Kiaulienos kepsniai ant lauzo
Kulinarai vienu balsu tvirtina, kad svarbiausia mėsos neperkepti – tik tada ji bus sultinga ir skani.
Pats svarbiausias žingsnis gaminant mėsos valgius yra kepimas. Kiekvie- nos rūšies mėsai turi būti tinkama temperatūra, kurioje atsiskleidžia jos skonis ir tekstūra. Prieš kepant reikia įsitikinti, kad anglys yra pakankamai įkaitusios ir karščio užteks visam kepimo procesui. Karštis yra pakankamas, jei reikia- mame aukštyje virš anglių negalima išlaikyti rankos ilgiau kaip porą sekundžių.
Tinkamas ir saugus kepimo ant laužo laikas priklauso nuo to, kokio dydžio gabalais kepama mėsa. Šašly- kams gali užtekti vos 8–10 minučių, o 20–25 jau būtų per daug. Daug ilgiau reikia kepti didelį mėsos gaba- lą, kartais tai gali trukti ir keturias, ir penkias valandas.
Labai svarbu dar kepimo pra- džioje atkreipti dėmesį į tinkamą temperatūrą. Iš pradžių tempe- ratūra turėtų būti aukštesnė, kad susidarytų traškus paviršius ir liktų sultingas vidus, o vėliau galima kepti ir žemesnėje. Ant laužo kepa- mai kiaulienai ir vištienai tinkama temperatūra – apie 200 oC, o jau- tienos didkepsniams galima šiek tiek aukštesnė temperatūra – nuo 200 oC iki 250 oC.
Kaip teigia profesionalai, di- džiausios klaidos kepant mėsą yra prastas jos pasirinkimas, skonį slopinantis marinatas, netinkama kepimo temperatū- ra. Kita vertus, kiekvieną kartą produktai yra skirtingi, todėl neįmanoma atrasti vieno stebu- klingo recepto, kuris visada būtų sėkmingas. Juk mėsos kokybė skiriasi priklausomai nuo gyvu- lio amžiaus, auginimo sąlygų, pašaro ir dar nuo daugybės sąlygų. Daržovės, actas, padažai, pagardai taip pat niekada nebū- na tokios pačios koncentracijos ar skoninių savybių. Taigi re- ceptai gali būti tik pasiūlymas, kokius ingredientus naudoti ir kokios proporcijos tinkamiau- sios. O tada daug lemia įgūdžiai, domėjimasis ir noras eksperi- mentuoti.
Kaip paruošti geriausią kiaulienos kepsnį: klasika, kurios niekas nepakeis!
Pagal mūsų pateiktą receptą namuose pasigaminkite skanius ir neįtikėtinai minkštus mėsos kepsnius.
Nuo tada, kai išbandysite šį puikų gamybos būdą, kepsnių kitaip nebegaminsite!
Labai skanus kepsnys, paruoštas pagal „YouTube“ kanale pateiktą receptą.
Jums reikės:
- Kiaulienos sprandinės
- Juodųjų pipirų ir druskos
- Paprastų miltų
- Pusiau rupių miltų
- 3 kiaušinių
- Džiūvėsėlių
- 500 g taukų
- Sviesto
- 1 agurko
- 100 ml vandens
- Acto
- Paprasto cukraus
Gaminimo eiga:
Supjaustykite sprandinę storesniais griežinėliais.
Uždenkite maistine plėvele ir gerai išmuškite virtuviniu plaktuku iš abiejų pusių.
Po to mėsą pabarstykite maltais pipirais ir druska.
Mėsą iš abiejų pusių apvoliokite miltuose.
Gilesnėje lėkštėje išplakite tris kiaušinius.
Po to, kai apvoliosite mėsos griežinėlius miltuose, apvoliokite plaktuose kiaušiniuose.
Galiausiai apvoliokite džiūvėsėliuose.
Keptuvėje ištirpinkite taukus, mėsą įdėkite į įkaitintus riebalus ir lėtai apkepkite iš abiejų pusių.
Ant kito vidutinio dydžio puodo dugno vieną šalia kito įdėkite šaukštus.
Uždėkite ant jų iškeptą mėsos gabaliuką.
Ant kiekvieno mėsos gabalo uždėkite gabalėlį sviesto ir uždėkite kitą pjausnį.
Taip darykite su visais ruošiamos mėsos griežinėliais!
Tada puodą uždenkite dangčiu.
15-20 minučių pašaukite į iki 85°C temperatūros įkaitintą orkaitę.
Nuluptą agurką stambiai sutarkuokite į dubenį.
Įpilkite šiek tiek vandens, pipirų, druskos, cukraus, acto pagal skonį ir gerai išmaišykite.
Kaip užsiauginti tankius antakius ir ilgas blakstienas: dermatologės patarimai
Daugelis svajoja apie natūraliai tankius antakius ir ilgas blakstienas. Dermatologė Katerina Bakiko dalijasi naudingais patarimais, kaip tinkamai prižiūrėti antakius ir blakstienas bei kokios priemonės.
Valentino diena daugeliui asocijuojasi su romantika, pasimatymais ir meilės išraiškomis. Tačiau ne visi šią dieną švenčia su antrąja puse. Ką daryti, jei esate vienišas.