Ingredientai
1. Patarimas prieš gaminant: Patiekalas pavyks skanesnis, jeigu vištiena susimalsite namie pats, o ne naudosite pirktinį vištienos faršą - su juo rezultatas nebūna toks geras.
2. Iš pradžių žalumynus, česnaką sumaišome su sviestu, pagardiname druska bei pipirais.
3. Padedame sustingti.
4. Tuomet į maltą vištieną įmušame kiaušinį, beriame druskos, pipirų, dedame miltų, pilame pieno bei išmaišome masę.
5. Iš mėsos formuojame paplotį, į vidurį dedame po gabaliuką sviesto bei suformuojame kotletus.
6. Tada įkaitiname keptuvėje aliejų, kotletus gausiai apvoliojame džiūvėsėliuose bei kepame iš visų pusių, kol gražiai parus. Patiekiame ir skanaujame!
7. Pastebėjimas: Youtube radau labai aiškų video, kur galima matyti visą gamybos eigą. Video rusų kalba su angliškais subtitrais, prisegu jį žemiau, jeigu būtų įdomu pažiūrėti. :)
Patiko receptas? Pasidalink!
Raktažodžiai:
Panašūs receptai
Vištienos kotletai su sūriu
Sultingi vištienos kotletai su cukinijomis
Vištienos kotletai su sūrio įdaru
Kaip reta gardus patiekalas iš cukinijų! Sultingi vištienos kotletai
Vištienos kotletai su varške keptuvėje
Labai skanūs ir traškūs vištienos gabaliukai
Caprese vištiena
Super purūs vištienos kotletai!
Keptuvėje kepti traškūs vištienos kepsneliai kefyro tešloje
Traškūs vištienos kepsniai džiuvėseliuose su sūriu

Mėsos kukuliai grietinėlės ir špinatų padaže
Priklausomai nuo to, kaip kukulius patieksite, jie gali tapti sodriu rudenišku patiekalu, arba – maloniai nustebinti pavasarį pranašaujančiais skoniais. Skaičiuodami dienas iki vasaros, į meniu įtraukite daugiau žalių daržovių: šviežių špinatų lapelių, žaliųjų žirnelių. Pakepinkite šlakelyje aliejaus, užliekite grietinėle ir sultiniu, pagardinkite čederio sūriu, galiausiai – orkaitėje keptus sultingus kukuliukus paskandinkite šiame padaže, patroškinkite porą minučių. Patiekite nedelsiant, nes tiesiai nuo viryklės nukelti tokio tipo patiekalai patys gardžiausi – kol šilti, sultingi, švelnūs ir aromatingi. Išbandykite, labai gardu!
Nuotrauka Ⓒ Asta, Saulėta virtuvėKą pagaminti iš faršo?
Faršą lengva paruošti, su juo galite pasigaminti beveik bet kokį patiekalą, bet kokiam, net išrankiausiam skoniui. Patiekalai, pagaminti iš faršo, tinka ne tik suaugusiems valgyti, bet ir mažiems vaikams, kurie tik pradeda priprasti prie mėsos, taip pat vyresnio amžiaus žmonėms, kuriems nebėra taip lengva susidoroti su visu mėsos gabalu.
Klasikinė čili sriuba - mano gardžiausioji
Klasikinis, laiko ir daugybės ragautojų patikrintas Čili sriubos receptas. Sriuba soti, kvapni ir sušildanti, o patinka daugeliui, tad puikiai tiks ir šeimos pietums ar vakarienei, ir svečius pavaišinti. Sriubos tirštumą galima reguliuoti pagal skonį, galima ruošti kaip troškinį ar kaip sriubą. Jautieną galima naudoti maltą ar smulkiai kapotą, galima perpus maišyti su kiauliena, aitriųjų pipirų kiekį rinkitės pagal tai, kokio aitrumo patiekalus mėgstate.
Traškūs vištienos kukuliai su sūriu orkaitėje
Nuostabus patiekalas, kuris vakarienę ar pietūs pavers įspūdingais. Šie kukuliai nuostabiai atrodo ir yra be galo skanūs! Paruošti visai nesunku, o tiekti labai tiks su bulvių koše ir mėgstamomis salotomis.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos LaMaistas.lt redakcijos