pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Labai skani vištienos sriuba - receptas ir paruošimas

PARUOŠIMO BŪDAS:

Paruošimo laikas: Apie 45 min.Iš sultinio išimti vištieną, atsidėti, o sultinį perkošti.

Švariame puode įkaitinti aliejų. Jame apkepinti kubeliais smulkintą likusį svogūną iki auksinės spalvos. Dėti smulkiai kapotą česnaką ir pakepinti apie minutę, kol paskleis malonų kvapą. Sudėti griežinėliais pjaustytą morką, nuskustą ir stambiais kubeliais pjaustytą bulvę ir viską 2-3 minutes pakepti. Tuomet sudėti kubeliais smulkintą moliūgą ir dar porą minučių apkepinti.

Vištieną išskirstyti šakutėmis arba supjaustyti nedideliais gabalėliais. Sudėti į sriubą, supilti grietinėlę ir dar kartą užvirinti.

Patiekiant tinka pabarstyti žalumynais.Patarimai:

Grietinėlės tinka tiek riebi, tiek liesesnė. Jos kiekį galite koreguoti savo nuožiūra. Jeigu nevartojate pieno produktų, grietinėlę galite keisti kokoso pienu.

Labai skani sriuba: receptas be kepimo. Aromatinga vištienos sriuba kiekvienai dienai

Receptai guru

Vištienos sriuba yra vienas populiariausių ir mėgstamiausių patiekalų daugelyje kultūrų. Ji turi ne tik maistinę vertę, bet ir šildantį poveikį, todėl ypač laukiama šaltuoju metų laiku arba susirgus.

Vištienos sriubos istorija siekia gilią senovę. Bėgant amžiams receptai keitėsi priklausomai nuo regiono, turimų ingredientų ir kultūrinių tradicijų.

Pavyzdžiui, Ukrainoje garsusis vištienos sultinys dažnai patiekiamas su makaronais ir žolelėmis, o meksikiečių virtuvėje galima rasti vištienos sriubos su prieskoniais bei kukurūzais.

Sudedamosios dalys:

Klasikinės vištienos sriubos paruošimas:

Kruopščiai nuplaukite vištienos skerdieną, padalykite ją į dvi dalis ir sudėkite į puodą. Vištieną visiškai užpilkite vandeniu ir virkite po dangčiu, kol užvirs.

Nuo sultinio paviršiaus nuimkite putas, sudėkite į vištieną žirnelius ir lauro lapą. Virkite 20 minučių, kol suminkštės, tada išimkite vištieną iš sultinio.

Iš sultinio išimkite lauro lapą, sudėkite smulkiai supjaustytą svogūną. Morkas ir bulves sutarkuokite stambia tarka ir sudėkite į sultinį.

Į sultinį supilkite ciberžolę, druską ir itališkas žoleles, toliau virkite po dangčiu 10 minučių. Keptuvėje augaliniame aliejuje apkepkite makaronus ir tada juos sudėkite į sriubą.

Nuo vištienos nuimame odą, padalijame ją į mėsos skaidulas, kurias sudedame į sriubą. Sriubą dar 2-3 min. virkite po dangčiu, pagal skonį įberkite žolelių.

Gausite paprastą skanią vištienos sriubą su makaronais. Tai geras būdas paįvairinti pietus sveiku patiekalu.

Kaip gaminau šią vištienos sriubą su ryžiais?

Iš pradžių vištienos šlaunelių mėsą supjausčiau nedideliais gabaliukais, apšlaksčiau aliejumi, vištienos prieskoniais, druska, juodaisiais pipirais. Leidau sriubai pastovėti apie 10 min. kambario temperatūroje. Tada keptuvėje (galima iškart naudoti puodą) pakepinau vištieną iš abiejų pusių po keletą minučių. Sudėjau svogūną, morką ir dar viską pakepinau apie 4 min.

Keptuvės turinį perkėliau į puodą, supyliau vištienos sultinį (puikiai tiks ir vištienos sultinio kubelis), subėriau perplautus ryžius, viską užkaičiau iki virimo, tada sumažinau ugnį iki nedidelės ir viriau apie 5 min. Galiausiai sudėjau bulves ir viriau dar apie 10 min. ar kol jos pasidarė minkštos.

Į pabaigą subėriau šaldytus žirnelius, įdėjau kreminio sūrio (jis turėtų būti kambario temp.), viską išmaišiau ir dar viriau apie minutę. Subėriau susmulkintus krapus, įbėriau druskos, pipirų pagal skonį. Patiekdama sriubą, ant viršaus užbėriau konservuotų kukurūzų.

Vištienos sriuba su ryžiais ir daržovėmis

Paruošimo laikas:Apie 30 min.Porcijų skaičius:Ingredientai:
  • Ryžiai , 115 gr.
  • Svogūnas , 1 vnt.
  • Česnakas , 1 skilt.
  • Sviestas , 30 gr.
  • Kario prieskoniai , 1 a.š.
  • Kalendra , 1 žiups.
  • Druska , 1 žiups.
  • Vištienos krūtinėlė , 450 gr.
  • Salieras , 1 vnt.
  • Morkos , 2 vnt.
  • Pomidorai , 3 vnt.
  • Sultinys , 1.5 l
  • Grietinėlė , 150 ml
  • Lauro lapas , 1 vnt.
  • Saldžioji paprika , 1 vnt.
Gaminimo instrukcija:
  1. Ištirpinkite puode sviestą, pakepinkite jame druska ir pipirais pabarstytą vištieną, išgriebkite.
  2. Į tą patį puodą sudėkite smulkintus svogūnus, česnakus, morkas, salierą, įmaišykite kario prieskonių ir troškinkite 2–3 min.
  3. Galiausiai sudėkite pjaustytus pomidorus be žievelės, lauro lapelį, supilkite sultinį ir užvirinkite.
  4. Suberkite ryžius ir susmulkintą vištieną, virkite 20 minučių.
  5. Jei trūksta, įberkite prieskonių, įmaišykite grietinėlės ir patiekite.

Soti vištienos ir moliūgų sriuba

Autorius apie receptą: Kvapni, tiršta ir labai skani moliūgų sriuba su vištiena - sriuba labai soti, todėl puikiai tiks ne tik kaip sriuba, bet ir kaip pagrindinis patiekalas! Kvapni, tiršta ir labai skani moliūgų sriuba su vištiena - sriuba labai soti, todėl puikiai tiks ne tik kaip sriuba, bet ir kaip pagrindinis patiekalas! Jadvyga

AKCIJOS:

Rodyti akcijas

TAIPPaspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymąINGREDIENTAI:Porcijų skaičius: 6