHouse 2x15
- Standard PowerHouse 1000
- Standard PowerHouse 8x10
SUBWAY® EDITION
Our passion for cabinet design and sonic excellence didn’t end with the Powerhouse Series and continues on today with the highly acclaimed Subway Ultra-Lite Bass Cabinetry. These surprisingly light weight yet supremely Toneful Cabs have been dubbed by many our best ever and meet the demand for truly portable Great Bass Tone. This latest chapter in the MESA/Boogie® Bass Story sees us trading nothing but bulk and shedding not an ounce of Tone in our quest for light weight and most are amazed first by their sound before being truly shocked at their portability. Like all MESA products, the SUBWAY® line of ULTRA-LITE Cabinets are Handcrafted in Petaluma, California from lightweight but strong Italian Poplar, feature our innovative Tri-Port Porting, are loaded with Custom Subway® Neodymium Speakers tuned for excitement and dynamic punch and finished off with our sweet High Frequency Horn and integrated Premium Attenuator. Explore the latest in a long line of Bass Excellence here in the DynIR versions of our best selling Bass Enclosures ever, the Subway Ultra-Lites.
DynIR captures in the Subway Edition include:
- Subway 1x12
- Subway 1x15
- Subway 2x10
- Subway 2x12 Vertical
- Subway 4x10
- Subway 2x15

Вам также понравится
Čagino RestoranasВосточно-европейский ресторан · $ J.Basanavičiaus g. 14a"Вкусно и душевно! Сибирские пельмени прекрасные, очень вкусные вареники с картошкой, строганина просто фантастическая!"
Anastasia Alekseenko
Restoranas Pušų PaunksmėРесторан Viešbutis „Pušų paunksnėje“ (S.Dariaus ir S.Girėno g. 23)"Ресторан при отеле, дорого, кормят норм, салат с тёплым тунцом, луковый суп, утиный суп с пельменями, кофе с молоком, латте, шоколадный десерт и суп куриный из детского меню- 48€. Детский стул имеется"
Nastia Shcherbakova
Šilelis GastroPubГастропаб · $$"Фиш&Чипс достойные, особенно картошка❤️ Говорят hand-made fries! Заявленное крафтовое пиво, но здесь его нет. На тегах обычное."
Helen Holyf
Литва » Паланга »
Mielinė tešla - kaip ją ruošti, kad visada puikiai pavyktų + nuostabūs receptai
Purios, aromatingos ir minkštutėlės mielinės bandelės, pynutės, batonai - tikras skanumėlis! Pasakojame, kodėl ir kaip kyla mielinė tešla, dalinamės naudingais patarimais ir išbandytais paprastos bei pagerintos mielinės tešlos receptais.
Kodėl pakyla mielinė tešla?
Mokantis minkyti visuomet pavykstančią, purią ir labai skanią mielinę tešlą yra pravartu žinoti jos kilimo „mechanizmą“. Supratus, kaip darbuojasi mielės, kodėl jos išpučia tešlą ir kam reikalingas miltuose esantis glitimas, pavyks išvengti dažnai pasitaikančių bėdų bei leis drąsiau eksperimentuoti minkant įvairias mielines tešlas.
Mielės yra vienaląsčiai grybai, kurie minta įvairiu cukrumi, pavyzdžiui, sacharoze, gliukoze, krakmolu. Cukrų „suvalgiusios“ mielės į aplinką išskiria šalutinius produktus: dujas (anglies dioksidą), alkoholį (etanolį) ir kt. Mielių išskiriamos dujos užtikrina tešlos kilimą dar prieš kepimą, o kepimo metu gaminius išpučia dar labiau - karštyje dujos juda ir plečiasi, tad bandelės dar pakyla. Mielių išskiriamas alkoholis suteikia mieliniams kepiniams būdingą skonį ir kvapą bei prisideda prie kepinių kilimo kepimo metu - krosnies karštyje alkoholis garuoja ir virsta dujomis išpučiančiomis kepinį.
Glitimas yra baltymų ir krakmolo junginys, esantis grūdų (kviečių, rugių, miežių) endospermuose (vidinėje grūdo dalyje). Glitimui reaguojant su vandeniu susidaro tarsi tinklas, kuris savyje sulaiko mielių išskiriamas dujas ir tešla išsipučia. Apžiūrėję iškepusius mielinius gaminius pamatysite daug skylučių - glitimo dėka jose „užsilaikė“ mielių išskiriamos dujos ir kepinys įgavo purią formą.
Jeigu glitimo nebūtų, mielių išskiriamos dujos „neužsilaikytų“, o tiesiog išsiskirtų į aplinką ir tešla suputotų, bet nekiltų. Šį procesą stebime, kuomet pažadiname mieles įdėję jas į pašildytą, pasaldintą skystį su nedideliu kiekiu miltų - jis suputoja ir pasklinda būdingas kvapas, tūris nepadidėja, bet pamaišius viskas sukrenta.
Drėgmė ir minkymas tankina glitimo tinklą, t.y. kuo ilgiau minkysime tešlą, tuo tankesnis ir tvirtesnis glitimo tinklas susiformuos. Labai tankiame ir tvirtame glitimo tinkle tilps tik mažyčiai dujų burbuliukai, todėl tešla pakils mažiau, o kepinys bus tvirtesnis, net gali būti kietokas. Glitimo tinklą tankina ir judančios, mielių išskiriamos dujos, todėl pakyla net ir visai neminkytos, o tik užmaišytos tešlos.
