pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Karamelinis Pyragas Be Kepimo: Lengvas Receptas Jūsų Saldžiam Gyvenimui

Karamelinis pyragas - tai neprilygstamas saldumynų mėgėjams, suteikiantis tobulą saldumą su švelniu, šiek tiek deginto cukraus skoniu.

Kai norisi kažko ypatingo, bet šaldytuve - nė kvapo sviesto, gelbsti karamelinis pyragas be sviesto. Ir, patikėkite, skonis nė kiek nenukenčia. Toks receptas ypač patiks tiems, kurie stengiasi vartoti mažiau gyvūninės kilmės produktų, turi netikėtą svečią ar tiesiog ieško, kaip pasilepinti be ilgų ruošos valandų.

Ingredientai ir Gaminimo Eiga

Šis pyragas puikiai tinka tiek šventėms, tiek kasdieniam pasilepinimui su šeima ar draugais. Jis yra lengvas paruošti, tačiau labai skanus ir įspūdingas.

Reikalingi ingredientai (2-4 žmonėms)

Ingredientas Kiekis
Kvietiniai miltai 200 g
Cukrus 150 g
Kepimo milteliai 1 arbatinis šaukštelis
Druska 1 žiupsnelis
Kiaušiniai 2 vnt.
Sviestas (minkštas) 100 g
Pienas 100 ml
Grietinė 100 ml
Vanilinis cukrus 1 arbatinis šaukštelis

Karamelės padažui reikės:

Ingredientas Kiekis
Cukrus (karamelizavimui) 200 g
Grietinėlė (apie 35%) 100 ml
Sviestas 50 g
Vanilinis cukrus 1 šaukštelis

Gaminimo trukmė

  • Paruošimas: 20 minutės
  • Kepimas: 30-35 minutės
  • Bendra trukmė: apie 1 valandą 10 minutės

Gaminimo eiga

  1. Paruoškite pyragą: Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C.
  2. Kiaušinius suplakite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, kol masė taps puri.
  3. Į šią masę įdėkite minkštą sviestą ir pieną, gerai išmaišykite.
  4. Persijokite kvietinius miltus, kepimo miltelius ir druską, tada šiuos ingredientus po truputį įmaišykite į kiaušinių masę.
  5. Supilkite grietinę ir gerai išmaišykite, kad tešla būtų homogeniška.
  6. Sudėkite tešlą į formą: Paruoštą tešlą supilkite į sviestu išteptą arba kepimo popieriumi išklotą formą.
  7. Kepkite 180 °C temperatūroje apie 30-35 minutes, kol pyragas taps auksinės spalvos ir įkišus medinį pagaliuką jis išliks sausas.
  8. Atvėsinkite pyragą formoje.
  9. Paruoškite karamelės padažą: Cukrų užpilkite į keptuvę ir kaitinkite vidutinės temperatūros iki kol jis pradės tirpti ir įgaus aukso spalvą. Neužmirškite maišyti, kad nesudegtų.
  10. Kai cukrus karamelizuosis, atsargiai įpilkite grietinėlę ir sviestą (būkite atsargūs, nes gali pradėti burbuliuoti). Gerai išmaišykite, kad gautumėte lygią karamelę.
  11. Įmaišykite vanilę ir leiskite karamelės padažui atvėsti.
  12. Pateikimas ir papuošimas: Atvėsusį pyragą supjaustykite į gabalus. Ant kiekvieno gabalo užpilkite šiltą karamelės padažą.
  13. Jei norite, galite papuošti pyragą šviežiomis uogomis arba šokolado drožlėmis.

Karamelinis Pyragas Be Sviesto: Alternatyvus Receptas

Nors sviestas dažnai laikomas pagrindiniu pyrago skonio varikliu, šįkart jo atsisakome be jokių kompromisų. Pasirinkus tinkamus produktus, net ir be sviesto galima sukurti desertą, kuris nustebins net skeptiškiausius ragautojus.

Ką naudosime vietoj sviesto?

  • Rudasis cukrus - pagrindinis karamelės skonis.
  • Augalinis aliejus - puikus sviesto pakaitalas.

Kaip pagaminti karamelinį pyragą be sviesto?

Vienas iš šio pyrago privalumų - nereikia jokių sudėtingų technikų ar specialių įrankių.

  1. Sumaišykite šlapius ingredientus - dubenyje suplakite rudąjį cukrų, augalinį aliejų, augalinį pieną ir vanilės ekstraktą.
  2. Įberkite sausus ingredientus - miltus, kepimo miltelius, žiupsnelį druskos.

Patarimai

  • Ieškote kontrasto? Pabarstykite pyrago viršų žiupsneliu rupios druskos dar prieš kepimą.
  • Norite saldesnio varianto? Patiekite su šaukšteliu veganiškų vanilinių ledų arba užpilkite šilta augaline grietinėle.

Karamelinis pyragas be sviesto įrodo, kad desertai gali būti ir paprasti, ir ypatingi vienu metu.

Karamelinis Sūrio Pyragas

Trapi tešla, minkštas maskarponės įdaras, sūri karamelė - tai pyragas, kuris ilgai ant stalo neužsigulės.

Pagrindui reikės:

  • 400 g paprastų sausainių (rinkitės kakavinius, jeigu patinka šokoladinis skonis)
  • 150 g tirpinto sviesto

Sūrio masei reikės:

  • 500 g maskarponės
  • 100 g cukraus
  • 2 kiaušinių
  • 150 ml riebios grietinėlės
  • vanilės

Karamelei reikės:

  • 100 g cukraus
  • 40 g sviesto
  • 80 ml riebios grietinėlės
  • vanilės ekstrakto
  • jūros druskos

Papuošti reikės:

  • spragintų kukurūzų (galite pakeisti sūdytais kepintais žemės riešutais)

Kaip gaminti:

  1. Orkaitę įkaitinkite iki 130 laipsnių.
  2. Sausainius sutrinkite maisto smulkintuvu, supilkite sviestą ir išmaišykite masę.
  3. Apvalią kepimo formą išklokite kepimo popieriumi, dėkite sausainių masę, išlyginkite, prispauskite prie dugno, suformuokite kraštelius. Kol paruošite įdarą, laikykite šaldytuve.
  4. Sūrio masei skirtus produktus dėkite į dubenį ir gerai sumaišykite plakimo šluotele.
  5. Užpilkite ant sausainių pagrindo ir dėkite kepti į orkaitę. Kepkite 90 minučių.
  6. Išjunkite orkaitę ir palikite pyragą orkaitėje, kol atvės, o vėliau perkelkite į šaldytuvą ir palaikykite bent keletą valandų ar pernakt.
  7. Karamelei cukrų berkite į puodą storu dugnu ir pakaitinkite ant vidutinės ugnies. Kai pradės tirpti, maišydami dar pakaitinkite, kol taps gintaro spalvos.
  8. Sudėkite sviestą ir išmaišykite, kad ištirptų.
  9. Lėtai supilkite vos vos pašildytą grietinėlę ir maišydami kaitinkite, kol masė bus vientisa.
  10. Įmaišykite vanilės ir druskos pagal skonį.
  11. Atvėsinkite karamelę iki kambario temperatūros. Jei ji sukietės, vėl pašildykite.
  12. Iškeptą ir atvėsintą pyragą apliekite karamele, papuoškite karamelėje pamirkytais spragintais kukurūzais.

Galite keisti sviestą ir grietinėlę į augalinius produktus: kokosų aliejų ir sojų grietinėlę, tuomet patiekalas bus augalinės kilmės.

Karamelinis Pyragas: Saldus Ir Švelnus Skanėstas

Karamelės padažai suteikia pyragui nepakartojamą skonį ir papildomą saldumą, o drėgnas pyragas užtikrina malonią tekstūrą. Tai puikus pasirinkimas tiek kasdieniam, tiek šventiniam stalui, ir tikrai patiks visiems karamelės mėgėjams.

Patarimai, kaip patobulinti pyragą

  • Jei mėgstate tvirtesnį karamelės skonį, galite karamelizuoti cukrų ilgiau, kol jis taps tamsesnis.
  • Pyragą galite papuošti ir riešutais (pvz., graikiniais riešutais arba migdolais), kurie puikiai dera su karamele.
  • Jei norite šiek tiek gilesnio skonio, į tešlą galite įdėti šiek tiek cinamono ar kitų prieskonių.