pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Kur Įsigyti Kokybišką Jautieną - Patarimai ir Rekomendacijos

Jautienos TARTARAS itališku stiliumi

Pažįstu žmonių, kuriems geriausias tortas yra tartaras! Tartarų, kulinarijos pasaulyje, galima sutikti pačių įvairiausių, vieną skaniausių su Martynu ragavome keliaudami po Pjemonto regioną Italijoje. Kelias dienas buvome apsistoję trumų sostine tituluojamoje Alboje, kur valgėme šviežiausią jautienos tartarą, jį kapojo ir ruošė prie mūsų akių, o ant jo viršaus užtarkavo šviežių trumų. Tai vienas iš tų patiekalų, kuriuos paruošti labai nesudėtinga ir sudedamųjų dalių nedaug, tik reikia išsirinkti pačią kokybiškiausią ir šviežiausią mėsą, tokią, kurią drąsiai galima būtų valgyti žalią.

Aš pasitikiu ir renkuosi Feel The Beef lietuvišką šviežią jautieną. Tartarui tinka tik geriausia iš geriausių mėsa, todėl pasirinkau 60 dienų bandintą jautienos išpjovą. Itališkas tartaras išsiskiria tuo, kad yra gardinamas šviežiai spaustomis citrinų sultimis, ypač tyru alyvuogių aliejumi, o apibarstomas kietojo itališko sūrio riekelėmis arba tarkuotais šviežiais trumais. Jei tartarą planuojate patiekti su šviežiais trumais, rekomenduoju paprastą alyvuogių aliejų iškeisti į alyvuogių aliejų su trumais, bus dar daugiau skonio. Šį patiekalą pagaminsite vos per 15 minučių, o skonio ir įspūdžio užteks ilgam. Tik svarbu, tartarą patiekite vos pagamintą, jis valgomas kuo šviežesnis. Nepamirškite prie jautienos tartaro pateikti šviežių gražgarsčių ir skrudintos čiabatos. Jei dar nesate bandę šio patiekalo ruošti namuose, dabar pati geriausia proga jį išbandyti!

Spausdinti

Jautiena – gardu ir sotu: naudingi kulinariniai patarimai ir 3 paprasti receptai

Sultingi mėsainiai ar kepsniai neįsivaizduojami be gardžiosios jautienos. Visgi, šią mėsą pasigaminti galima kur kas įvairiau, pavyzdžiui, artimuosius nustebinti prabangiuoju, iš jautienos kumpio gaminamu tartaru ar aromatingais jautienos šonkauliukais. O tam, kad jautienos patiekalai tiesiog tirptų burnoje, reikėtų dėmesį atkreipti į kelis dalykus. Pirmiausia – į jautienos dalių pasirinkimą bei mėsos kepimo laiką. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad jautiena – dažnas pirkėjų pasirinkimas atvėsus orams.

„Nors lietuvių pamėgtos kiaulienos jautiena populiarumu dar nenurungia, pastebime, kad pirkėjai domisi ir šios rūšies mėsa. Be to, net ir atvėsus orams lietuviai nemažai eksperimentuoja su grilio patiekalais. Būtent dėl šios priežasties esame paruošę platų jautienos pasirinkimą: nuo smulkintos jautienos, jautienos mentės pjausnių, sprandinės su pomente, kumpio be kaulo ar šonkauliukų. Be to, pastebime, kad tinklo pirkėjai didelį dėmesį skiria ir ekologiškai, vietinių ūkininkų užaugintai mėsai“, – teigia V. Budrienė.

Gintaras Bačkovas, prekybos tinklo „Iki“ mėsos technologas, sako, kad jautienos patiekalus namuose pasigaminti nėra sudėtinga. Svarbiausia tinkamai pasirinkti jautienos dalis.

„Jautiena dažnai yra valgoma pusiau žalia, tačiau ši mėsos rūšis išsiskiria iš kitų, jog gali būti vartojama ir visiškai žalia. Ruošiant patiekalus su jautiena svarbiausia yra pasirinkti tinkamą mėsos dalį. Pavyzdžiu, jeigu žadate gaminti tartarą ar karpačą, geriausia yra rinktis nugarinę arba kumpį. Pastarasis puikiai tiks ir gaminant kepsnius. Jeigu žadate gaminti troškinį, rinkitės nedidelius mentės gabalėlius. Ši jautienos dalis tinka ir sriuboms. O papilvė ar šoninė – mėsainių paplotėlių ar kotletų gamybai“, – pataria G. Bačkovas ir dalijasi dar keliais patarimais, susijusiais su jautienos pasirinkimu bei gaminimu.

Naudingi patarimai renkantis ir ruošiant jautieną

Šviežia mėsa – geriau. Geriausia rinktis šviežią mėsą, o ne šaldytą. Jauno jautuko mėsa visada atrodo šviesesnė, tolygesnė, o iškeptas gaminys būna minkštesnis. Norint tobulo jautienos kepsnio, reikėtų pasirinkti storesnius 2–3 cm storio, ryškios, tamsiai raudonos spalvos jautienos gabaliukus.

Šviežios jautienos dešrelės

Kaina 14,90 €7,45 € 0,5 kgKaina 9,90 €Kaina 19,90 €Kaina 19,90 €

EKO Jautienos krūtininė

LT-EKO-001 ES žemės ūkis Prekė sveriama, pasirinkite pageidaujamą svorį, paklaida +|- 100 g. Tiksli kaina paskaičiuojama prekę supakavus.

Pristatymo politika

Saugumo ir privatumo politika

Grąžinimo politika

  • Aprašymas
  • Papildoma informacija

Žolę ėdusių galvijų mėsoje daugiau visų maistingųjų medžiagų

Žole mitusių galvijų riebalų turinys skiriasi nuo šertų grūdais, nes gyvulių mityba gerokai pakeičia jų riebalų rūgščių sudėtį. Galvijai, kurie iš pat pradžių buvo šerti žole, turi 60 proc. daugiau omega-3 riebalų. Didelis kiekis tyrimų parodė, kad omega-3 riebalų rūgštys mažina uždegimą ir padeda išvengti tam tikrų lėtinių susirgimų, pavyzdžiui, širdies ligų. Omega-6 riebalų rūgščių ir omega-3 riebalų rūgščių santykis maiste yra be galo svarbus mūsų sveikatai. Netinkamas šių nepakeičiamųjų riebalų rūgščių santykis (didelis omega-6 procentas, palyginti su omega-3) skatina ligas, o geras santykis padeda išlikti sveikiems ir net stiprina sveikatą/. /Žole mitusių galvijų mėsose yra kur kas geresnis omega-6 ir omega-3 santykis negu šertų grūdais.

Ir nauda nesibaigia vien didesniu omega-3 rūgščių kiekiu. Atrajojantys gyvuliai, pavyzdžiui, karvės, gamina dar vienus labai svarbius riebalus, vadinamus KLR (konjuguota linolio rūgštis), kurie buvo ilgai tyrinėti dėl savo priešvėžinių savybių, taip pat dėl savo sugebėjimo mažinti riebalų kaupimąsi, ypač pilvo srityje. Apie antiaterosklerotinį KLR poveikį pirmą kartą buvo pranešta 1994 m., ir nuo to laiko buvo randama vis daugiau liudijimų apie šių riebalų naudą sveikatai. KLR daugiausia gauname iš atrajojančių galvijų mėsos ir pieno. Tačiau bėda ta, kad grūdais šerti galvijai toli gražu neturi tiek daug KLR kaip mitę žole. Mažiausiai keturi tyrimai parodė, kad žole mitusių galvijų produktuose yra 2 arba 3 kartus daugiau KLR negu laikytų patalpose ir šertų grūdais.

Jaučio žandai

Manage consentNecessaryAlways Enabled
CookieDurationDescription
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
FunctionalPerformanceAnalyticsAdvertisementOthers

Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.

Pievose ganantys galvijus ūkininkai natūralūs "savo dvasia"

Galų gale paskutinis argumentas rinktis žole mitusių galvijų mėsą tas, kad tokie ūkininkai vengia daugelio chemikalų, hormonų ir antibiotikų – jų mes taip pat nenorime gauti su maistu. Ir nors jie ne visada galėtų gauti „ekologiškumo“ pažymėjimą (jie dažnai laukus tręšia azoto trąšomis ar gydo gyvulius vaistais, nors palyginti ir nekenksmingais), vis dėlto atitinka ekologiškumo „dvasią“ apskritai. O galvijų šėrimas „ekologiškais“ grūdais nereiškia nieko, kiek aš suprantu, išskyrus tai, kad jie maitinami mažiau užteršta rūšimi ėdalo, kurio jie iš viso neturėtų ėsti. Jeigu reikėtų rinktis tarp ekologiškai šertų ar žole mitusių galvijų, visais atvejais rinkčiausi mitusius žole. Žinoma, jeigu galima būtų pasirinkti abu, taip ir padaryčiau.

Nors jautienos maistingosios medžiagos šiek tiek priklauso nuo to, kokios dalies išpjova, tačiau ji yra puikus baltymų šaltinis, geras šaltinis B grupės vitaminų – ypač vitamino B12 ir geras šaltinis hemo geležies, geriausiai pasisavinamos geležies rūšies, kurią galite gauti su maistu. Maždaug pusę jautienos riebalų sudaro širdžiai naudingi mononesotieji riebalai. Taip pat joje yra labai daug cinko – beveik visų rūšių jautienos 85 g porcija suteikia pusę šios svarbios medžiagos dienos normos.

Jonny Bowden, Ph. D., C.N.S.