Itališka kepta vištiena
Pasigaminkite itališką vištienos marinatą su alyvuogių aliejumi, citrinos sultimis, česnaku ir raudonųjų pipirų dribsniais. Ši kepta vištienos krūtinėlė pasirodo švelni ir sultinga! Patiekite su:
Fotografija: Šiame įraše padarytos nuotraukos yra Erin iš „The Wooden Skillet“.
Vištienos krūtinėle orkaitėje: DUK
Kiek laiko kepti vištieną orkaitėje?
Vištienos filė orkaitėje įkaitintoje iki 200°C kepa apie 20 minučių. Todėl po 20 minučių patikrinkite, ar ji jau iškepusi. Jeigu įsmeigus šakutę, teka skaidrios, baltos, o ne rožinės sultys arba jos vidinė temperatūra pasiekusi 75°C, vištieną galima ištraukti iš orkaitės. Jei iš vištienos bėgančios sultys yra šiek tiek rausvos, ji greičiausiai dar neiškepusi.
Kaip marinuoti vištienos krūtinėlę kepimui orkaitėje?
Prieš pradedant kepti vištienos krūtinėlę orkaitėje su citrininiu padažu, ją reikia pamarinuoti bent 30 minučių. Tiesa, nemarinuokite ilgiau kaip 4 valandas, kad marinate esanti rūgštis nepradėtų skaidyti vištienos baltymų, suteikdama jai nemalonią tekstūrą.
Ar galiu išsikepti vištienos krūtinėlę keptuvėje?
Taip, vištienos krūtinėlę galite išsikepti ir keptuvėje. Tokiu atveju kepkite ją 8–10 minučių ant vidutinės ugnies, o po kelių minučių apverskite.
Su kuo geriausia valgyti vištienos citrininiame padaže?
Ši sultinga vištienos krūtinėlė orkaitėje puikiai dera su įvairiais garnyrais: bulvėmis (mano mėgstamiausias pasirinkimas – vištiena su bulvėmis orkaitėje), ryžiais ar brokolių arba žiedinių kopūstų ryžiais, bolivine balanda, makaronais ar ryžių makaronais ir įvairiomis daržovėmis.
Kiek laiko galima laikyti keptą vištienos krūtinėlę šaldytuve arba šaldiklyje?
Gerai uždengta vištienos krūtinėlė šaldytuve gali būti laikoma iki 5 dienų. Ją taip pat galite užšaldyti ir laikyti šaldiklyje iki 3 mėnesių.

Kepta vištienos krūtinėlė
Susmulkinkite česnakus ir sumaišykite su prieskoniais.
Vištienos krūtinėlės filė įtrinkite prieskoniais. Palikite šaldytuve apie 1-2 valandas. Po to užpilti aliejumi ir marinuoti dar 1 valandą.
Kepti grilyje arba orkaitėje. Jei kepsite orkaitėje, kepkite apie 45-55 minutes 185-195 laipsnių temperatūros orkaitėje.
Garnyrui tinka pomidorai, įvairios salotos, ryžiai, bulvės.

Kodėl šis vištienos krūtinėlės orkaitėje receptas?
- Be vargo paruošiama. Kaip jau minėjau, sultinga vištienos krūtinėlė orkaitėje su citrininiu padažu yra tikras išsigelbėjimas neturint laiko ar tingint gaminti, bet vis tiek norint šviežio ir sveiko patiekalo. Šiame recepte reikės vos per kelias minutes suplakti padažą, juo pamarinuoti vištieną ir trumpam ją palikti šaldytuve. Kai marinatas įsigers į vištieną, ją iškepti orkaitėje ir patiekti su mėgstamais garnyrais. Viskas! Tai neužtruks ilgiau nei 30 minučių, o kol vištienos filė orkaitėje keps, galėsite pasigaminti kitą maistą (garnyrus arba, pavyzdžiui, avižas per naktį pusryčiams) ar atlikti kitus darbus. Be to, kadangi jai iškepti reikia tik kepimo skardos, virtuvę susitvarkysite kur kas greičiau.
- Tinka prie įvairių garnyrų. Vištienos kepsniai orkaitėje puikiai dera su įvairiais angliavandenių šaltiniais, todėl kaskart patiekalas gali įgauti visiškai kitą skonį. Taip pat, norėdami dar mažiau vargti, likusius garnyrus galite kepti kartu su vištiena orkaitėje. Mano mėgstamiausias derinys: kepta vištienos krūtinėlė orkaitėje su bulvėmis ir daržovėmis!
- Daug baltymų, bet mažai kalorijų. Vištiena orkaitėje – tobulas pasirinkimas siekiantiems numesti ar palaikyti svorį. Ji turi daugybę baltymų (net 23 gramus 100 g produkto), tačiau pasižymi itin mažu kaloringu. Net ir valgant ją su alyvuogių aliejumi apšlakstytomis bulvėmis ir daržovėmis, patiekalas neviršys 500 kalorijų. Jeigu norite dar labiau sumažinti valgio kalorijų kiekį, galite rinktis mažiau kaloringus garnyrus, pavyzdžiui, ryžius.

Vištienos krūtinėlės su šparaginėmis pupelėmis
Galite paimti įprastas pupeles (tinka pupelės virtos arba konservuotos).
Reikės: 1 kg vištienos krūtinėlių, 500 g šparaginių pupelių, 1 svogūno, 1 morkos, 200 g 15 % grietinės, 200 g mocarelos, 1 ryšulio žolelių, prieskonių.
Paruošimas: Vištieną apvoliokite prieskoniuose ir dėkite į kepimo formą. Svogūną supjaustykite žiedais, morkas sutarkuokite stambia tarka ir dėkite ant krūtinėlių. Ant viršaus uždėkite visas šparagines pupeles. Grietinę sumaišykite su smulkintomis žolelėmis ir tarkuotu sūriu ir užpilkite ant patiekalo. Kepkite orkaitėje apie 40-45 minutes 180 laipsnių temperatūroje.
Būtinai į savo racioną įtraukite vištienos krūtinėlę. Įvairūs receptai, marinatai ir gaminimo būdai leis šiam nebrangiam, bet sveikam gaminiui nuolat būti ant jūsų stalo daržovių ar kruopų kompanijoje.
Naudokite kulinarinius įrankius: foliją, maišelius, rankoves, kepimo popierių – tai padės išsaugoti baltos mėsos skonį ir naudą, o orkaitė ir kepimo skarda bus švarios.

Vištienos gabaliukai orkaitėje
Nors šis patiekalas labai tinka vaikams, bet mano namuose jis irgi mėgstamas. Vištiena iškepa minkšta, sultinga. Žinoma, kepant orkaitėje kepsnelių išorė nebus tokia traški, kaip kepta keptuveje, bet jie vis tiek labai skaniai valgosi. Iš pradžių kepsnelius trumpai marinavau su graikišku jogurtu, apvoliojau su džiūvesėliais ir kietuoju sūriu. Patiekiau su dviem mėgstamais padažais.
Kepsnelius valgiau su troškintomis daržovėmis.
Graikiško jogurto ir krapų padažas
- 1/2 graikiško jogurto
- 3 valg. š. krapų, smulkiai supjaustytų
- 2-3 valg. š. citrinos sulčių
- 1/2 arbat. š. skysto medaus ar kito saldiklio
- žiupsnelio druskos, pipirų
Jeigu graikiškas jogurtas labai tirštas, galite įpilti kelis šaukštus vandens. Indelyje sumaišyti visus ingredientus.
Avokadų padažas
- 1 avokado
- 1 arbat. š. graikiško jogurto
- 1 valg. š. citrinos sulčių
- 2 valg. š. vandens
- žiupsnelio druskos, pipirų
Visus ingredientus suberti į maisto smulkintuvą ir sutrinti iki vientisos masės
Vištienos gabaliukai orkaitėjeParuošimo laikas20 minsGaminimo laikas10 minsAutorius : Skanauk su AušraIngredientaiGaminimasVištienos filė supjaustyti nedideliais gabaliukais (apie 5×3 cm). Indelyje sumaišyti vištieną, jogurtą ir prieskonius. Palikti marinuotis apie 20 min. kambario temp.
Kitame indelyje sumaišyti džiūvesėlius, tarkuotą sūrį, žiupsnelį druskos, pipirų.Vištienos gabaliukus apvolioti džiūvesėliuose. Kepti 200 laipsnių temp. apie 10-13 min.Patarimai*jeigu jogurtas tirštas – įpilkite šaukštą vandens.
Panašūs receptai:

Kepta citrininė vištiena
Ši kepta citrininė vištiena yra citrusinė, sultinga ir puikus pagrindinis patiekalas, tinkantis bet kurią savaitės naktį. Marinuokite citrininę vištieną mažiausiai 2 valandas ir tada kepkite krūtinėlę marinate. Būtinai pasilikite šiek tiek padažo patiekimui! Patiekite keptą citrininę vištieną su:
