pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Kaip Pagaminti Tobulus Kotletus su Kopūstais Orkaitėje

Kotletai su kopūstais

Vasarinės kopūstų gūžės šiemet labai dailiai susisukę, traškios ir sultingos. Tik kartais būna taip, kad salotoms sunaudoju ne visą galvą ir tada reikia sukti savąją ką su likučiu veikti. Dėti į šaldytuvą – ne išeitis, ten kopūstas labai greitai suvysta, praranda traškumą, todėl skubu jį pvz. užraugti (receptas čia), bet jei ruošiuosi gaminti maltinius ar kotletus, visada smulkiai papjaustau saujelę ir įmaišau į maltą prieskoniuotą mėsą ar paukštieną.

Tuo pačiu šiandien dar ir pasidalinsiu idėja kaip formuoti vienodos formos kotletus. Ilgą laiką naudojau falafelių gaminimo aparačiuką, bet norėjosi truputį didesnių, ne vieno kąsnio kepinių. Kaip matosi nuotraukoje, tam naudoju ledų šaukštą. Taip formuoti kotletai būna puresni, bet vertėtų nepamiršti, kad dedant paruoštą masę į šaukštą, reikėtų paspausti.

Skonis niekada nėra pavedęs, kotletai gardūs tiek karšti, tiek šalti, tad puikiai tinka vasaros ar rudens iškyloms į gamtą.

Dar vienas skonio garantas – namie malama mėsa, iš pirktinio faršo kotletai gaunasi kiek kitokie.

800 g kiaulienos sprandinės

200 g nesūdytų, šviežių lašinių

150-200 g maltų džiūvėsių (arba moliūgų/saulėgrąžų rupinių, su jais žymiai gardžiau)

1 vidutinis svogūnas

1 riekė šviežio kopūsto (apie 100 g)

Po žiupsnį kumino, džiovintų krapų ir petražolių (galima naudoti Persiladą)

Saulėgrąžų aliejus kepimui

Mėsą, lašinius ir svogūną sumalu. Kopūstą supjaustau kuo smulkesniais gabaliukais, turint ilgą peilį, galima netgi sukapoti.

Į mėsos masę įmušu kiaušinius, beriu džiūvėsėlius arba rupinius, beriu kopūstą, prieskonius, druską ir viską kruopščiai minkau, kol produktai susijungia.

Ledų šaukštu formuoju kotletus ir kepu juos gerai keptuvėje įkaitintame aliejuje.

Labai skanūs kotletai su padažu

Maltą mėsą išmaišome su pienu, smulkintais svogūnais, kiaušiniais, miltais, druska, pipirais. Masė bus gana skystoka. Palaikome apie 1 val. Po valandos mėsos masė sutvirtės.

Įkaitinkite keptuvę su aliejumi ir tiesiog šaukštu arba šlapiomis rankomis formuokite kotletus. Apkepkite iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.

Padažui svogūną smulkiai supjaustykite, morką sutarkuokite.

Apkeptus kotletus dėkite į puodą, pilkite grietinėlę, sultinį, berkite druską, pipirus, smulkintą svogūną, tarkuotą morką. Troškinkite apie 30 min. Troškinimo pabaigoje dėkite smulkintus krapus.

Tiekiame su bulvių koše ir mėgstamomis daržovėmis.Skaityti komentarusSpausdintiDalintis šiuo receptuIšbandykite!Krevetės toskanietiškame grietinėlės padažeMakaronai su malta mėsa ir sūriuTikra itališka lazanija - tirpsta burnoje!Paprasta lazanijaKomentarai (4)AtsakytiNuotrauka pasirinkta sėkmingai!Tik JPG, PNG arba JPEG formatai yra leistini!Olegas2023-11-12 19:40

Super. Gal pieno piliau siek tiek maziau pabijojau. pastaciau misini i saldituva ir nulekiau i miesta gretineles padazuj, kotletukai puikiai susiformavo, skonis superinis. motina atvaziavus i svecius nepatikejo kad as gaminau.
Aciu uz recepta. ATSAKYTI

Viktorija2022-12-14 22:24

Kažkaip nelogiškai iš 1kg mėsos kotletai o padažo tik 350ml. Tai kaip kotletai troškinsis jei neapsemia jų? ATSAKYTI

Viktorija2022-12-14 22:27Papildau: nes nelogiška padaža gaminti kartu su mėsa vienam puode geriau tuomet atskirai. ATSAKYTIAistė2022-12-15 11:26

Kotletai apkepami, o tuomet dar pasitroškina padaže, kuris gaminamas ir su daržovėmis, tad turi ir jos pasitroškinti. Ne visiems patinka, kai daug padažo yra. O jei norisi daugiau, padažo kiekį visada galima pasidvigubinti :) ATSAKYTI

Reikalingi ingredientai:
ČesnakaiRyžiai0.5 stiklinėsKiaušinis1 vntMalta mėsa700 gramųDruskapagal skonįSvogūnai1 vntPrieskoniaipagal skonįReklama
Gaminimo eiga
1. Nuplaukite ir išvirkite ryžius.2. Kol ryžiai verda, nulupkite česnaką ir permeskite per česnako presą.Reklama3. Tada smulkiai supjaustykite svogūną.

4. Išvirtus ryžius suberkite į dubenį su malta mėsa, įmuškite kiaušinį. Sudėkite susmulkintą svogūną ir česnaką. Pasūdykite ir pagardinkite prieskoniais, tada indo turinį gerai išmaišykite, kol susidarys vienalytė masė.

Reklama

5. Iš gautos masės formuojame kotletus. Galite apvolioti juos miltuose, džiūvėsėliuose ar manų kruopose, bet galite apsieiti ir be šito.

6. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir sudėkite kotletus. Pirmiausia apkepkite iš vienos pusės, tada apverskite kitą, uždenkite keptuvę dangčiu ir toliau kepkite, kol iškeps.

PARUOŠIMO BŪDAS:

Paruošimo laikas: Apie 30 min.

Žiedinį kopūstą nuplauti, suskirstyti žiedynais ir trumpai išvirti pasūdytame vandenyje. Vandenį nupilti, žiedinį kopūstą sutrinti ir palikti atvėsti.

Į atvėsusią masę įmušti kiaušinį, suberti kuskusą, džiūvėsėlius, prieskonius ir palikti pastovėti apie 15 minučių. Galiausiai įmaišyti smulkintus žalumynus, smulkiai supjaustytą svogūną ir tarkuotą sūrį.

Iš paruoštos masės delnais formuoti 10 kroketų. Sudėti kroketus į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi, kiekvieną šiek tiek ištepti aliejumi ir kepti 190-200 C laipsnių orkaitėje, kol gražiai apkeps.