pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Labiausiai skanus vištienos kepenelių paštetas

Vištienos kepenėlių paštetas. Greitas ir labai skanus pusryčių arba vakarienės variantas

Šiuo metu save ypač norisi pamaloninti save skaniais patiekalais, bet dažnai sunku rasti gerų receptų. Ypač jei maistas yra švelnus ir sotus, tačiau tuo pat metu labai nebrangus. Ir todėl šis kepenėlių paštetas jums labai patiks.

Ir šiandien redaktoriai jums siūlo orkaitėje keptą kepenėlių paštetą. Jis bus skanus ir karštas, ir net šaltas. O su šviežiomis daržovėmis ji taps tikra šventine vakariene visai šeimai.

Labai skanus vistienos kepeneliu pastetas

Tandoori vištienos iešmeliai karšto oro gruzdintuvėje (arba orkaitėje)Brokolių, kalafiorų ir šoninės salotosAtsiųsk savo receptąPatiekalo tipasValentino dienaiValgome sveikiau!ApkepaiBlynai, vafliaiDesertaiGėrimaiGėrimai su alkoholiuKaršti patiekalaiKonservuoti patiekalaiKošės, tyrėsKremai ir padažaiPicosPyragai, kepiniaiSalotos, mišrainėsGarnyraiSriubosSumuštiniaiTroškiniaiUžkandžiaiPagr. ingredientasAvienaBulvėsDaržovėsGrybaiJautienaKiaulienaKiaušiniai ir pieno produktaiMiltai ir kruoposSojaVeršienaVaisiai ir uogosŽvėrienaPaukštienaMakaronaiŠokoladasŽuvis ir jūros gėrybėsRiešutaiProgaUžgavėnių idėjosMamos dienos skanėstaiTėvelių dienaiVelykiniai patiekalaiValentino dienaiKalėdų patiekalaiKūčių patiekalaiGimtadienio patiekalaiJoninių skanėstaiHelovinasNaujiesiems MetamsVestuviniai patiekalaiPyragų dienaPasaulio virtuvėAirijos virtuvėAmerikos virtuvėAnglijos virtuvėArgentinos virtuvėArmėnijos virtuvėAustrijos virtuvėBaltarusijos virtuvėBrazilijos virtuvėBulgariška virtuvėDanijos virtuvėGraikijos virtuvėGruzijos virtuvėIndijos virtuvėIspanijos virtuvėItalijos virtuvėJaponijos virtuvėKinijos virtuvėKorėjiečių virtuvėLenkijos virtuvėLietuvos virtuvėMaroko virtuvėMeksikos virtuvėNorvegiška virtuvėOlandijos virtuvėPrancūzijos virtuvėRusijos virtuvėŠvedijos virtuvėŠveicarijos virtuvėSlovakijos virtuvėSuomių virtuvėTailando virtuvėTibeto virtuvėTotorių virtuvėTurkijos virtuvėUkrainos virtuvėVengrijos virtuvėVokietijos virtuvėLatvijos virtuvėČekų virtuvėPagal paiešką: “vistienos kepeneliu pastetas” rasta receptų 1000Vištienos kepenėlių paštetas su apelsinų sultimis ir brendžiu - pats skaniausias!

Kepenėlių paštetas

Kepenėles permalkite per mėsmalę arba išplakite trintuvu.

Į atskirą indą įmuškite kiaušinius ir išplakite. Įberkite druskos, pipirų ir raudonėlio. Gerai išmaišykite.

Į kiaušinius įmaišykite susmulkintą mišinį.

Dabar supilkite pusę miltų, sumaišykite, supilkite likusią pusę, vėl sumaišykite.

Supilkite pieną ir paskutinį kartą išmaišykite.

Aukštą kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir patepkite aliejumi. Atminkite, kad kepdamas kepenėlių paštetas šiek tiek pakyla.

Kepkite paštetą įkaitintoje orkaitėje iki 180 laipsnių apie 45 minutes.

Toks kepenėlių paštetas yra švelnus, purus ir nuostabaus skonio, o jo aromatas greitai pritrauks net tuos, kuriems nelabai patinka kepenėlių patiekalai.

Vištienos kepenėlių paštetas

Kartą lankydamasi svečiuose paragavau pašteto, namie gaminto. Skanu! (ačiū, Dainai, už skanų užkandį bei receptą!) Negi liksiu nebandžiusi? :-) Nenusivyliau. Net turėdama ne visus produktus, pagaminau labai skanų paštetą. Nutariau, kad receptas geras, nes jei vieno ar kelių produktų nėra namie, paštetas bus kitokio skonio, tačiau vis tiek skanus! :-)

Receptas iš savaitraščio "Savaitė".Reikės:200g vištienos kepenėlių,100 g sviesto (nė karto nedėjau viso kiekio),1 svogūno (imu kuo didesnį),truputis druskos,maltų juodųjų pipirų pagal skonį,2 valg. šaukštai brendžio (turėjau degtinės, skonio nepagadino :-)),pusės apelsino sulčių,

2 valg. šaukštų grietinėlės,
1 vidutinio dydžio morka (recepte nebuvo jos, bet labai norėjau įdėti :-)).

Iš dvigubos normos produktų gaunasi maždaug apie 0,5 l pašteto.

Gaminimas:

Kubeliais pjaustytą svogūną pakepinti su šauktu sviesto.

Kai svogūnai gražiai pagelsta, įdėti smulkiai tarkuotą morką, pakepinti.

Kepenėles supjaustyti gabaliukais, sudėti į pakepintus svogūnus su morkomis, kepti apie 10 min.

Tuomet sudėti garstyčias, suberti muskato riešutą, druską, maltus pipirus, dar įdėti apie 50 g sviesto ir gerai išmaišyti. Kai sviestas ištirps, keptuvę su kepenėlėmis nukelti nuo viryklės. Į kepintas kepenėles supilti brendį, apelsino sultis bei grietinėlę. Viską gerai išmaišyti ir sutrinti elektriniu trintuvu (blenderiu). Gautą masę sudėti į norimą indelį, paviršių išlyginti.

Paprastai šioje vietoje aš ir sustoju - tiesiog dedu indelį su paštetu į šaldytuvą, ryte tepu sumuštinius (žinoma, dalis yra suragaujama dar šilto pašteto ;-)).

Pagal pradinį receptą, likusį sviestą apie 1 min. reikia pakaitinti keptuvėje, tuomet nukėlus nuo viryklės palaikyti 1-2 minutes, kad atvėstų. Lydytą sviestą per tinklelį užpilti ant pašteto viršaus. Indą uždengti folija ir įstatyti į šaldytuvą, kad paštetas atšaltų.