Jautienos ir daržovių troškinys 4 asm.
Mėsą nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite nedideliais kubeliais, sumeskite į gilesnį dubenėlį, apibarstykite atskirame indelyje sumaišytais prieskoniais (druska, pipirais, imbieru ir paprika) ir bent pusvalandį marinuokite. Visas daržoves.
Žymės: troškinys, mėsa, jautiena, daržovės, receptai, Jautienos troškinysProduktai, kurių reikės jautienos troškinio gaminimui:
800 g jautienos, tinkamos troškinimui
6 vidutinio dydžio bulvės
3 vidutinio dydžio morkos
2 saliero stiebai
4 valg. š. pomidorų pastos
2 arbat. š. vorčesterio padažo
1,5 l jautienos sultinio
druska, juodieji pipirai, pagal skonį
keletas šakelių petražolių
šlakelis aliejaus kepimui
Jautieną supjaustome ne visai smulkiais gabaliukais. Mėsos gabaliukus susmaišome su 1 valg. š. miltų. Jautiena turėtų būti kambario temperatūros.
Troškinimui skirtame puode įkaitiname šlakelį aliejaus ant vidutinės kaitros. Sudedame jautienos gabaliukus, ir pakepiname iš abiejų pusių, kol lengvai apskrus. Apibarstome druska ir juodaisiais pipirais. Svarbu, kad jautienos gabaliukai kepdami nesiliestų vieni prie kitų, todėl geriausia kepti per kelis kartus. Mėsą išimame puodo.
Troškintuve vėl įkaitiname šlakelį aliejaus, sudedame stambokai pjaustytą svogūną ir jį lengvai pakepiname. Suberiame susmulkintą česnaką ir jį pakepiname apie 30 sekundžių. Supilame pomidorų pastą, išmaišome.
Supilame sultinį, vorčesterio padažą, sudedame mėsos gabaliukus. Kai pradės virti, sumažiname kaitrą iki nedidelės ir troškiname apie 1,5 valandos.
Sudedame gana stambiai pjaustytas morkas ir dar troškiname apie 30 minučių. Tada sudedame ne visai smulkiai pjaustytas bulves, supjaustytus salierų stiebus, lauro lapą ir troškiname apie 30–45 minutes ar kol mėsa, daržovės bus minkštos.
Į virimo pabaigą sutirštiname troškinį: mažame indelyje sumaišome 4–5 valg. š. troškinio skysčio su 1 valg. š. miltų. Po truputį maišant supilame miltų mišinį į troškinį. Dar pakaitiname apie 5 minutes (troškinys turėtų burbuliuoti) ar kol troškinys sutirštės.
Išimame lauro lapą, įberiame druskos, pipirų pagal skonį. Papuošiame petražolių lapeliais. Patiekiame su grietine, šviežiomis daržovėmis ar marinuotais agurkais. Skanaus!

Airiškai lėtai troškinta jautiena 4 asm.
Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Šis airiškas patiekalas dar skanesnis, jei pagaminamas dieną prieš valgymą. Patiekiamas su bulvių koše. O ir lietuviški rauginti agurkai labai dera. Gaminamas jis lėtai ir ilgai.

Aštrus jautienos troškinys
Jautieną supjaustome išilgai raumens kuo mažesniai gabalėliais. Taip pat susmulkiname ir šoninę. Sukapojame svogūną.
Gilioje keptuvėje pakepiname šoninę. Kai šoninė išleidžia riebalus, verčiame svogūnus ir pakepiname kol lengvai pagels. Į svogūnus įkrečiame kelis šaukštus pomidorų tyrės.
Dabar mėsos eilė – padidiname ugnį ir į keptuvę suverčiame supjaustytą mėsą, pasūdome. Mėsa iš pradžių išleis sultis, o vėliau jos nugaruos – mėsa skrus. Kai keptuvėje beveik neliks mėsos syvų – suberkime česnako granules, maltus kmynus (juos galima patrinti grūstuvėje ar sumalti kavamale) ir viską užpilkime šaltu vandeniu. Vandens reikia tiek, kad tik apsemtų mėsą. Sumažiname ugnį, uždengiame keptuvę ar puodą dangčiu ir lėtai troškiname mėsą apie valandą.
Reklama41011Kol mėsa pamažu kunkuliuoja ir minkštėja pasiruošiame daržoves: supjaustome kubeliais žaliąją papriką, morką, bulves. Pomidorus keletui minučių užpilame verdančiu vandeniu ir šiek tiek palaikę lengvai nulupame jų odelę ir juos supjastome kubeliais.
Kai mėsa išsitroškina – į tą patį puodą sudedame visas supjaustytas daržoves, pripilame dar vandens, viską pasūdome pagal skonį ir vėl paverdame kol suminštės daržovės. Kuo ilgiau virsite šią sriubą – tuo ji bus skanesnė ir skalsesnė.
Pabaigoje suteikiame sriubai aštrumo, įberdami atriosios paprikos (čia tiem kas mėgsta šildytis iš vidaus, tikrai jų patariu dėti, jei ne, tai tada pakeiskite saldžiomis paprikomis).
Įmetame kelis lauro lapus. Uždengiame ir leidžiame sriubai pasibūti. Galime paskaninti ir pjaustytomis petražolėmis.
IngredientaiBeata NicholsonČia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Reklama41003KomentaraiJūratė parašė:Laba diena, Kaižkaip labai matosi užsakomoji „Kotanyi“ reklama, manau ir ne „Kotanyi“ aitriosios paprikos labai tinka šiam receptui. 🙂
Jus Beata labai gerbiu ir myliu, jūs esate man „maisto gaminimo” guru, iš jūsų daug ko išmokau, kažkaip taip nesinori, kad jus pradėtumėte siūlyti ar brukti „Daumantų” kečupą, „Kotanyi“ prieskonius ir t.t.
Išlikite nepriklausoma. Su linkėjimais. Jūratė
Sveiki Beata, Pavadinime matome, jog tai yra troškinys, tačiau recepto aprašyme pabaigoje minite, jog tai sriuba. Norėjau teirautis – ar šis patiekalas visgi bus tirštas, ką vadiname troškiniu, ar visgi sriuba?
Jautienos troškinys su daržovėmis
Paskelbė: Lankytojas22 Lapkričio 2019Štai jie:
* Jautiena gaunasi minkšta minkšta, todėl šis patiekalas puikiai tinka mažiems vaikams. Nebus vargo dėl mėsos kramtymo.
* Yra daug įvairių vertingų, maistingų daržovių, o jautiena taip pat labai vertinga mėsa.
* Patiekalas gana ekonomiškas, išeina nemažas kiekis troškinio.
* Patiekalas nėra labai brangus. Jei jautiena Jums vis dėlto per brangi, galite naudoti ir kiaulieną.
* Man šis patiekalas puikiai tarnauja 'kaip šaldytuvo valymo' receptas. Dažniausiai visų daržovių turiu šaldytuve arba šaldiklyje. Jei kokių ropių, griežščio neturiu, tikrai ne bėda, įdedu daugiau kitų daržovių.
* Patiekalas labai skanus. Niekada nelieka likučių. Visa šeima labai mėgstame, todėl drąsiai ir dažnai traukiu į mūsų meniu.
Patarimai, pastebėjimai. Šaknines daržoves galite dėti, kokias tik norite ir turite. Jei ropių ar griežščio nenorite, dėti nebūtina, skonis tikrai nenukentės.
Sudėtingumas. Lengvai paruošiama.
Mano recepto ir skonio vertinimas. 5/5. Tobula, būtinai kartosiu. Gaminau daugybę kartų, tai mūsų šeimos labai mėgstamas patiekalas.
Ingredientai
1 puodelis - 250 ml
Gaminimo eiga
* Jautieną apibarstykite miltais ir išmaišykite viską šaukštu, kad jautiena gerai jai pasidengtų. Atidėkite į šoną.
* Puode įkaitinkite du šaukštus aliejaus. Apkepkite jautieną, kol paruduos. Jautieną išimkite, sudėkite į lėkštę.
* Į tą patį puodą pilkite dar šaukštą aliejaus. Sudėkite visas supjaustytas ir susmulkintas daržoves (išskyrus žirnelius). Paskaninkite druska ir pipirais. Virkite 5-7 minutes.
* Įdėkite pomidorų pastos ir gerai išmaišykite, kad daržovės pasidengtų pasta. Pakepkite 30 sekundžių.
* Tuomet supilkite 'Vorčesterio' padažą, sultinį, sudėkite jautieną ir rozmariną. Viską virkite ant nedidelės ugnies uždengę dangčiu 1 valandą 30 minučių.
* Tada nuimkite dangtį, sudėkite žirnelius ir dar pavirkite kelias minutes, kol padažas sutirštės, o žirneliai išvirs.
Jautienos troskinys su darzovemis
Minkšti ir purūs varškėčiai - tarsi bandelės!Varškės patiekalaiLengvai ir greitai paruošiami traškūs vištienos sparneliai kepti orkaitėjePatiekalai iš vištienos ir paukštienosSkanios ir sultingos mėsos marinatas (vištienai; jautienai; kiaulienai; kalakutienai)Marinatai / Kompotai / Uogienes / Vakavimas20 naudingų patarimų daržininkams ir sodininkamsNaudingi patarimai jūsų virtuvėjeKalafiorų salotos su sojos padažuDaržovių patiekalų receptai / Salotų, mišrainių receptaiSaulės pica su kumpiu, feta, mocarela ir vyšniniais pomidoraisMakaronų ir picos patiekalų receptaiVeganiški "sūrio" pyragėliai ValentinuiDesertų receptai / Vegetariški / Veganiški patiekalaiPupelių ir baklažanų troškinys be glitimoDaržovių patiekalų receptai / Vegetariški / Veganiški patiekalaiTėčio kiaulienos ir daržovių troškinys
Mėsą supjaustome nedideliais gabalėliais, pabarstome kiaulienos prieskoniais ir paliekame pusvalandžiui marinuotis.
Tuo tarpu supjaustome daržoves: saliero šaknį, bulvę, papriką, pomidorą, svogūną ir česnaką smulkiname kubeliais, morką ir čili pipirą - plonais griežinėliais.
Keptuvėje aliejuje pakepiname kiaulienos gabalėlius iš visų pusių. Tada dedame juos į troškintuvę.
Taip pat sudedame smulkintas daržoves, įpilame apie pusę litro vandens, kad apsemtų mėsą ir daržoves, įberiame druskos ir įpilame porą šaukštų alyvuogių aliejaus.
Troškintuvę uždengiame dangčiu ir statome ant ugnies. Kartais pamaišant troškiname apie 30 minučių, kol visos daržovės taps minkštos. Prieš išjungiant ugnį sumetame petražolių ir lauro lapelius, uždengiame ir dar minutę patroškiname.