Teisingas naminių kotletų receptas. Skanūs ir sultingi: kotletai iš maltos mėsos
Kiekviena šeimininkė turi savo mėgstamą kotletų gaminimo receptą . Siūlau pabandyti gaminti pagal mano receptą ir jūsų kotletai visada bus sultingi ir minkšti nuo bet kokios mėsos.
Virimui jums reikės šių ingredientų:
- mėsa, 1 kg;
- svogūnas, 1 vnt.;
- kepalas arba balta duona, 200 g;
- pienas, 250 g;
- vanduo, 200 ml;
- druskos, pipirų arba pipirų, prieskonių ir prieskonių mišinio.
Virimo procesas
Batoną ar baltą duoną supjaustykite griežinėliais ir užpilkite pienu, palikite, kol kepalas suminkštės.
Paimkite bet kokią mėsą, aš paėmiau kiaulieną ir susmulkinau ją mėsmale.
Svogūną taip pat sutriname mėsmale.
Kepalą šiek tiek suspaudžiame ir susukame, galite naudoti mėsmale arba plakti panardintu trintuvu.
Sumaišykite maltą mėsą, kepalą ir svogūną. Masę pagal skonį pagardinkite druska, pipirais, įvairiais prieskoniais ir išmaišykite.
Jei reikia, užpilkite šaltu vandeniu: jei jūsų masė yra skysta, vandens nepilkite. Maltą mėsą geriau gerai išmušti ir kelioms valandoms nusiųsti į šaldytuvą. Jei malta mėsa yra labai tanki, tada palaipsniui įpilkite vandens ir išmaišykite. Siunčiame į šaldytuvą 3-4 valandoms.
Formuojame paplotėlius, apvoliojame miltuose arba džiūvėsėliuose, apkepame keptuvėje. Paplotėlius galite sudėti į formą ir troškinti su trupučiu vandens bei lauro lapeliu ant viryklės arba orkaitėje.
Kotletai bus tiesiog stebuklas: minkšti ir sultingi, puikus užkandis prie bet kokių garnyrų ir salotų.
Įmeskite graikinius riešutus į verdantį vandenį ir nustebsite koks bus rezultatas
Tai naujienų portalas, skirtas tiems, kurie ieško kokybiškos ir patikimos informacijos. Mūsų tikslas – pateikti aktualią, objektyvią ir naudingą informaciją apie Lietuvoje bei pasaulyje vykstančius įvykius, technologijas, sveikatos patarimus, gyvenimo būdo naujienas ir daug kitų temų, kurios svarbios šiuolaikiniam žmogui.

Pagal močiutės receptą: sultingų kotletų gaminimas šventiniam stalui
Sultingi kotletai visada yra gera idėja. Šis skanus patiekalas puikiai tinka ir šventėms, ir kasdieniam maistui. Sultingų kotletų paslaptis – riebi kiauliena, sumalta kartu su jautiena, balta duona ir svogūnais. Vanduo taip pat labai svarbus ir turi būti įmaišytas į maltą mėsą.

Sultingi naminiai kotletai
Tandoori vištienos iešmeliai karšto oro gruzdintuvėje (arba orkaitėje)Brokolių, kalafiorų ir šoninės salotosAtsiųsk savo receptąPatiekalo tipasValentino dienaiValgome sveikiau!ApkepaiBlynai, vafliaiDesertaiGėrimaiGėrimai su alkoholiuKaršti patiekalaiKonservuoti patiekalaiKošės, tyrėsKremai ir padažaiPicosPyragai, kepiniaiSalotos, mišrainėsGarnyraiSriubosSumuštiniaiTroškiniaiUžkandžiaiPagr. ingredientasAvienaBulvėsDaržovėsGrybaiJautienaKiaulienaKiaušiniai ir pieno produktaiMiltai ir kruoposSojaVeršienaVaisiai ir uogosŽvėrienaPaukštienaMakaronaiŠokoladasŽuvis ir jūros gėrybėsRiešutaiProgaUžgavėnių idėjosMamos dienos skanėstaiTėvelių dienaiVelykiniai patiekalaiValentino dienaiKalėdų patiekalaiKūčių patiekalaiGimtadienio patiekalaiJoninių skanėstaiHelovinasNaujiesiems MetamsVestuviniai patiekalaiPyragų dienaPasaulio virtuvėAirijos virtuvėAmerikos virtuvėAnglijos virtuvėArgentinos virtuvėArmėnijos virtuvėAustrijos virtuvėBaltarusijos virtuvėBrazilijos virtuvėBulgariška virtuvėDanijos virtuvėGraikijos virtuvėGruzijos virtuvėIndijos virtuvėIspanijos virtuvėItalijos virtuvėJaponijos virtuvėKinijos virtuvėKorėjiečių virtuvėLenkijos virtuvėLietuvos virtuvėMaroko virtuvėMeksikos virtuvėNorvegiška virtuvėOlandijos virtuvėPrancūzijos virtuvėRusijos virtuvėŠvedijos virtuvėŠveicarijos virtuvėSlovakijos virtuvėSuomių virtuvėTailando virtuvėTibeto virtuvėTotorių virtuvėTurkijos virtuvėUkrainos virtuvėVengrijos virtuvėVokietijos virtuvėLatvijos virtuvėČekų virtuvėPagal paiešką: “skanus sultingi kotletai” rasta receptų 1000Patys skaniausi naminiai kotletai - purūs ir minkštučiaiSkanūs grikių kotletai su sūriuSultingų kotletų receptas šventiniam stalui
Gaminimo laikas: 60 minučių
Sudedamosios dalys:
- 500 g kiaulienos sprandinės;
- 500 g jautienos;
- 5 riekelės duonos;
- 2 svogūnai;
- 1 kiaušinis;
- druskos ir pipirų pagal skonį;
- vanduo;
- augalinis aliejus.
Paruošimas:
Įvertink šį straipsnį
Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:
Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.
TEMOS: MaistasMėsaReceptaiPasidalinkite šiuo straipsniuRašyti komentarąPrisijungti su DLeidžiu sukurti paskyrąNesutinku SutinkuLeidžiu sukurti paskyrąNesutinku Sutinku0 Komentarai(ų)NaujausiSeniausi Daugiausiai balsavo Įterpti atsiliepimaiŽiūrėti visus komentarusVasario 15 dieną, ryte ir vakare rekomenduojama mažinti vartojimą, elektros biržoje „kosminis” kainų augimas
2025-02-14Vasario pabaigoje – permainos: mokslininkai prognozuoja paslaptingus reiškinius ir anomalijas
2025-02-142025-02-14Ką daryti, jei ant įtempiamų lubų atsirado pelėsis?
2025-02-14Šepečiai prie eskalatorių. Ne dėl batų, o dėl saugumo
2025-02-14Tarp Lietuvos triatlono federacijos ir HiLTUS pasirašyta ilgalaikės partnerystės sutartis
2025-02-14Kada reikia kelti Lietuvos valstybės vėliavą 2025 metais? Jei gerbiate save, privalote tai žinoti
2025-02-14Patys subtiliausi žuvies kotletai: sultingi ir skanūs. Paprastas naminis receptas
Kotletai – universalus patiekalas, kurį galima paruošti gana įvairiai. Pavyzdžiui, Europos šalyse mėsa kotletams nemalinama į faršą, o Azijoje patiekiama net šalta. Galite gaminti kotletus iš įvairių rūšių mėsos, įskaitant žuvį. Šis mėsos delikatesas pasirodo švelnus ir dietinis. Svarbiausia pasirinkti gerą žuvį, be papildomų kaulų ir kartumo.
Žuvies kotletų ingredientai:
Duonos gabalėlius reikia nuimti nuo plutos ir sudėti į gilų dubenį. Duonos trupinius užpilkite pienu ir leiskite šiek tiek suminkštėti.
Šiuo metu smulkiai supjaustykite česnaką, o svogūną supjaustykite mažais kvadratėliais. Keptuvėje ištirpinkite sviestą, apkepkite svogūną ir česnaką iki šiek tiek auksinės spalvos.
Supjaustykite filė mažais atsitiktiniais gabalėliais. Išimkite duoną iš pieno ir išspauskite drėgmės perteklių.
Tiek duoną, tiek žuvį sumalame mėsmale, taip pat per šį virtuvės indą perleidžiame svogūnų-česnakų mišinį.
Faršo paviršių uždenkite maistine plėvele ir pusvalandžiui padėkite į šaltą vietą.
Tada iš šalto faršo formuojame kotletus. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų (jis turi visiškai uždengti dugną), išdėliokite žuvies kotletus.
Kepkite žuvies produktą iš kiekvienos pusės 10 minučių.
Taip paruošite sultingus ir skanius žuvies kotletus.
Jūros žuvys keps greičiau nei upių žuvys.