Jei nežinote, kaip nustebinti savo artimuosius, bet nenorite per daug įsitempti, iškepkite vištienos kulšeles sluoksniuotoje tešloje. Vištienos kulšelės sluoksniuotoje tešloje puikiai tiks kaip karštas ar šaltas užkandis ant šventinio stalo.
Receptas su Sūriu
Ingredientai:
- 8 vienetai vištiena (kulšelės)
- 1 pakelis tešlos (šaldyta, bemielė sluoksniuota)
- 1 vienetas kiaušinių
- Šiek tiek sūrio (lietuviškas, kietasis)
- Šiek tiek druskos
- Šiek tiek pipirų
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
Porcijų skaičius: 5
Paruošimo Būdas:
- Vištieną pagardinkite druska, pipirais.
- Tešlą atšildykite ir supjaustykite išilgai juostelėmis.
- Po kiekvienos kulšelės oda pakiškite sūrio (arba juosteles, arba sutarkuoto).
- Kiekvieną kulšelį apvyniokite tešla ir dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą.
- Kepkite, kaip įprasta, apie 50 min.
Receptas su Česnakais ir Prieskoniais
Ingredientai:
- 1 kilogramas vištiena (blauzdelės)
- 2 pakeliai sluoksniuotos tešlos
- 150 gramų sūrio
- Šiek tiek druskos
- Šiek tiek pipirų (juodieji)
- 4 skiltelės česnakų
- Šiek tiek prieskonių (vištienai)
- Šiek tiek aliejaus
- 1 vienetas kiaušinių
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo Būdas:
- Vištos blauzdeles nuplaukite, įtrinkite druska, pipirais, trintu česnaku, vištienos prieskoniais. Marinuokite bent valandą.
- Sūrį supjaustykite plonomis juostelėmis.
- Tešlą iškočiokite ir supjaustykite 1,5 - 2 cm storio ilgomis juostelėmis.
- Kiekvieną vištos blauzdelę apvyniokite sūrio juostelėmis, tada - tešlos juostomis.
- Paruoštas blauzdeles sudėkite į riebalais pateptą skardą, aptepkite kiaušinio plakiniu ir kepkite 180°C temperatūros orkaitėje, kol viskas gražiai apskrus.
Receptas su Kefyru ir Marinuotais Agurkais
Ingredientai:
- 6 vištienos šlaunelės
- 50-70 ml kefyro
- Malti juodieji pipirai
- Paprika
- Sausi česnakai
- Raudonėlis
- Druska
- 1 svogūnas
- Augalinis aliejus
- 2 marinuoti agurkai
- 100-110 g varškės arba lydyto sūrio
- Garstyčios (nebūtina)
- 300 g grietinės
- 2 kiaušiniai
- 2 arb. šaukšteliai kepimo miltelių
Paruošimo Būdas:
- Vištienos blauzdeles įtrinkite druska, prieskoniais, džiovintu česnaku, paprika ir raudonėliu, užpilkite kefyru ir gerai išmaišykite.
- Kepkite blauzdeles 180 laipsnių temperatūroje, kol visiškai iškeps, tada atvėsinkite ir atskirkite mėsą nuo kaulo, supjaustykite mažais gabalėliais.
- Į mėsą sudėkite iki auksinės spalvos pakepintą svogūną ir smulkintus marinuotus agurkėlius, sudėkite varškę arba lydytą sūrį ir šiek tiek garstyčių, išmaišykite.
- Suberkite miltus su kepimo milteliais, minkykite tešlą, įpilkite porą šaukštų augalinio aliejaus, minkykite iki minkštumo, jei reikia, įberkite šiek tiek miltų.
- Padalinkite tešlą į 12 rutuliukų, kiekvieną susukite į ploną paplotėlį, į vidurį įdėkite dosnų šaukštą įdaro ir, jei norite, vištienos blauzdelės kaulą.
- Pyragėlius sudėkite ant riebalais pateptos kepimo skardos, kaulus suvyniokite į foliją. Paviršių aptepkite plaktu kiaušiniu.
Receptas su Garstyčiomis ir Medumi
Ingredientai:
- 6 vištienos blauzdelės
- 6 juostelės kieto fermentinio sūrio
- 300 g sluoksniuotos tešlos
- 2 arb. šaukšteliai garstyčių
- 1 arb. šaukštelio medaus
- 1 arb. šaukštelis vištienos prieskonių
- Druska
Paruošimo Būdas:
- Atsargiai pašalinkite iš blauzdelių kaulus, pabarstykite druska, vištienos prieskoniais, įtrinkite garstyčių - medaus mišiniu ir paliekame 30 min. marinuotis.
- Iškočiojame sluoksniuotos 5 mm storio tešlos lakštą ir supjaustome ilgomis siauromis juostelėmis.
- Po kiekvienos vištienos blauzdelės oda pakišame po sūrio juostelę ir sandariai apvyniojame tešlos juostelėmis.
- Dedame į įkaitintą orkaitę ir kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 20-30 min., kol gražiai pagelsta.
Receptas su Įdaru
Ingredientai:
- Vištų blauzdelės
- Mėgstamų prieskonių, česnako, pipirų, druskos
- Sluoksniuotos tešlos
- Mėgstamo įdaro (įvairių daržovių įdaras/ grybai su svogūnais/ ryžiai su kiaušiniais/ sūrio- kumpio ir kt.)
Paruošimo Būdas:
- Blauzdelės įtrinti prieskoniais ir pamarinuoti keletą valandų.
- Ant didelės ugnies blauzdeles trumpai apkepti keptuvėje. Atvėsinti.
- Sluoksniuotos tešlos lakštą, truputį pakočiotą, padalinti kvadratais. Kvadratai neturi būti ploni, kad neištižtų bekepant.
- Į kvadrato vidurį dėti šaukštą įdaro. Ant jo uždėti apkeptą blauzdelę. Iš tešlos suformuoti krepšelį. Jį perrišti virvele.
- Į tokius tešlos krepšelius supakuoti visas blauzdeles ir visą įdarą.
- Kepti 200 laipsnių įkaitintoje orkaiteje, kol apskrus.
Patarimai:
- Grybus galite pakeisti bet kuriomis mėgstamomis daržovėmis. Puikiai tiks morkos, paprikos, žirneliai ir kt.
Receptas su Bulvių Koše ir Grybais
Ingredientai:
- Vištienos blauzdelės
- Bulvės
- Grybai
- Svogūnai
- Prieskoniai
- Sluoksniuota tešla
Paruošimo Būdas:
- Bulves nuskuskite ir išvirkite. Grybus ir svogūną susmulkinkite.
- Keptuvėje įkaitinkite aliejų, pakepinkite svogūnus, tuomet sudėkite grybus ir kepkite tol, kol išgaruos visas skystis (apie 15 minučių).
- Vištienos blauzdeles ištrinkite druska, pipirais, kitais mėgstamais prieskoniais ir kepkite keptuvėje iki kol beveik pilnai iškeps (maždaug 20 minučių).
- Tešlą iškočiokite iki maždaug 3 mm storio, padarykite 6 15x15 cm dydžio kvadračiukus.
- Ant šių apskritimų dėkite 2-3 šaukštus bulvių košės, kepintų grybų ir svogūnų, o į viduriuką įstatykite blauzdelę (kauliukas turi styroti į viršų).
- Tešlos kraštelius užlenkite į viršų ir apriškite siūlu.
- Kepimo formą uždenkite kepimo popieriumi arba patepkite aliejumi, sudėkite paruoštas blauzdeles ir kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 180°C įkaitintoje orkaitėje, maždaug 15-20 minučių.
Ingredientų ir Porcijų Santrauka
Recepto Pavadinimas | Pagrindiniai Ingredientai | Apytikslis Porcijų Skaičius |
---|---|---|
Su Sūriu | Vištienos kulšelės, sluoksniuota tešla, sūris | 5 |
Su Česnakais ir Prieskoniais | Vištienos blauzdelės, sluoksniuota tešla, česnakai | 4 |
Su Kefyru ir Marinuotais Agurkais | Vištienos blauzdelės, kefyras, marinuoti agurkai | Neapibrėžta |
Su Garstyčiomis ir Medumi | Vištienos blauzdelės, garstyčios, medus | Neapibrėžta |
Su Įdaru | Vištienos blauzdelės, sluoksniuota tešla, įdaras | Neapibrėžta |
Su Bulvių Koše ir Grybais | Vištienos blauzdelės, bulvių košė, grybai | Neapibrėžta |