pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Kiek laiko virti vištienos krūtinėlę?

Sultinga vištienos krūtinėlė orkaitėje su citrininiu padažu

Be didesnio vargo paruošiama sultinga vištienos krūtinėlė orkaitėje su citrininiu padažu. Tikras išsigelbėjimas neturint laiko ar tingint gaminti ką nors sudėtingesnio!

Vištienos krūtinėlė neabejotinai yra populiariausias mano šeimos vakarienių ingredientas. Vištiena kinietiškai, pesto makaronai, spagečiai su sezamų padažu, kepti ryžiai ar mėsos kukuliai – tai tik keletas mūsų mėgstamiausių vištienos patiekalų.

Nors visi šie receptai yra ganėtinai paprasti ir greiti, kartais visi neturime laiko ar tingime gaminti ką nors sudėtingesnio. Tuomet tikru išsigelbėjimu tampa be didesnio vargo paruošiama sultinga vištienos krūtinėlė orkaitėje su citrininiu padažu.

Pabrėžiu – sultinga! Juk niekas nenori valgyti sausos vištienos krūtinėlės… Todėl aš ją marinuoju gardžiame citrininiame padaže ir kepdamas atlieku kelis esminius žingsnius, kad ji iškeptų sultinga. Šiame recepte pasidalinsiu jais ir su jumis!

Kodėl šis vištienos krūtinėlės orkaitėje receptas?

  • Be vargo paruošiama. Kaip jau minėjau, sultinga vištienos krūtinėlė orkaitėje su citrininiu padažu yra tikras išsigelbėjimas neturint laiko ar tingint gaminti, bet vis tiek norint šviežio ir sveiko patiekalo. Šiame recepte reikės vos per kelias minutes suplakti padažą, juo pamarinuoti vištieną ir trumpam ją palikti šaldytuve. Kai marinatas įsigers į vištieną, ją iškepti orkaitėje ir patiekti su mėgstamais garnyrais. Viskas! Tai neužtruks ilgiau nei 30 minučių, o kol vištienos filė orkaitėje keps, galėsite pasigaminti kitą maistą (garnyrus arba, pavyzdžiui, avižas per naktį pusryčiams) ar atlikti kitus darbus. Be to, kadangi jai iškepti reikia tik kepimo skardos, virtuvę susitvarkysite kur kas greičiau.
  • Tinka prie įvairių garnyrų. Vištienos kepsniai orkaitėje puikiai dera su įvairiais angliavandenių šaltiniais, todėl kaskart patiekalas gali įgauti visiškai kitą skonį. Taip pat, norėdami dar mažiau vargti, likusius garnyrus galite kepti kartu su vištiena orkaitėje. Mano mėgstamiausias derinys: kepta vištienos krūtinėlė orkaitėje su bulvėmis ir daržovėmis!
  • Daug baltymų, bet mažai kalorijų. Vištiena orkaitėje – tobulas pasirinkimas siekiantiems numesti ar palaikyti svorį. Ji turi daugybę baltymų (net 23 gramus 100 g produkto), tačiau pasižymi itin mažu kaloringu. Net ir valgant ją su alyvuogių aliejumi apšlakstytomis bulvėmis ir daržovėmis, patiekalas neviršys 500 kalorijų. Jeigu norite dar labiau sumažinti valgio kalorijų kiekį, galite rinktis mažiau kaloringus garnyrus, pavyzdžiui, ryžius.

Tiršta vištienos sriuba su daržovėmis

Ingredientai:

  • 1 vnt. Vištienos filė
  • 3 vnt. Bulvės
  • 1 vnt. Morkos
  • 0,5 vnt. Salierų šakniavaisiai
  • 2 sauja Makaronai
  • 2 žiupsnelis Druska
  • 2 vnt. Lauro lapai
  • 4 vnt. Kvapieji pipirai

Gaminimas:

  1. Vištienos filė supjaustykite nedideliais gabalėliais.
  2. Nuskuskite bulves, morką ir saliero šaknį. Smulkiai supjaustykite.
  3. Viską sudėkite į puodą, užpilkite vandeniu ir virkite ant mažos ugnies.
  4. Įberkite druskos, įmeskite lauro lapų, kvapiųjų pipirų.
  5. Kai daržovės suminkštės, įberkite makaronų.
  6. Virkite, kol išvirs makaronai.
  7. Patiekiant pagardinkite grietine.

Daugiau sveikų recepų

  • Sveiki blynai su bananais (be miltų)
  • Skanios salotos su vištiena (be majonezo ir salierų)
  • Paprastos avokado salotos su kaušiniu
  • Sveiki sumuštiniai su lašiša
  • Tobula lašiša orkaitėje su medaus glaistu
  • Sveika bulvių košė
  • 9 sveiki užkandžiai per 5 minutes

Jeigu patiko ši sultinga vištienos krūtinėlė orkaitėje, nepamirškite palikti teigiamo atsiliepimo! Labai įdomu sužinoti apie jūsų patirtį, išbandant šiuos receptus.

Vištienos kepenėlės verda greitai – apie 15 minučių. Širdeles reikia virti apie 40 minučių, bet prieš tai 40–60 minučių palikti piene arba pasūdytame šaltame vandenyje.

Skrandžiai verdami 1–1,5 valandos. Atkreipkite dėmesį, kad priešingai nei likusios vištienos dalys, skrandžiai turi būti dedami į šaltą vandenį. Jei įdėsite juos į verdantį vandenį, jie taps kieti.

Norint išvirti vištieną, mums reikės šviežios vištienos, vandens, druskos, morkų, svogūnų, saliero šaknies.

  1. Gerai nuplaukite vištieną, pašalinkite likusias plunksnas.
  2. Vištieną įdėkite į puodą ir įpilkite vandens. Vanduo turi padengti vištieną 0,5-1 cm, užvirkite vandenį ir nupilkite.
  3. Vėl įpilkite švarų vandenį, suberkite nuluptas ir stambiai pjaustytas morkas, saliero šaknį, sveikus svogūnus, druską. Jei norite, galite pridėti lauro lapų ir pipirų.
  4. Užvirkite ir virkite uždengę ant silpnos ugnies, kol suminkštės (priklausomai nuo vištienos – 1val.).
  5. Patikrinkite, ar vištiena yra išvirusi pradurdami ją peiliu ar šakute. Mėsa turėtų būti lengvai praduriama, o iš jos turi išsiskirti skaidrios sultys. Nuimkite puodą nuo viryklės o vištieną palikite sultinyje, kol ji visiškai atvės (tokiu būdu ji bus sultingesnė).
10 Naujausių receptų su vištiena

[RSSImport display=”10″ feedurl=”https://valgome.lt/receptai/recipe-tag/vistiena/feed/” use_simplepie=”true”]