Šiandien noriu pasidalinti labai neįprastais, bet itin skaniais blynais iš morkų ir burokėlių. Man asmeniškai jų skonis labai patinka. Bet jie patinka ne tik man, bet ir mano vaikams. Šiaip įprastai jie burokėlių privengia, bet šiame patiekale jie jiems patinka. O ir sakė, kad blynelių spalva itin graži. Tikrai rekomenduoju pasigaminti ir Jums!
Burokėlių ir morkų blynų ingredientai
- Burokėliai: 2
- Morkos: 2
- Svogūnai: 1
- Kiaušiniai: 2
- Kvietiniai miltai: 100 gramų
- Druska: penktadalis arbatinio šaukštelio
- Malti juodieji pipirai: penktadalis arbatinio šaukštelio
Recepto paruošimas
- Pirmiausia burokėlius ir morkas nulupkite.
- Tada sutarkuokite stambia tarka (geriausiai tinka burokėliams skirta tarka).
- Po to į daržoves supilkite išplaktus kiaušinius, sudėkite miltus, įberkite druskos ir pipirų, sudėkite susmulkintą svogūną. Gerai išmaišykite.
- Keptuvėje įkaitinkite aliejų.
- Valgomuoju šaukštu dėkite daržovių masę ir kepkite kaip įprastus blynus, po kelias minutes iš abiejų pusių.
- Iškeptus blynelius sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad neliktų nereikalingo riebalų pertekliaus.
- Patiekdami sudėkite į lėkštę, uždėkite po pusę arbatinio šaukštelio grietinės ir pabarstykite susmulkintais svogūno laiškais.
Na niekaip neįsivaizduoju savaitgalio be blynų. Kad ir kaip viliojančiai skambėtų omleto idėja, savaitgalis man tiesiog privalo prasidėti blynais. Bet juk negali, žmogus, seniai išaugęs iš jauno amžiaus, imti ir be soties mėgautis tuo, kas, kaip žinia, gal ir nėra didžiausias sveikos mitybos draugas. Blyneliai, kuriuos šiandien sukūriau - nuramins sąžinę net griežčiausiems kalorijų skaičiuotojams.
Kiti blynų variantai
Be burokėlių ir morkų blynų, galite išbandyti ir kitus receptus, pavyzdžiui:
- Salierų ir morkų blynai: Salierų ir morkų blynai tinka įvairioms progoms ir gali būti pateikiami kaip užkandis, garnyras ar net pagrindinis vegetariškas patiekalas. Salierų ir morkų blynus valgykite karštus su specialiai jiems paruoštu padažu.
- Saldūs morkų blynai: Morkos yra puikus vitaminų ir mineralų šaltinis, ypač turtingos vitaminu A, kuris padeda išlaikyti sveiką regėjimą ir stiprina odą. Be to, morkos yra gausios skaidulų, padedančių gerinti virškinimą ir palaikyti sveiką žarnyno mikroflorą. Jos taip pat turi antioksidacinių savybių, kurios gali padėti stiprinti imunitetą ir apsaugoti organizmą nuo žalingo aplinkos poveikio. Jei sunku įtikinti vaikus valgyti sveikas morkas, šie saldūs blynai bus puikus sprendimas. Pasiruoškite saldžius morkų blynus su grietine ir, jei norite, pridėkite razinų.
- Sūrūs morkų blynai: Galite paruošti ir sūrią morkų blynų versiją. Tam vietoje cukraus naudokite druską ir šviežiai maltus juoduosius pipirus. Išbraukite razinas ir graikinius riešutus iš recepto, o pagal skonį galite įdėti šiek tiek žolelių. Gaminti bus taip pat paprasta.
Salierų ir morkų blynų receptas
Gaminimo eiga
- Blynams: Dideliame dubenyje sumaišykite tarkuotą salierą, kiaušinius, kvietinius miltus, sūrį, smulkiai pjaustytą česnaką, druską ir pipirus. Gerai sumaišykite, kad gautumėte tešlos konsistenciją.
- Įkaitinkite aliejų keptuvėje ant vidutinės kaitros. Kai aliejus įkaista, dėkite tešlą šaukštu, plonu sluoksniu.
- Kepkite, kol blynai taps auksinės spalvos ir traškūs iš abiejų pusių. Po 2 minutes iš abiejų pusių. Išimkite juos ir padėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų perteklinis aliejus.
- Padažui: Mažame inde sumaišykite grietinę, medų, srirachą, smulkiai pjaustytus krapus, druską ir pipirus. Gerai išmaišykite.
- Padažą perkelkite į dubenį, kuriame patieksite.
- Mėgaukitės kartu su blynais.
- Suvartokite blynus per 2-3 dienas nuo pagaminimo.
Saldžių morkų blynų receptas
- Nuplaukite morkas, nulupkite ir sutarkuokite stambia tarka.
- Pertrinkite miltus per sietą, įdėkite vanilinio cukraus ir gerai išmaišykite.
- Įkaitinkite aliejų keptuvėje vidutinio stiprumo ugnimi.
- Pabaigę kepti blynus, sudėkite juos ant popierinio rankšluosčio, kad nusausintumėte perteklinį aliejų.