Salotos su rūkyta jūros lydeka
BendrintiTemos „Gintare Marcel“ vaizdai- Tortas "Hanibalas"
- Silkė su spanguolėmis ir čobreliais
- Kiniška baltų grybų ir vištienos sriuba
- Plėšoma duonelė su svogūnais ir saulėje džiovintai.
- Sveikuoliški blynai
- Bulviniai blynai su varškės - grietinės padažu
- Sumuštinukai su lašiša
- Vyniotinis "Viliotinis"
- Spaghetti su jūros gėrybėmis
- Naminė rikota
- Plėšomos cinamoninės bandelės
- Savaitgalio pusryčiai arba Pavasarinis sumuštinis .
- Marinuotos Toskanos alyvuogės
Aštri vermišelių (noodles) sriuba su vištiena
Sultinį šitam reikalui verdu šitaip: 1-2 vištos kojas užpilu šaltu vandeniu, kol užverda, ramiai palaukiam, nugriebiam putas, tada dedam svogūną, petražolių gražų kuokštą, morką supjaustytą, saliero kotą, lauro lapus, du – tris. Verdu apie 1,5 – 2val ant nedideliausios įmanomos ugnies. Nukošiam.
Dedam džiovintus laimo lapus, jei turim, imbieras ir česnakas duoda pagrindinį toną, tada būtinai dar jungiasi čili pipiras, aš naudoju tokią sicilietišką čili pipiro pastą, bet jų visokių yra. Jei neturit pastos, tai dedam čili pipirą, supjaustytą su visom sėklom, arba be jų, jei labai bijom karščio.
Reklama41011Dedam daržoves: šparagines pupeles supjaustytas, žirnelius, leidžiam viskam 3 min maksimum pavirti.
Metam vermišelius, jie paprastai išverda labai greitai – vos per keletą minučių, tada jau užbaigiam reikalus – pilam sojos padažą, mirin actą, laimą gerai išgręžiam.
Ragaujam, galbūt dar trūksta sūrumo (jei sultinys buvo nesūdytas) ar dar laimo sulčių? Ir viską vienu rankos mostu užbaigiam, išjungiam ugnį, metam špinatus, kurie patys suvysta nuo karščio jau išjungtam puode… ir kalendros pjaustytos dosniai ir dar vieną kitą baziliko lapelį.
IngredientaiPatarimasSultinį galima anksčiau pasidaryt, dabar jau sriubos darymas vyksta, labai greitai.
AlternatyvaIš vištos kojų sultinys padorus išsiverda ir mėsos apsčiai į sriubą lieka, bet galima puikiai ir be vištos, o tik su daržovėm apsieiti, arba pvz. mesti kokių šaldytų krevečių.
Beata NicholsonČia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Reklama41003KomentaraiAsta parašė:Labai noretusi sitos sriubos, ale Lietuvoj su prieskoniais problemos… net siutas kartais ima 🙂 Skaniai sita sriuba atrodo
Gintare parašė:Hmmm… Mirin kiek ragavau tai saldi Sakė 😉 O ji būna ir rūgšti?
Ale vistiek reiks tokią sriubytę išbandyti 🙂
nu nuostabu, kad beveik pho bo recepta surashei, as jau seniai svajojau kazka panasaus i vietnamiestiska dalyka ishsivirti. Tik pho bo buna su jautiena. O jei tokia sriubą su jautiena virti, tai tiesiog dvigubai ilgiau ta mesa verda, ar ne? kokias dvi-tris valandas?
Kruopa parašė:Išbandžiau ir labai nustebino, tikrai gardu ir aštroka, baigiantis šiai „nuostabiai” žiemai, kaip čia buvusi:)
Ačiū
Agnės kamara
Kadangi vaikas pas senelius, tai galima išsivirti ir nekasdieniškos sriubos, kurios, esant vaikui namuose nevirčiau, nes jis nevalgytų :) Receptas mano vyro. Kur jis gavo, nežinau :) Pagooglinau šios sriubos receptų, tai niekur neradau, kad piltųsi actas. Kažkodėl mūsų kiniečių restoranuose to acto būna pripilta be proto. Nežinau kodėl.
Reikės:2 vištienos šlaunelių3 litrų vandens1,5 šaukšto cukraus8 šaukštų ryžių actojuodųjų ir čili pipirų pagal skonį4 kupinų šaukštų kukurūzų krakmolokiniškų baltųjų grybųPirmiausia užmerkite vandenyje grybus. Vandenyje išvirkite vištieną, išimkite ir suplėšykite nedideliais gabaliukais. Sudėkite atgal į sultinį. Supjaustykite grybus, tai pat sudėkite į sultinį. Pagardinkite druska, pipirais, cukrumi ir actu. Nepadauginkite acto, ragaukite jį pildami. Galima naudoti ir paprastą 9 procentų actą, bet su ryžių actu skaniau. Krakmolą ištirpinkite šaltame vandenyje ir maišant supilkite į sriubą. Tikrai greitai paruošiama ir labai skani sriuba.
Skanaus :)Bendrintižymės: Kiniški baltieji grybai Kiniški patiekalai Receptai Sriubos Vištiena
Tiršta vištienos sriuba
Svogūnus ir morkas supjaustome mažais kubeliais, apkepame puode įkaitintame aliejuje nustatę silpną kaitrą, kol viskas suminkštės – apie 15 min.
Suberiame čiobrelių lapelius, supilame verdantį vandenį, sudedame „Maggi“ sultinio kubelius, juos gerai išmaišome, paragaujame, jei norisi, beriame druskos ir leidžiame pakunkuliuoti apie 10 min.
Virtą ar keptą vištieną pasismulkiname ir padalijame į dvi dalis. Nusemiame maždaug pusę puode kunkuliuojančios sriubos su tirščiais. Į puodą su likusia sriuba sudedame pusę vištienos ir viską sutriname maisto smulkintuvu.
Reklama41011Į trintą sriubą grąžiname nusemtą sriubą, sudedame likusią susmulkintą ar suplėšytą vištieną, beriame šaldytus žirnelius ir leidžiame pavirti 5 min.
IngredientaiBeata NicholsonČia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Reklama41003KomentaraiJurate parašė:Cesnakas ir citrina cia visiskai netinka, mano seima nevalge isvis sitos sriubos. Atrode graziai bet tik tiek.
Vita parašė:Labai labai skani sriubytė, bet man asmeniškai labiau patiko netrinta. Dariau jau kelis kartus ir šiandien planuoju! Ačiū, Beata!
Rašyti komentarą
įkvėpimui
Jau labai seniai planavau vėl gaminti savo itin mėgstamą kinietišką patiekalą. Bet vis nerasdavau laiko, progos, ingredientų. Žodžiu, buvau pasiteisinimų čempionė. Bet štai susiėmiau ir šiandienos vakarienei pagaminau nuostabią saldžiarūgščiai aštrią baltųjų grybų sriubą su vištiena. Ji labai paprasta ir, tikriausia, ne kartą Jūsų ragauta kokiame nors kinietiško maisto restorane.
Gaminti kinietišką maistą namuose nėra sudėtinga, bet, norint išties restoraniško skonio, svarbu nesukčiauti ir nekeisti reikiamų ingredientų tais, kuriuos tiesiog turim po ranka. Patikėkit, ne iš snobizmo taip kalbu. Iš patirties.
Visų pirma, dideliame dubenyje verdančiu vandeniu užplikykit baltuosius kiniškus grybus. Palikite pastovėti maždaug 20 minučių arba ilgiau. Per tą laiką grybai gerokai išbrinks, jų tūris padidės maždaug dvigubai.
Nusausinkit grybus nupildami vandenį. Grybus susmulkinkit kąsnio dydžio gabaliukais. Ypač geltoną grybų dalį tiesiog nupjaukit peiliu ir išmeskit.
Vištieną supjaustykit labai plonais gabalėliais ir pabarstykit druska.Puodą su sultiniu statykit ant ugnies ir kai sultinys jau bus beveik užviręs, sumeskit į jį smulkintus baltuosius grybus.
Vištienos gabalėlius apvoliokite kukurūzų krakmole ir sumeskit į jau verdančią sriubą.Tuomet supilkite ryžių actą ir suberkite cukrų bei pipirus. Pamaišykit. Leiskit minutę pavirti ir paragaukit. Jeigu reikia, įpilkite dar ryžių acto arba cukraus, pabarstykit pipirų ir druskos. Jūsų tikslas - išgauti norimą saldaus, rūgštaus ir aštraus skonių balansą.
KINIŠKA SALDŽIARŪGŠTĖ SRIUBA
Kai verdu šią sriubą, namai pakvimpa B3 ( juk žinote, apie ką aš?). Tai kinų restoranų klasika – saldžiarūgštė sriuba. Tiesa, gaminu ją pagal save – su vištiena, šitake vietoje baltųjų grybų ir kiaušiniais, tačiau pats sriubos aromatas išlieka panašus į tai, ką kartais užsisakome kinų restorane. Taip pat, jei norisi papildomo sotumo, patiekiant į dubenėlius papildomai dedu SANTA MARIA stiklinių makaronų, kurie akimirksniu išbrinksta užpylus juos sriuba ir nieko papildomai daryti nebereikia!
Reikės:
- 1 l vištienos sultinio
- 3 v.š. SANTA MARIA Thai Soya padažo
- 3 v.š. ryžių acto
- 1 v.š. skrudintų sezamų aliejaus
- 1 v.š. cukraus
- 1/4 a.š. pipirų
- 1/4 a.š. čili dribsnių
- 120 g vištienos filė
- 120 g šviežių šitake grybų
- 2 v.š. krakmolo + 3 v.š. vandens
- 2 kiaušinių
- Saujelės svogūnų laiškų
- SANTA MARIA stiklinių makaronų | Patiekimui
Gaminame:
Reklama sukurta bendradarbiaujant su SANTA MARIA.
Ankstesnis įrašasNaujesnis įrašas