pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Vanilinis Pyragas su Pabarstukais: Saldus Džiaugsmas Kiekvienai Šventei

Pyragas su sviesto kremu - tai klasikinis ir labai populiarus desertas, kuris savo švelniu ir sodriu skoniu žavi tiek vaikų, tiek suaugusiųjų širdis.

Sviesto kremas, kuris glosto burną, puikiai dera su minkšta pyrago tešla, sukuriant nuostabų skonių ir tekstūrų derinį. Šis pyragas tinka tiek gimtadieniams, tiek kitoms šventėms, o jo dekoravimas gali tapti kūrybine išraiška - nuo paprastų gėlių iki įmantrių raštų.

Sviesto kremas suteikia pyragui ypatingo švelnumo ir saldumo, todėl jis puikiai tinka mėgstantiems kremus.

Reikalingi ingredientai (2-4 žmonėms)

Ingredientas Kiekis
Kvietiniai miltai 200 g
Cukrus 150 g
Kepimo milteliai 1 arbatinis šaukštelis
Druska 1 žiupsnelis
Kiaušiniai 2 vnt.
Sviestas (minkštas) 100 g
Pienas 100 ml
Vanilinis cukrus 1 arbatinis šaukštelis
Citrinos žievelė 1/2 vnt.
Sviesto kremui:
Sviestas (minkštas) 200 g
Cukraus pudra 200 g
Vanilinis cukrus 1 arbatinis šaukštelis
Pienas 2-3 šaukštai
Mažos spalvotos dekoracijos (neprivaloma) Pasirinktinai

Gaminimo trukmė

  • Paruošimas: 20 minutės
  • Kepimas: 30-35 minutės
  • Bendra trukmė: apie 1 valandą 30 minutės

Gaminimo eiga

Paruoškite tešlą

  1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C.
  2. Kiaušinius suplakite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, kol masė taps puri ir šviesi.
  3. Į šią masę įdėkite minkštą sviestą ir pieną, gerai išmaišykite.
  4. Persijokite kvietinius miltus, kepimo miltelius ir druską, tada šiuos ingredientus po truputį įmaišykite į kiaušinių masę.
  5. Pridėkite citrinos žievelę ir dar kartą gerai išmaišykite.

Sudėkite tešlą į formą

  1. Paruoštą tešlą supilkite į sviestu išteptą arba kepimo popieriumi išklotą formą.
  2. Kepkite 180 °C temperatūroje apie 30-35 minutes, kol pyragas taps auksinės spalvos ir įkišus medinį pagaliuką jis išliks sausas.
  3. Atvėsinkite pyragą formoje.

Paruoškite sviesto kremą

  1. Sviestą suplakite su cukraus pudra ir vaniliniu cukrumi, kol jis taps purūs ir kreminiai.
  2. Jei kremas per tirštas, įpilkite šiek tiek pieno, kad jis taptų lengvai tepamas.
  3. Kremą galite papildomai spalvinti su maistiniais dažais, jei norite, kad pyragas atrodytų dar spalvingiau.

Pateikimas

  1. Atvėsusį pyragą perpjaukite pusiau, kad gautumėte du sluoksnius.
  2. Užtepkite pirmąjį sviesto kremo sluoksnį ant apatinės pyrago pusės, tada uždėkite antrąjį sluoksnį ir užtepkite kremą ant viršaus ir šonų.
  3. Jei norite, galite papuošti pyragą gėlėmis ar kitais dekoratyviniais elementais pagal savo norus.

Patarimai, kaip patobulinti pyragą

  • Jei norite pyragą šiek tiek papildyti vaisiais, galite įdėti šviežių uogų arba vaisių į kremą ar tiesiog papuošti jais viršų.
  • Pyragą galite papuošti ne tik gėlėmis, bet ir įvairiomis spalvotomis pabarstukais ar net šokolado gabaliukais.
  • Jei mėgstate švelnesnius kremus, galite sviesto kremą sumaišyti su maskarponės sūriu, taip sukurdami kreminę ir šiek tiek rūgštų tekstūrą.

Paprastas vanilinis pyragas (greitas receptas)

Jums reikės:

  • 3 kiaušinių
  • 125 g cukraus
  • 400 g "Belbake" miltų
  • 1 a. š. kepimo miltelių
  • 250 g natūralaus "Pilos" jogurto
  • 120 g aliejaus
  • 1 a. š. vanilinio cukraus
  • Mėgstamų "Belbake" papuošimų, uogų.

Paruošimas:

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C.
  2. Kiaušinius suplakite su cukrumi, kol masė taps šviesi ir puri.
  3. Įmaišykite jogurtą, o tuomet suberkite vanilinį cukrų ir įpilkite aliejaus.
  4. Suberkite miltus su kepimo milteliais ir švelniai išmaišykite.
  5. Supilkite tešlą į kepimo formą ir kepkite apie 30-35 minutes, kol pyragas bus auksinės spalvos ir iškepęs.
  6. Atvėsusį pyragą kartu su vaikais dekoruokite plakta grietinėle, spalvotais pabarstukais ar uogomis.

Šokoladinis pyragas su sviestiniu kremu

Šiam pyragui reikės:

  • 400 g "Belbake" miltų
  • 120 g "Belbake" kakavos miltelių
  • 150 g cukraus
  • 1 a. š. kepimo miltelių
  • 1 a. š. sodos
  • 2 kiaušinių
  • 120 g aliejaus
  • 100 g "Pilos" pieno
  • 1 a. š. vanilinio cukraus
  • "Belbake" papuošimų

Sviestiniam kremui reikės:

  • 200 g "Pilos" sviesto
  • 400 g "Belbake" cukraus pudros
  • 2-3 v. š. pieno

Paruošimas:

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C.
  2. Sumaišykite miltus, kakavos miltelius, kepimo miltelius ir sodą.
  3. Kitame dubenyje suplakite kiaušinius su cukrumi, įpilkite aliejaus, pieno ir įberkite vanilinio cukraus. Po truputį įmaišykite miltų mišinį.
  4. Supilkite tešlą į kepimo formą ir kepkite apie 30-35 minutes.
  5. Kol pyragas kepa, pasiruoškite kremą. Sviestą prieš plakdami palikite porai valandų kambario temperatūroje, jog jis suminkštėtų, tuomet jį išplakite su cukraus pudra, įpilkite pieno, kad kremas būtų lengvesnis.
  6. Atvėsusį pyragą aptepkite sviestiniu kremu. Vaikams be abejonės patiks dekoruoti šį pyragą pabarstukais, šokolado drožlėmis ar kitais papuošimais.

Į pyragų kepimą įtraukite ir mažuosius šeimos narius, kuriems tai bus puiki proga išbandyti savo jėgas desertų gamyboje ir jų dekoravime. Be to, kartu praleistas malonus laikas su artimaisiais yra svarbiausia.

Gamindami su vaikais, pradėkite nuo paprastų receptų - jie neturėtų būti sudėtingi ar reikalauti ypatingos technikos. Paprasta sviestinė tešla, obuolių pyragas ar šokoladinis keksas yra puikus pasirinkimas.

Svarbu neskubėti, leisti vaikams mėgautis procesu ir drąsiai eksperimentuoti.

Pasirūpinkite ir įvairiais papuošimais: spalvotais pabarstukais, vaisių gabalėliais, šokolado drožlėmis. Jie padės vaikams išreikšti savo kūrybiškumą.

Net jei pyragai atrodys šiek tiek netvarkingai, jie vis tiek bus ypatingi, nes kiekvienas kąsnis bus pripildytas džiaugsmo ir meilės.