Ką dar iš faršo? 43 skanūs ir nesudėtingi maltos mėsos patiekalai
Nors iš maltos mėsos dažniausiai esame pratę kepti kotletus, tai - labai universalus ingredientas, kuris tinka ir kaip patiekalo pagrindas, ir kaip įdaras. Ne veltui mėgstamas bene visų šalių virtuvėse, o didžiulis jo privalumas - iškepa greičiau nei įprasta mėsa.
Žvalgotės idėjų gardžiai vakarienei ar pietums? Siūlome rinktis net iš 43 puikių, kvapnių ir labai skanių patiekalų receptų!
Vištienos troškinys su žaliais žirneliais, konservuotais kukurūzais ir grietinėle
2025/01/07 2025/01/07 pagal Kviečiu į virtuvęParuošimas: 20 min Gaminimas: 20 min Porcijos: 5 Vištienos troškiniai yra vieni mėgstamiausių patiekalų daugelyje virtuvių dėl savo universalumo ir paprasto paruošimo. Šis vištienos troškinys su žaliais žirneliais ir konservuotais kukurūzais išsiskiria savo spalvingumu ir subalansuotu skoniu. Sultinga vištiena, derinama su saldžiais kukurūzais ir šviežiais žirneliais, sukuria harmoniją, kuri patiks tiek vaikams, tiek suaugusiems. Galimos … Skaityti toliau

Vištienos salotos su kiaušiniais ir avokadu
Šios salotos puikai tiks tiek vakarienės, tiek šventiškesniam stalui - skanu, ingredientai paprasti, o paruošimas labai lengvas. Tik supjaustyti, sumaišyti ir viskas.
Nuotrauka Ⓒ Laurinta
Klasikinė čili sriuba - mano gardžiausioji
Klasikinis, laiko ir daugybės ragautojų patikrintas Čili sriubos receptas. Sriuba soti, kvapni ir sušildanti, o patinka daugeliui, tad puikiai tiks ir šeimos pietums ar vakarienei, ir svečius pavaišinti. Sriubos tirštumą galima reguliuoti pagal skonį, galima ruošti kaip troškinį ar kaip sriubą. Jautieną galima naudoti maltą ar smulkiai kapotą, galima perpus maišyti su kiauliena, aitriųjų pipirų kiekį rinkitės pagal tai, kokio aitrumo patiekalus mėgstate.

12 greitų ir skanių vištienos patiekalų, kuriems nė neprireiks jungti orkaitės
Įprastą darbo dieną daugeliui nėra galimybės ilgai triūsti virtuvėje, kaisti orkaitę. Idealu, jei vakarienę pavyksta paruošti trumpiau nei per valandą. Nesunkiai tą įgyvendinsite pasirinkę vištienos patiekalą iš mūsų siūlomo rinkinio. Bus skanu!
Šaltinis:Vištiena su kaparėliais / Neringos Kalasauskaitės nuotr.A a A + A - AtstatytiSkaitykite vėliauPranešti klaidą4 asmenimsPagaminsite per 15 min.Įvertinkite:3.3 / 41ReceptasIngredientaiSviestas : 1.00 valg. š.Aliejus : 1.00 valg. š.Vištiena : 750.00 g (filė)Citrinos : 1.00 vnt. (1/2)Vanduo : 100.00 mlKaparėliai : 2.00 valg. š.Petražolės : 2.00 valg. š. (smulkintos)Kaip gaminti1. Vištienos filė padalykite į keletą gabalėlių ir pabarstykite druska bei pipirais. Į keptuvę supilkite aliejų ir ištirpinkite sviestą. Sudėkite mėsą ir kepkite 3 minutes, tada apverskite ir dar tiek pat pakepkite. Iškeptą filė išimkite ir padėkite šiltai.
Knyga „30 minučių virtuvėje“ |
Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė
Suskleisti4 asmenimsPagaminsite per 40 min.Įvertinkite:3.8 / 33ReceptasIngredientaiVištienos krūtinėlė : 4.00 vnt.Imbieras : 3.00 valg. š. (maltas)Alyvuogių aliejus : 1.00 valg. š.Citrinos : 4.00 vnt. (žalioji citrina - laimas)Kaip gaminti- Supjaustykite vištieną 1,5 cm kvadratėliais.
- Dubenyje sumaišykite sutraiškytą česnaką, imbierą, alyvuogių aliejų ir žaliosios citrinos sultis. Apvoliokite vištieną marinate ir trumpam dėkite į šaldytuvą (laikykite ne ilgiau 20 min.).
- Kepkite vištieną keptuvėje, kol gražiai apskrus.
- Jei norite, kad būtų sočiau patiekite su ryžiais. Jei skaičiuojate kalorijas, rinkitės šviežias salotas.

Tobulas lęšių karis per 20 minučių
Šis karis yra NEREALUS. Įkvėptas Indijos virtuvės, tad labai turtingo skonio, kreminės konsistencijos, sotus ir be galo gardus. Prieskonius kiek pakoregavome pagal savo skonį ir nuo tada šį patiekalą pačiomis įvairiausiomis variacijoms gaminome bent dešimt kartų. Karis puikus ir tiesiog pagamintas pagal receptą, bet galite drąsiai improvizuoti - pagardinti mėgiamomis daržovėmis, įmaišyti apskrudintų tofu ar halumi sūrio gabalėlių, o ne vegetariškai versijai - keptuvėje apkepintos vištienos.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt