Naminės dešrelės
Prieš maldami mėsą ją pirmiausia labai gerai atšaldome. Geriausia, jei nedideliais kubeliais supjaustytą mėsą apie valandą palaikysite šaldymo kameroje. Taip pat į šaldiklį galima įdėti ir mėsmalę, kad ji gerai atvėstų ir bemalant nesušildytų mėsos.
Sumalame mėsą kartu su svogūnu. Į mėsą suberiame prieskonius, pilame obuolių sulčių ir labai gerai išmaišome. Suberiame džiūvėsėlius ir vėl išmaišome.
Kemšame dešreles. Geriausia, kad maltos mėsos mišinys išliktų kuo šaltesnis. Prikimštas dešreles geriausia būtų palikti šaldytuve pabręsti parą arba bent per naktį.
Reklama41011IngredientaiBeata NicholsonČia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Reklama41003KomentaraiOlga parašė:Sveiki,o kur gauti ta žarna?Ramūnas parašė:O kiek laiko ir kokioje temperatūroje jas kepti ?Karolina parašė:O kaip žmonėms, kurie miltų, batono nevartoja? Kokios alternatyvos būtų? Nevartojantiems dėl alergijų.
Rimas parašė:Gaunasi kilogramui saukstas druskos tai yra 1kg mesos apie 30 g druskos iprastai dedama 12-18 gramu. At nesuru?
Rašyti komentarą
Kiek virti kiaulienos liežuvį?
Rinkdamiesi atšaldytą liežuvį pirmiausia įvertinkite jo išvaizdą. Subproduktas turi būti natūralios, šviesiai rausvos spalvos. Pilkšvi atspalviai, gleivingas paviršius arba atmosferos poveikio pėdsakai dažniausiai rodo, kad liežuvis pasenęs.
Liečiant, liežuvis yra elastingas ir tankus: jei paspausite jį pirštu, įdubimas greitai išsilygins. Jei liežuvis kelis kartus buvo sušalęs ir atšildytas, jis bus suglebęs, o paspaudus ilgai neatstatys formos.
Jei rinksitės šaldytą produktą, įsitikinkite, kad pakuotėje praktiškai nėra ledo.

Naminės dešrelės - lengviau negu atrodo! Pasakojame žingsnis po žingsnio
Dešrelių tikrai verta turėti šaldytuve ar šaldymo kameroje - tai nebrangus, labai greitai paruošiamas, įvairiems patiekalams panaudojamas produktas. O pasigaminę naminių dešrelių būsite tikri dėl jų natūralios sudėties bei galėsite jas pagardinti pagal savo skonį. Pasakojame, kaip namuose prikimšti puikių dešrelių ir dalinamės receptais.
Dešrelės mėgstamos jau tūkstančius metų
Čirškindami dešreles greitai vakarienei tikriausiai nė nesusimąstėte, kad tai vienas seniausių ir vienas plačiausiai pasaulyje paplitusių valgių.
Neabejojama, kad dešrelės buvo sumanytos ir pamėgtos dėl taupumo. Dešrelėms tradiciškai naudotos įvairios mėsos nuopjovos, subproduktai, kraujas, riebalai, kartais mėsa maišoma su kruopomis. Mišiniai turėjo būti gausiai sūdomi (matyt, todėl ir apsinuodijimų pasitaikydavo - druska senovėje buvo brangi), o įkimštos dešrelės vartojamos iškart arba vytinamos.
Šiandien gerokai dažniau gaminamos, populiaresnės ir daugumai žmonių priimtinesnės „prabangesnės“ dešrelės ne iš likučių, o iš kokybiškos mėsos, pagardintos ne krūva druskos, o kvapniomis žolelėmis ir įmantriais prieskoniais.
Naminės dešrelės jau tūkstančius metų mėgstamos visame pasaulyje. Nuotraukos šaltinis Shutterstock
Gaminame namines dešreles - paprasta ir tikrai skanu
Namines dešreles pasigaminti tikrai nesudėtinga. Svarbu pasirinkti kiek riebesnę mėsą (arba liesą mėsą maišyti su maltais lašinukais), faršą pagardinti mėgstamais prieskoniais, jį labai gerai išminkyti ir žarnas prikimšti nei per laisvai, nei per standžiai.
1. Mėsa. Naminės dešrelėms tiks įvairiausia mėsa - kiauliena, jautiena, vištiena, kalakutiena, žvėriena ir kt. Galima rinktis įvairiausias mėsos dalis, jas maišyti tarpusavyje, pridėti subproduktų.
Terminis dešrelių apdorojimas neužtrunka ilgai - jos greitai išverdamos ar iškepamos, todėl pasirinkta mėsa turėtų būti jauno gyvūno ar paukščio, kokybiška, minkšta. Kietesnė, senesnių galvijų ir paukščių mėsa yra sodresnio skonio, tačiau ji kieta ir ją būtina ilgiau termiškai apdoroti. Tokia mėsa puikiai tiks sultiniams, sriuboms, troškiniams, ilgam kepimui neaukštoje temperatūroje orkaitėje ir pan.

Kaip virti kiaulienos liežuvį puode
- Užvirinkite vandenį ir įdėkite į jį liežuvį. Jei norite, įmeskite keletą kvapiųjų ir juodųjų pipirų grūdelių, kitų prieskonių, sveikas morkas, svogūnus ir petražolių šaknis.
- Paprastai, išvardinti ingredientai dedami kartu su liežuviu. Pasūdykite maždaug likus 10 minučių iki virimo pabaigos.
- Virkite ant silpnos ugnies ir periodiškai šalinant ant paviršiaus susidariusias putas.
Nuo virto liežuvio būtinai nuimkite plėvelę (peilio pagalba).
Kad nenudegintumėte rankų, prieš valydami liežuvį galite kelioms minutėms įkišti jį į šaltą vandenį arba padėti ant ledo. O dar lengviau nuimti plėvelę po vėsaus vandens srove.

Dešrelių virimo patarimai
- Nevalgykite dešrelių žalių. Be apsinuodijimo maistu, virtos dešros skanesnės nei žalios.
- Prieš gamindami, nuimkite nuo dešrelių plastikinį apvalkalą. Jei apvalkalas ant dešrelių natūralus, tiesiog keliose vietose pradurkite šakute.
- Dešreles virkite ant silpnos ugnies.
- Virimo metu vanduo turi visiškai uždengti dešreles.
- Verdant dešreles vanduo nesūdomas.
Norint išvirti dešreles, jas reikia įdėti į puodą su verdančių vandenių ir virti 2-5 minutes (priklausomai nuo rūšies, virimo laikas dažniausiai nurodomas ant pakuotės).
Kaip ir kiek virti dešreles: patarimai
Wieners - natūra korotenkih žaliavos dešrelių. Jų pagrindinis skirtumas nuo kitų savo išvaizda. Kai mažas ilgis dešros turėtų būti šiek tiek storesnis nei paprastųjų dešros. Įdomu tai, kad kai kuriose kitose šalyse, pavyzdžiui, mėsos produktų nėra suskirstyti į keletą kategorijų. Nepriklausomai pavadinimas, šie puikūs mažai dešros mylimas suaugusiems ir vaikams. Patiekite juos pusryčiams, pietums ar vakarienei su įvairių patiekalų (bulvių košė, makaronai ar trapios košės), galite būti tikri, kad šeima yra šeriami ir patenkintas. Esmės klausia, ar, kaip ir kiek gaminti dešreles? Ši problema dažniausiai pasitaiko pradedantiesiems šeimininkes. Kaip ne virškinti maistą? Ar man reikia iš anksto atitirpinimo juos? Bet pirmiausia šiek tiek apie įdomių pavadinimų patiekalų istorija.
"Dešra" ir "sardinės" - tai turi bendro?
Keista, bet pavadinimas yra trumpas ir neįklimpti skanus mėsos produktai įvyko tik iš šio jūros žuvies pavadinimą. Tiksli priežastis dabar niekas nežino. Bet mes žinome, vienas dalykas, apie XVIII amžiuje žodis "dešra" pateko į rusų kalbą iš lenkų. Labiausiai tikėtina, kad išorės panašumo formos ir dydžio, bet ne skonį atvejis, ar ne?
Dažnai užduodami klausimai kepimo proceso
Galbūt kai kurie iš šių problemų galite jau seniai pažįstamas. Panagrinėkime dažniausiai, norėdami sužinoti tikrai, kaip ir kiek gaminti dešreles:
- Ar man reikia iš anksto švarus produktas iš apvalkalo arba geriau tai daryti po virimo?
- Ar man reikia atitirpinti produktus prieš termiškai apdorojant?
- Kaip ilgai turėčiau kepkite dešreles, todėl jie neturi sprogo?
- ar galutinis rezultatas priklauso nuo to, produktų kokybę?
- Kiek laiko virti dešreles žaliavų ir sušaldytos?
- Kokie yra įvairių variantų terminio apdorojimo charakteristikas?
- Kaip dažnai galiu naudoti šį produktą maistą?
Naudingi patarimai, kaip ir ką virėjas dešrelės
Svarsto užsakymą susidūrė problemos:
Kiek minučių virti dešreles?
Jokių bėdų – paverdate kelias minutes verdančiame vandenyje ir patiekiate su bulvių koše, virtais makaronais, ar net su daržovių salotomis. Visi sotūs ir laimingi. Ir vis dėlto jauniausios šeimininkės kartais užduoda sau klausimą: kaip teisingai virti dešreles.
Išvirti dešreles nėra sudėtinga. Dešreles galima virti vandenyje, mikrobangų krosnelėje, garuose. Gaminimo būdą galite pasirinkti patys.
Populiariausi padažai prie virtų dešrelių yra majonezas, ketčupas, garstyčios, sūrio padažas, adžika.