Kiek laiko virti lašišą?
Lašišos virimo laikas priklauso nuo žuvies ar jos gabalų dydžio. Kuo mažesnė lašiša ar jos gabalai, tuo greičiau ji išverda.
- Visa žuvis arba didelė jos dalis išverda per 35–40 minučių.
- Maži gabalėliai išvirs per 20-25 minutes.
- Garuose lašiša išverda per 20-30minučių.
- Lašišos galvą virkite 30 minučių.
Recepto paruošimas
1. Kaip teisingai reikėtų virti vištieną? Užšaldytą vištieną geriausia atšildyti prieš ją pradedant virti. Šitaip mėsa išverda tolygiau ir greičiau.
2. Jeigu nėra laiko atitirpinti, šaldytą mėsą dedame tik į šaltą vandenį. Virimo laikas po vandens užvirimo turės būti padidintas maždaug 10-20 minučių, priklausomai nuo turimos vištienos dydžio.
3. Prieš verdant, vištieną reikėtų gerai nuplauti po šaltu tekančiu vandeniu.
4. Jeigu norisi koncentruoto vištienos sultinio, dedame mėsą į šaltą vandenį. Tai suteikia sultiniui skonį ir aromatą. O jeigu norisi, kad vištiena būtų sultinga ir skani, dedame ją į verdantį vandenį.
5. Kad sultinys būtų gardus, druską įberiame virimo pabaigoje, o kad mėsa būtų skani - beriame pradžioje.
6. Vanduo turėtų pilnai padengti vištieną. Jeigu verdate visą vištą, naudojame didesnį puodą.
7. Verdame vištieną ant vidutinės kaitros be dangčio. Virimo metu privaloma vis pašalinti susidariusias putas.
8. Mėsa gali būti skanesnė, jeigu į vandenį įdėsite visą svogūną, lauro lapą, maltų juodųjų pipirų arba kitų prieskonių. Juos reikia dėti, kai vanduo užverda.
9. Senos mėsos virimas užtrunka ilgiau, nei yra nurodyta toliau pateiktose rekomendacijose. Norėdami pagreitinti procesą, seną vištieną verdame ne visą, o tik dalimis. O kad mėsa būtų minkštesnė, iš anksto pamarinuojame citrinos sultyse maždaug 60 minučių.
10. Kiek laiko reikia virti vištieną? Vištienos virimo laikas yra skaičiuojamas nuo akimirkos, kai užverda vanduo.
11. Ar vištiena išvirusi ganėtinai paprasta nustatyti šitaip: jeigu mėsa lengvai atsiskiria nuo kaulų arba filė lengvai praduriame šakute - vištiena jau yra paruošta.
12. Kiek laiko virti visą vištą? Visa vidutinė skerdena verdama maždaug 60 minučių. Jeigu turima višta yra tikrai didelė, laikas turės būti padidintas dar apie 20-30 minučių.
13. Kiek laiko virti vištienos krūtinėlę? Krūtinėlės be kaulų ir be odos išverdamos per maždaug 15-20 minučių. Tokiu atveju filė geriau perpjauname perpus arba dideliais gabaliukais. Krūtinėlės su kaulu ir su oda verdamos kiek ilgiau - maždaug pusvalandį.
14. Kiek laiko virti vištienos ketvirčius? Ketvirčius verdame maždaug 40 minučių. Šlaunelės su kaulu ir su oda verdami maždaug pusvalandį. Šlaunelių filė - 10-15 minučių mažiau.
15. Kiek laiko virti vištienos sparnelius? Vištienos sparneliai yra verdami maždaug 30-35 minutes.
Kiek laiko virti vištieną?
Kategorija: Naudingi patarimai jūsų virtuvėje / Patiekalai iš vištienos ir paukštienos
Paskelbė: Lankytojas20 Lapkričio 2024Virta vištiena yra itin maistingas ir gardus produktas. Ją itin gerai įsisavina žmogaus organizmas. Vištienoje yra labai didelis baltymų ir visai nedidelis riebalų kiekis, o tai labai vertinama sportuojant, taipogi laikantis svorio metimo dietos.
Šiame mano straipsnyje šiandien sužinosite:
- Kaip teisingai reikėtų virti vištieną?
- Kiek laiko reikėtų virti vištieną?
- - Kiek laiko reikia virti visą vištą?
- - Kiek laiko reikia virti vištienos krūtinėlę?
- - Kiek laiko reikia virti vištienos ketvirčius?
- - Kiek laiko reikia virti vištienos sparnelius?
- - Kiek laiko virti vištienos subproduktus?
- Kaip virti vištieną puode
- - Ir papildomais tirštos vištienos sriubos su daržovėmis receptas
🥄 Kiek virti balandėlius?
Balandėlių paruošimo laikas priklauso nuo jų dydžio ir (jie tik pagaminti ar šaldyti), todėl atidžiau pažvelkime, kiek užtrunka, kad balandėliai išvirtu.
Kiek virti balandėlius puode (šviežius ką tik pagamintus)?
Balandėlius vidutiniškai reikia virti (troškinti) 30–35 minutes. Kad kopūstai nebūtų traškūs, bet labai minkšti, gali prireikti virti ir 1 valandą.
Kiek virti balandėlius puode (šaldytus)?
Šaldyti balandėliai verda 10-15 minučių ilgiau nei švieži. Vidutiniškai tai užtrunka 40-50 minučių.
Kiek užtrunka išvirti balandėlius greitpuodyje (garpuodyje, garuose)?
Balandėlius tokiu būdu galima išvirti per 35-40 minučių.
Kiek virti kopūstų lapus balandėliams?
Kopūstų lapus patartina virti užvirus vandeniui 5-10 minučių. Virimo laikas priklauso nuo lapų dydžio. Patartina lapus nepervirti.
Kaip virti lašišą garuose?
Savaitgalį gaminau savo pamėgtą lašišą garuose. Gaminimas garuose yra tuo geras, jog taip paruoštas maistas išlaiko savo skonį ir neprisisotina vandens ar riebalų. Garuose geriausiai gaminti maistą, kurio skonio pagrindą sudaro natūralus produktų skonis. Tarkim žuvį arba daržoves. Jei daržoves pirksite pjaustytas, šis patiekalas užims ne daugiau, kaip 20 minučių.
Ingredientai 2 asmenims:
- 500 gr žalių šaldytų žirnelių
- 3 vidutinio dydžio morkos
- ½ galvos vidutinio dydžio saliero
- 400 gr lašišos
- Druskos, pipirų, vandens
Paruošimas:
Kaip virti lašišos žuvienę (sriubą)?
Ingredientai:
- Lašišos galvos – 3 vnt
- Lašišos filė – 300 gramų
- Bulvės – 6 vnt
- Svogūnai – 1 vnt
- Morkos – 1 didelė arba 2 mažos
- Pomidoras – 1 didelis arba 2 maži
- Pipirai – 5-7 vnt
- Lauro lapas – 3-4 lapai
- Krapai – pagal skonį
Nurodytas ingredientų kiekis yra 3 litrų puodui.
Paruošimas:
- Lašišų galvas sudėkite ant lentos, perpjaukite per pusę, išimkite žiaunas.
- Lašišos galvas sudėkite į puodą su šaltu vandeniu, užvirkite ir virkite 30 minučių, pašalindami putas.
- Bulves nuvalykite ir supjaustykite 1 centimetro kubeliais.
- Pomidorą užpilkite verdančiu vandeniu, nuimkite odelę, minkštimą supjaustykite kubeliais.
- Svogūną nulupkite ir smulkiai supjaustykite.
- Morkas nuvalykite ir sutarkuokite.
- Į sultinį sudėkite bulves, pomidorus, svogūnus ir morkas.
- Tada suberkite gabaliukais supjaustytą lašišos filė, pipirus ir druską.
- Virkite 20 minučių po užvirimo, tada apvyniokite puodą su antklode ir palikite pusvalandžiui.
- Paruoštą lašišos sriubą patiekite su citrinos griežinėliais ir pabarstę krapais. Galima patiekti su grietinėle.
Makaronų salotos su virta lašiša ir sūriu
Ingredientai 1 porcijai:
Tiršta vištienos sriuba su daržovėmis
Ingredientai:
- 1 vnt. Vištienos filė
- 3 vnt. Bulvės
- 1 vnt. Morkos
- 0,5 vnt. Salierų šakniavaisiai
- 2 sauja Makaronai
- 2 žiupsnelis Druska
- 2 vnt. Lauro lapai
- 4 vnt. Kvapieji pipirai
Gaminimas:
- Vištienos filė supjaustykite nedideliais gabalėliais.
- Nuskuskite bulves, morką ir saliero šaknį. Smulkiai supjaustykite.
- Viską sudėkite į puodą, užpilkite vandeniu ir virkite ant mažos ugnies.
- Įberkite druskos, įmeskite lauro lapų, kvapiųjų pipirų.
- Kai daržovės suminkštės, įberkite makaronų.
- Virkite, kol išvirs makaronai.
- Patiekiant pagardinkite grietine.
Tradicinių balandėlių receptas
Norintiems prisiminti tikrąjį balandėlių skonį, siūlome pasigaminti tradicinių balandėlių iš baltagūžių kopūstų ir mėsos bei ryžių įdaro. Jie savo jaukumu primins viešnagę pas močiutę!
13-15 balandėlių Jums reikės:
- 700-800 g sveriančio kopūsto;
- ~400 g maltos mėsos (kiaulienos ar kiaulienos ir jautienos faršo);
- 100-120 g nevirtų ryžių;
- 1 morkos;
- 1 svogūno;
- pagal skonį druskos ir prieskonių, žalumynų;
- šlakelio aliejaus apkepimui (nebūtina).
Troškinimui:
- Kelių likusių kopūstų lapų, smulkiai pjaustytos likusios gūželės;
- 2-3 morkų;
- 1,5-2 l sultinio ar vandens;
- 3-4 šaukštų pomidorų padažo (galima pakeisti pora šaukštų pomidorų pastos arba skardine konservuotų, smulkintų pomidorų. Jeigu naudosite konservuotus pomidorus, reikės kiek mažiau sultinio);
- 2-3 šaukštų grietinės;
- pagal skonį druskos, pipirų, laurų lapų.
Gaminimas:
- Iš kopūsto išpjaukite šerdį. Kopūstą dėkite į verdantį, pasūdytą vandenį. Pavirkite 5-10 min. Nuimkite išoriniu lapus (turėtų nusiimti 5-7 lapai). Kopūstą vėl pavirkite ir vėl nuimkite lapus. Tęskite iki kol nuimsite visus didžiuosius lapus.
- Ryžius suberkite į verdantį, pasūdytą vandenį ir apvirkite 10 min.
- Įdarui skirtą morką sutarkuokite, svogūną smulkiai supjaustykite ir apkepinkite iki kol suminkštės.
- Sumaišykite įdarą iš maltos mėsos, virtų ryžių, apkepintų daržovių. Pagardinkite druska, pipirais, mėgstamais mėsos prieskoniais, įmaišykite smulkiai sukapotų žalumynų.
- Imkite porą šaukštų įdaro, drėgnomis rankomis suformuokite pailgą maltinuką ir jį įsukite į kopūstų lapus.
- Susuktus balandėlius apkepinkite iš abiejų pusių po 5 min. Pirmiausiai apkepinti lenkimo siūle į apačią.
- Į puodą įklokite atliekamus kopūstų lapus, sudėkite tarkuotas morkas, smulkiai pjaustytą likusią gūželę. Arti vienas kito sudėkite balandėlius. Pabarstykite druska, pipirais, įdėkite porą laurų lapų.
- Sultinį išmaišykite su pomidorų padažu ir supilkite ant balandėlių.
- Troškinkite uždengę. Po užvirimo ugnį sumažinkite iki minimalios. Balandėlius troškinkite apie valandą.
- Po valandos į padažą sudėkite grietinę ir dar kelias minutes pakaitinkite iki kol viskas sušils ir truputį sutirštės.
- Balandėlius tiekite su virtomis bulvėmis ar bulvių koše.
