Ruošiame suktinukus:
ReklamaKepimo indą patepame sviestu, pabarstome manų kruopomis. Dedame griežinėliais pjaustytus svogūnus, ant viršaus paruoštus suktinukus, apvirtas bulves.
ReklamaKepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 30-35 minutes.
Maltos mėsos suktinukai su pievagrybiais
Išsisaugokite:
Su gimtadieniu Lietuva! Šventiniams, vasario 16 dienos, pietums norėjosi, ko nors sotaus bei truputį nekasdieniško.
Šešiems, tokiems suktinukams, kaip nuotraukoje paruošti reikės:
400 g. maltos jautienos ir kiaulienos
1 galvutės svogūno
Mėgiamų prieskonių maltai mėsai
Įdarui:
Šiek tiek sviesto
1 didelės morkos
1 galvutės svogūno
Druskos pagal skonį
Papildomai reikės:
Šiek tiek sviesto kepimo indui patepti
Manų kruopų kepimo indui pabarstyti
1 galvutės svogūno
Apvirtų bulvių (jei norėsite patiekti su jomis)
Maltos mėsos suktinukai su pievagrybiais paruošti. Skanaus!
ReklamaTik prisijungę vartotojai gali komentuoti.
„Google Play“ ir „Google Play“ logotipas yra „Google LLC“ prekių ženklai.
- Privatumo politika
- Prekių ir pinigų grąžinimo politika
- Taisyklės ir sąlygos
- Slapukų politika (EU)
Nerodyti
Tvarkyti sutikimąSiekdami teikti geriausią patirtį, įrenginio informacijai saugoti ir (arba) pasiekti naudojame tokias technologijas kaip slapukus. Jei sutiksime su šiomis technologijomis, galėsime apdoroti duomenis, tokius kaip naršymo elgsena arba unikalūs ID šioje svetainėje. Nesutikimas arba sutikimo atšaukimas gali neigiamai paveikti tam tikras funkcijas.
Funciniai Funciniai Visada aktyvusTechninė saugykla arba prieiga yra griežtai būtina siekiant teisėto tikslo – sudaryti sąlygas naudotis konkrečia paslauga, kurios aiškiai paprašė abonentas arba naudotojas, arba tik tam, kad būtų galima perduoti ryšį elektroninių ryšių tinklu.
Parinktys ParinktysTechninė saugykla arba prieiga yra būtina teisėtam tikslui išsaugoti nuostatas, kurių neprašo abonentas ar vartotojas.
Statistiniai StatistiniaiTechninė saugykla arba prieiga, kuri naudojama tik statistiniais tikslais. The technical storage or access that is used exclusively for anonymous statistical purposes. Without a subpoena, voluntary compliance on the part of your Internet Service Provider, or additional records from a third party, information stored or retrieved for this purpose alone cannot usually be used to identify you.
Marketingo MarketingoTechninė saugykla arba prieiga reikalinga norint sukurti naudotojų profilius reklamai siųsti arba sekti vartotoją svetainėje ar keliose svetainėse panašiais rinkodaros tikslais.
Gera virtuvė
Grįžkime į lietuvišką virtuvę. Čia taip pat galime atrasti tikrai nuostabių valgių. Gal būt jų paruošimas ir užims truputį daugiau laiko, bet kartais galima laiko tam skirti. Tuo labiau, kad už lango vis niūresnis oras ir kažkur lėkti visai nebesinori.
Tad, šiandiena- įvairūs mėsos suktinukai- zrazai (tik niekaip nesuprantu iš kur toks keistas jų pavadinimas).
Mėsos suktinukai (zrazai) įdaryti lašinukais
Šiems suktinukams geriausiai tiks jautiena. Ji nėra riebi, tad lašinukų įdaras čia bus kaip tik.
600 gr. jautienos nugarinės (arba kitos platesnės jautienos dalies),
100gr. rūkytų lašinukų,
1 svogūnas,
kmynų, pipirų ir druskos,
morka, svogūnas ir lauro lapas troškinimui,
truputis miltų, jei reikės padažui sutirštinti.
Jautienos nugarinę supjaustykite ne platesniais kaip 1 cm. gabalais. Ant pjaustymo lentos ištieskite maistinės plėvelės, dėkite po vieną ar du mėsos gabalus, uždenkite mėsą plėvele (kad maistinė plėvelė būtų iš abiejų mėsos pusių). Kiekvieną gabalą išmuškite tam skirtu plaktuku. Apiberkite pipirais ir vos, vos druska.
Supjaustę svogūną ir lašinukus juos truputį apkepkite ir vėliau apiberkite kmynais. Šio įdaro dėkite ant jautienos gabaliuko krašto ir kai visą jį išdėliosite- susukite. Galą persmeikite metaliniais smeigtukais arba apvyniokite siūlu (daug vynioti nebūtina). Tik siūlą imkite kuo tamsesnį ir nebijokite- jis tikrai nenudažys jūsų suktinukų ar padažo. Užvyniojus šviesiu siūlu, po troškinimo sunkai jį atrasite. Paprasčiausiai jis įgaus suktinuko spalvą.
Į puodą sudėkite pjaustytą svogūną, morką ir lauro lapą., o ant jų sudėkite suktinukus. Užpilkite verdančiu vandeniu ir troškinkite ant vidutinės kaitros apie 1 val. Jei norite galite suktinukus prieš tai apkepti, o tik po to troškinti.
Ištroškinus suktinukus išimkite ir atvyniokite kiekvienam siūlus, jei jų nesusmeigėte. Sudėkite juos į gilią lėkštę ir uždengę, padėkite kur šiltai. kad ir į mikrobangų krosnelę (šildyti nereikia) ar paprasčiausiai uždenkite rankšluosčiu.