Kiauliena su bulvėmis rankovėje
Taikant tokį kepimo būdą, kiauliena su bulvėmis rankovėje tampa tobulu troškiniu su sultingais mėsos gabalėliais ir visiškai mėsos sultyse išmirkytomis bulvėmis. Kad šis patiekalas būtų tobulas, svogūną geriau pakepinti keptuvėje atskirai.
Ingredientai:
- 500 g kiaulienos;
- 4–5 bulvės (500 g);
- 2 dideli svogūnai (300–350 g);
- 2 v.š. augalinio aliejaus;
- Druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų;
- Petražolių patiekimui (nebūtina).
- Norėdami paruošti kiaulieną su bulvėmis orkaitėje (rankovėje), pirmiausia mėsą supjaustykite 2,5-3 cm gabalėliais, įtrinkite druska ir pipirais iš visų pusių. Svogūną nuvalykite ir supjaustykite vidutinio dydžio pusžiedžiais.
- Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite aliejų, suberkite svogūną, pasūdykite ir retkarčiais pamaišydami patroškinkite 10 min.
- Kol kepa svogūnai, nuvalykite bulves ir supjaustykite 1,5 cm storio griežinėliais. Bulves pasūdykite ir pabarstykite pipirais.
- Įkaitinkite orkaitę iki 170 ° C režimu „viršus-apačia“, be konvekcijos. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.
- Paruoškite kepimo rankovę: išvyniokite iš ritinėlio maždaug 50 cm ilgio plėvelę.
- Suimkite vieną maišelio galą spaustuku. Padėkite maišelį ant paruoštos kepimo skardos taip, kad maišelio pusė su mažytėmis skylutėmis būtų nukreipta į viršų, kitaip garai susprogdins maišelį. Jei skylių nėra, pasidarykite jas patys adata ar dantų krapštuku. Į maišelį sudėkite bulves, ant jo kiaulieną, ant viršaus pakepintus svogūnus. Atvirą kraštą pritvirtinkite antruoju spaustuku.
- Pašaukite kepimo skardą į orkaitę, kepkite 40 minučių. Labai atsargiai atidarykite rankovę – viduje yra karštų garų. Jei norite, pabarstykite mėsą petražolėmis.

MARAGNĖS VIRTUVĖ
Nemėgstu ir tiesa sakant nemoku normaliai iškepti mėsos kepsnių - čia jau mano vyro arkliukas, todėl kai noriu gardžiai pagaminti mėsytę dažniausiai renkuosi orkaitę :) Taigi truputį nusižiūrėtas, truputį improvizuotas receptukas iš kiaulienos kepsniukų ir nerealiai skanių bulvių pagal Moniką :)
Produktai:Mėsai:400 g kiaulienos nugarinės50 g voveraičių ar kitų mėgstamų grybų1 nedidelis svogūnas100 g sūriosojos, pipirų, mėsos prieskoniųBulvėms:8 nedidukės bulvėsdrukos, kmynų, kariošlakelio aliejausMėsos paruošimas:Kiaulienos gabaliuką supjaustome riekėmis ir gerai išmušame, apšlakstome soja, pabarstome pipirų ir mėsos preiskonių (drukos papildomai aš neberiu - soja duoda sūrumą).
Grybus paverdame apie 15 min, nukošiame. Svogūną susmulkiname ir apkepiname keptuvėje.Kepimo skardą ištepame aliejuje ir viena šone sudedame kepsnelius, ant viršaus dedame grybus ir svogūnus.
Bulvių paruošimas:Visą šitą gėrį dedame į 180 laipsnių orkaitę ir kepame 30 min, tada ištraukiame, ant mėsos kepsnelių užbarstome tarkuoto sūrio ir dar dedame į orkaitę ~10 min :)

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.Mėsą supjaustyti nedideliais gabalėliais ir trumpai apkepti keptuvėje iš visų pusių, pagardinti druska. Atskirai pakepti griežinėliais pjaustytus pievagrybius ir svogūnus, taip pat pagardinti druska.
Bulves nuskusti, nuplauti, supjaustyti plonais griežinėliais.Grietinę sumaišyti su sojos padažu ir garstyčiomis.Kepimo formos dugną ištepti paruoštu padažu, išdėlioti bulvių sluoksnį, šiek tiek pagardinti druska, ant bulvių dėti sluoksnį mėsos, tada pievagrybių ir svogūnų sluoksnį, vėl bulvių sluoksnį, vėl pagardinti druska. Ant viršaus užtepti likusią grietinę, išdėlioti griežinėliais supjaustytus pomidorus ir užbarstyti tarkuotą sūrį.
Formos viršų aptraukti folija ir kepti 175 - 180 C laipsnių orkaitėje apie 40 - 45 minutes. Patikrinti, ar iškepė bulvės ir mėsa. Tada nuėmus foliją dar šiek tiek pakepti, kad sūris truputį apkeptų. Patiekti su šviežiom daržovėm ar salotom.
Kiaulienos kepsniai orkaiteje su bulvemis
Tandoori vištienos iešmeliai karšto oro gruzdintuvėje (arba orkaitėje)Brokolių, kalafiorų ir šoninės salotosAtsiųsk savo receptąPatiekalo tipasValentino dienaiValgome sveikiau!ApkepaiBlynai, vafliaiDesertaiGėrimaiGėrimai su alkoholiuKaršti patiekalaiKonservuoti patiekalaiKošės, tyrėsKremai ir padažaiPicosPyragai, kepiniaiSalotos, mišrainėsGarnyraiSriubosSumuštiniaiTroškiniaiUžkandžiaiPagr. ingredientasAvienaBulvėsDaržovėsGrybaiJautienaKiaulienaKiaušiniai ir pieno produktaiMiltai ir kruoposSojaVeršienaVaisiai ir uogosŽvėrienaPaukštienaMakaronaiŠokoladasŽuvis ir jūros gėrybėsRiešutaiProgaUžgavėnių idėjosMamos dienos skanėstaiTėvelių dienaiVelykiniai patiekalaiValentino dienaiKalėdų patiekalaiKūčių patiekalaiGimtadienio patiekalaiJoninių skanėstaiHelovinasNaujiesiems MetamsVestuviniai patiekalaiPyragų dienaPasaulio virtuvėAirijos virtuvėAmerikos virtuvėAnglijos virtuvėArgentinos virtuvėArmėnijos virtuvėAustrijos virtuvėBaltarusijos virtuvėBrazilijos virtuvėBulgariška virtuvėDanijos virtuvėGraikijos virtuvėGruzijos virtuvėIndijos virtuvėIspanijos virtuvėItalijos virtuvėJaponijos virtuvėKinijos virtuvėKorėjiečių virtuvėLenkijos virtuvėLietuvos virtuvėMaroko virtuvėMeksikos virtuvėNorvegiška virtuvėOlandijos virtuvėPrancūzijos virtuvėRusijos virtuvėŠvedijos virtuvėŠveicarijos virtuvėSlovakijos virtuvėSuomių virtuvėTailando virtuvėTibeto virtuvėTotorių virtuvėTurkijos virtuvėUkrainos virtuvėVengrijos virtuvėVokietijos virtuvėLatvijos virtuvėČekų virtuvėPagal paiešką: “kiaulienos kepsnys su bulvemis ir darzovemis orkaiteje” rasta receptų 1000Kiaulienos kepsniai su morkomis ir sūriuOrkaitėje kepti sprandinės kepsniukai su pievagrybių ir sūrio "kepure"Generoliškas mėsos patiekalas su bulvėmis orkaitėje
Keista, bet gaminti tokį patiekalą mane išmokė mano vyras. Tai taip paprasta, kad net ir labiausiai užkietėjęs vienišius galėtų tai padaryti. Puikus keptos mėsos ir bulvių derinys po sūrio kepurėle! Nieko nereikalingo, tik paprastas, grynas ir tiesmukas skonis.
Kaip vėliau paaiškėjo, tai labai populiarus receptas. Kiekviena šeimininkė mėsą orkaitėje ruošia savaip: kartais įdeda padažo, kartais su morkomis. Vietoj kiaulienos galima naudoti bet kokią kitą mėsą: paukštieną, jautieną, avieną. Be to, vienos šeimininkės ją pjausto kubeliais, kitos deda kepsneliais, trečios naudoja maltą mėsą.
- Kiauliena 1 kg
- Bulvės 1 kg
- Svogūnai 2 vnt.
- Majonezas 3 šaukštai
- Kietasis sūris 100 g
- Druska pagal skonį
- Juodieji pipirai (malti) pagal skonį
- Žalumynai pagal skonį
- Sviestas pagal skonį
Paruošimo būdas
Nuplaukite ir nusausinkite kiaulieną, supjaustykite nedideliais kubeliais.
Susmulkinkite svogūnus, sumaišykite su mėsa ir pagal skonį pagardinkite druska bei pipirais. Ingredientus gerai išmaišykite, uždenkite maistine plėvele ir palikite 8 valandoms šaldytuve, kad išsimarinuotų.
Bulves nulupkite ir supjaustykite vidutinio storio griežinėliais.
Kepimo formą ištepkite sviestu, sudėkite į ją marinuotą mėsą ir bulves, patepkite majonezu. Uždenkite indą aliuminio folija ir vienai valandai pašaukite į 200°C temperatūros įkaitintą orkaitę.
Nuimkite foliją, apibarstykite patiekalą tarkuotu sūriu ir grąžinkite į orkaitę dar 10-15 minučių.
Paruoštą patiekalą pabarstykite smulkintais žalumynais.
Tokio stiliaus mėsos recepto pavadinimo istoriją sunku atsekti, galima tik spėlioti, iš kur jis kilęs. Manau, kad anksčiau paprastam piliečiui šį patiekalą buvo sunku paruošti dėl produktų stygiaus. Todėl vyravo nuomonė, kad tokį kiekį kiaulienos galėjo sau leisti tik generolai. Tai tik mano teorija. Ką manote jūs?
Orkaitėje kepta sprandinė su bulvėmis, sūriu ir daržovėmis
Autorius apie receptą: Skanus ir lengvai pagaminamas patiekalas. Mėsą galite drąsiai pasirinkti, kokią mėgstate, o vietoje pievagrybių naudoti daržoves. Drąsiai interpretuokite pagal savo skonį! Skanus ir lengvai pagaminamas patiekalas. Mėsą galite drąsiai pasirinkti, kokią mėgstate, o vietoje pievagrybių naudoti daržoves. Drąsiai interpretuokite pagal savo skonį! Naudojau 20x30 centimetrų kepimo formą. (. daugiau) (. mažiau) Andželika
AKCIJOS:Rodyti akcijas
TAIPPaspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymąINGREDIENTAI:Porcijų skaičius: 4