pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Kiaulienos kepsniai marinatas - Skanus ir paprastas receptas

Marinuoti kiaulienos kepsniai – pavyks ir virtuvės naujokui

Daugelis mėgsta gurmaniškas naujoves – ragaujame įvairius mėsos patiekalus, išbandome egzotinius pasaulio šalių virtuvių receptus, bet vis tiek reikėtų pripažinti tiesą – lietuviai labiausiai mėgsta kiaulieną. Išsikepti kiaulienos kepsnį labai paprasta – „Rivona“ siūlo puikius marinuotos mėsos gaminius. Kaip išsirinkti mėsą, pataria „Norfos“ vyr. mėsininkas Dainius Bartošius.

Šaltinis:Turinio kontrolė – redakcijos rankose, projekto partneris tik inicijuoja ar palaiko temos viešinimąKiaulienos kepsnio sėkmę lemia tinkamas marinatas / Ritos Šemelytės nuotr.A a A + A - AtstatytiSkaitykite vėliauPranešti klaidą

Tačiau pirmiausia reikia atlikti paruošiamuosius darbus. Kokią mėsą geriausia rinktis?

„Kepimui grilyje ar kepsninėje rekomenduočiau rinktis minkštesnių
dalių mėsą – jautienos išpjovą, nugarinę, kiaulienos sprandinę, mentę. Šios dalys turi daugiau skiriamojo audinio ir riebaliuko tarp raumenų,
todėl iškepusi mėsa būna sultingesnė. Mėsa turi būti jaunų gyvulių ar
paukščių, kad iškepusi būtų minkštesnė“, – pataria „Norfos“ vyr. mėsininkas Dainius Bartošius.

Gal ir nereikia to priminti, bet, žinoma, visuomet įsitikinkite, kad mėsa yra šviežia. Kaip nenusipirkti „antro šviežumo“ mėsos? Pasak D.Bartošiaus, mėsos spalva turi būti nuo kiaulienos šviesiai rausvos iki jautienos tamsiai rausvos, paviršius drėgnas, bet ne šlapias, mėsos raumenų skaidulos stangrios, elastingos, paspaudus po kurio laiko turi grįžti į pradinę padėtį.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./„Norfos“ vyr. mėsininkas Dainius Bartošius

Renkamės skaniausią kiaulienos marinuotą mėsą

„Norfos“ tinklo parduotuvių mėsos skyriuose radau didelį marinuotos kiaulienos asortimentą, mėsos gabaliukai tiesiog „maudosi“ ryškiai raudoname ar žolelių žalumos marinatuose.

Tikras gurmaniškas atradimas – kiaulienos nugarinė su kaulu česnakiniame, sprandinės šašlykas su česnakų ir pipirų, šonkauliai amerikietiškame, sprandinė su kaulu „Texas“, nugarinė česnakiniame, karkos kepsnys česnakų ir pipirų, mentė su kaulu česnakiniame, šoninė amerikietiškame marinatuose. Išsirinksite geriausia, jei viską paragausite, taigi, laikas kaisti grilį, o jei tokio neturite – orkaitę.

Ritos Šemelytės nuotr./Kiaulienos sprandinė su daržovių asorti

Kiaulienos sprandinė be kaulo česnakų ir pipirų marinate su keptų daržovių asorti

Kiaulienos sprandinė pati minkščiausia ir sultingiausia mėsos dalis, todėl jai net nereikia papildomo padažo. Mėgaukimės natūraliu skoniu, švelniai pagardintu traiškyto česnako ir grūstų pipirų marinatu – valgydami tikrai jausite šiuos marinato ingredientus. O kad dar labiau pabrėžtumėte patiekalo privalumus – didelis ir puikus sprandinės kepsnys į lėkštę keliauja su keptų daržovių asorti. Vieno mėsos gabaliuko tikrai užteks pamaitinti net ir labiausiai išbadėjusį valgytoją.

Reikės:

  • 2 gabaliukų „Rivonos“ kiaulienos sprandinės be kaulo česnako ir pipirų marinate

Garnyrui:

  • 1 česnako galvutės
  • 2 raudonųjų svogūnų
  • 1 didelės paprikos
  • 2 morkų
  • 1 baklažano
  • 1 poro
  • druskos, pipirų, aliejaus

Papuošimui:

  • žolelių: petražolių, bazilikų, sultenių

Gaminimas:

Mėsą kepame apie 50 min., tuomet prakirpkite kepimo rankovę, padidinkite kaitrą iki 200 laipsnių ir įjunkite grilio režimą, kad mėsa gražiai apskrustų.

Orkaitėje kepti sprandinės kepsniai

Įkaitinkite orkaitę iki 250 °C. Sudėkite susmulkintas bulves į dubenį ir sumaišykite su 1 šaukštu rapsų aliejumi ir bulvių prieskoniais.

Supilkite bulves į kepimo indą ir tolygiai paskirstykite, kepkite orkaitėje, kol jos suminkštės ir gražiai apskrus (apie 30 min).

Apibarstykite kepsnius mėsos prieskoniais.Įkaitinkite 1 šaukštą rapsų aliejų didelėje keptuvėje.Sudėkite kepsnius į keptuvę ir kepkite, kol pradės ruduoti, apie 2 min. kiekvieną pusę.Sudėkite kepsnius į karščiui atsparų indą ir baikite kepti orkaitėje apie 8 minutes.

Sudėkite visus padažo ingredientus į virtuvinį kombainą ir sumaišykite. Laikykite šaldytuve tol, kol reikės patiekti.

Patiekite kartu su pomidorų salotomis.Daugiau „Santa Maria“ receptų rasite čia.AUTORIUS: Santa MariaRašyti komentarąSpausdintiDalintis šiuo receptuIšbandykite!Krevetės toskanietiškame grietinėlės padažePati geriausia koldūnų tešla - nelimpanti ir lengvai kočiojamaMakaronai su malta mėsa ir sūriuSkanieji balandėliai pagal NeringąKomentaraiAtsakytiNuotrauka pasirinkta sėkmingai!Tik JPG, PNG arba JPEG formatai yra leistini!Romantiški užkandžiai Valentino dienai - 29 nesudėtingos, bet įspūdingos idėjosReceptai Valentino dienai - 34 gardžios idėjos nuo vakarienių iki desertųKam pirkti, jei gali pasigaminti? 37 idėjos nuo sūrio iki vytintos mėsos!

Ką dabar gaminame:

viskasvalentino dienaivalgome sveikiau!karšti patiekalaisriubosužkandžiaipyragai, kepiniaisalotos, mišrainėsTandoori vištienos iešmeliai karšto oro gruzdintuvėje (arba orkaitėje)Brokolių, kalafiorų ir šoninės salotosKaramelinis tiramisu su juodaisiais serbentaisSotus vištienos, ryžių ir daržovių apkepasCitrininis tiramisu - gaivus ir be galo skanusSluoksniuotas maskarponės desertas su braškėmis ir šokoladuVištiena švelniame citrinų ir bazilikų padažeŠviežių kopūstų sriuba su pupelėmisVirti varškėtukai su šoninės ir grietinėlės padažuKaršti crostini su krevetėmis ir sūriuItališka pupelių ir pomidorų sriuba