pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Kaip Marinuoti ir Kepti Vištienos Kepsnius Orkaitėje

Paruošimo būdas:

  1. Blauzdeles gerai nuplauti ir nusausinti severetėlių pagalba.
  2. Blauzdeles įtrinkite druska, juodaisiais pipirais ir paprika. Palikite marinuotis 30 minučių.
  3. Keptuvėje gerai įkaitinkite aliejų. Sumažinkite temperatūrą iki vidutinės ir įdėkite blauzdeles. Kepkite neuždengę, kol blauzdelės pagels (iki 10–12 min.).
  4. Apverskite blauzdeles ir kepkite dar apie 8-10 minučių, kol pagels.

Keptos vištienos blauzdelės yra paruoštos.

Vištienos krūtinėlės su šparaginėmis pupelėmis

Galite paimti įprastas pupeles (tinka pupelės virtos arba konservuotos).

Reikės: 1 kg vištienos krūtinėlių, 500 g šparaginių pupelių, 1 svogūno, 1 morkos, 200 g 15 % grietinės, 200 g mocarelos, 1 ryšulio žolelių, prieskonių.

Paruošimas: Vištieną apvoliokite prieskoniuose ir dėkite į kepimo formą. Svogūną supjaustykite žiedais, morkas sutarkuokite stambia tarka ir dėkite ant krūtinėlių. Ant viršaus uždėkite visas šparagines pupeles. Grietinę sumaišykite su smulkintomis žolelėmis ir tarkuotu sūriu ir užpilkite ant patiekalo. Kepkite orkaitėje apie 40-45 minutes 180 laipsnių temperatūroje.

Būtinai į savo racioną įtraukite vištienos krūtinėlę. Įvairūs receptai, marinatai ir gaminimo būdai leis šiam nebrangiam, bet sveikam gaminiui nuolat būti ant jūsų stalo daržovių ar kruopų kompanijoje.

Naudokite kulinarinius įrankius: foliją, maišelius, rankoves, kepimo popierių – tai padės išsaugoti baltos mėsos skonį ir naudą, o orkaitė ir kepimo skarda bus švarios.

Vištienos krūtinėlė orkaitėje | 15-kos receptų rinkinys

Iškepta krūtinėlė gaunasi sultinga, jei ją kepate vidutinėje temperatūroje: apie 170-180 laipsnių. Prieš dėdami patiekalą į įkaitintą orkaitę, krūtinėlės paviršių būtinai aptepkite padažu. Be to, neturėtumėte nusiminti ilgai marinuodami vištieną – pakanka marinuoti labai trumpai. Marinatui puikiai tiks ne tik saldžiarūgščiai padažai, bet ir klasikinis druskos, pipirų, citrinų sulčių, alyvuogių aliejaus ir medaus variantas, kurį rekomenduoja patyrę šefai ir kulinarai. Visas procesas trunka mažiau nei valandą.

Svarbu: didžiausią naudą galima gauti kepant krūtinėles specialiame kepimo maišelyje ar rankovėje. Tada nereikės naudoti aliejaus – paukštis iškeps savo sultyse. Lengvi daržovių garnyrai daro šį patiekalą patrauklų tiems, kurie stebi savo figūrą.

Patarimai

Kefyre marinuoti vištienos kepsniai

Pasiruošiu mėsą, jei nepamirštu, jau iškart po pusryčių – vištos krūtinėlę perpjaunu per pusę išilgai, lengva pamušu, paploninu.

Ant viršaus užpilu stiklinę „Dvaro“ kefyro ir dar pridedu druskos, po žiupsnelį kario arba ciberžolės, kvapiųjų arba baltųjų pipirų, paprikos, džiovinų česnakų ir mėgstamų žolelių. Jei turiu laiko, palaikau vištieną šiame marinate. Jei ne, einu prie kepimo iškart.

Kiaušinius išplaku su dviem šaukštais kefyro.

Reklama41011

Tuomet reikia išsidėliot tokią gamybos liniją: miltai, kiaušinių plakinys ir džiūvėsėliai. Ir į miltus, ir į džiūvėsėlius įberiam nedaug druskos, pipirų, paprikos, kario, kad skoniai eitu tolygiai ir gražiai visame kepsnyje.

Vištienos gabaliuką ramiai ir lėtai pamirkom į miltus, tada į kiaušinį ir pabaigiam su džiuvesėliais.

Keptuvėje lengvai apskrudinam po 3 min. kiekvieną pusę. Dedam į šiltą orkaitę, įkaitintą iki 120 C, kad neatvėstų, kol iškepsime kitus kepsnius.

IngredientaiBeata Nicholson

Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!

Reklama41003KomentaraiLina parašė:Labai skanūs kepsneliai! Mėsytė minkštutėlė ir nesausa.Lina parašė:O jei tą patį viską kept ne keptuvėje ar orkaitėje – išeitų taip pat skaniai?Rita parašė:Atrodo labai skaniai. Gal galite parašyti salotų receptą?Brigita parašė:

Sveiki, jei kepti orkaiteje, tai kokioje temperaturoje, kiek laiko ir ant kokios programos? Ar reiketu apversti ir nepagaileti aliejaus?

Elena parašė:Puikūs kepsneliai, visad pamalonina gomurį 🙂
Rašyti komentarą