Kai grįžti po ilgos darbo dienos, norisi greitai pasigaminti kažką skanaus. Šis vištienos apkepas yra puikus pasirinkimas - vos keli ingredientai ir greita vakarienė garantuota.
Ingredientai:
- 400 g smulkintos vištienos krūtinėlės
- 1 vnt. vidutinio dydžio ekologiškos cukinijos
- 2 vnt. vidutinio dydžio ekologiškų morkų
- 2 vnt. kiaušinių
- Poras (arba svogūnas)
- Prieskoniai pagal skonį
- Aliejus (kepimui)
Gaminimo Eiga
- Cukinijas, morkas ir porus smulkiai sutarkuojame. Jei turime daugiau laiko, morkas ir porus smulkinti ne per smulkiai ir pakepinti ant aliejaus apie 10 min. Tuomet sutarkuoti cukiniją. Atvėsus daržovių masei, maišyti su kitais ingredientais.
- Dedame vištieną, tarkuotas daržoves, pjaustytą porą, kiaušinius, prieskonius ir viską gerai išmaišome tarpusavyje.
- Paruoštą masę dedame į kepimo indą, išteptą aliejumi.
- Kepame 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 min. (laikas priklauso nuo kepimo formos).
Man labiausiai patiko tai, kad vištienos krūtinėlė šiame apkepas gaunasi sultinga. O su prieskoniais ir papildomais priedais galima ir paeksperimentuoti. Pavyzdžiui, galima įdėti kelis smulkintus džiovintus pomidorus.
Kitas variantas: Vištienos apkepas su bulvių koše
Šiam apkepui galite panaudoti ir bulvių košę.
- Panaudokite ankstesnę dieną paruoštą arba šaldytą bulvių košę: sumaišykite su kiaušinių tryniais, galite pagardinti kapotais sūdytais riešutais.
- Dalimi košės plonu sluoksniu apjuoskite formos kraštus ir išklokite dugną.
- Išimkite iš blauzdelių kaulus, susmulkinkite mėsą ir dėkite į kepimo formos vidurį.
- Tada paruoškite padažą: nuplaukite porą (jei neturite, galite pakeisti svogūnu), supjaustykite plonais griežinėliais, pakepinkite svieste, pridėkite pomidorų tyrės, kvietinių miltų, sultinio kubelį, supilkite vandenį, įpilkite sojų padažo.
- Padažą supilkite ant broilerių mėsos gabaliukų, viską išlyginkite ir užberkite tarkuoto sūrio.
- Likusią košės dalį sukrėskite į konditerinį maišelį ir suformuokite bokštelius ant apkepo viršaus.
- Kepkite 250 °C temperatūros orkaitėje apie 10 minučių.
Vištienos kepenėlių apkepas
Šis gardus ir maistingas vištienos kepenėlių apkepas yra puikus pasirinkimas tiek kasdienai, tiek šventiniam stalui. Receptas sukurtas siekiant išgauti tobulą tekstūrą ir skonį, derinant švelnias vištienos kepenėles su tirpstančiu sūriu ir švelniais kiaušiniais. Šis patiekalas ne tik skanus, bet ir vertingas dėl savo maistinių savybių. Vištienos kepenėlės yra puikus geležies, B grupės vitaminų (ypač B12) bei vitamino A šaltinis, todėl šis apkepas yra ne tik gardus, bet ir naudingas jūsų organizmui.
Galimos ingredientų alternatyvos
- Vietoje paprasto fermentinio sūrio galima naudoti mocarelos, čederio arba goudos sūrį.
- Sojos padažą galima pakeisti tamari padažu arba Vusterio padažu.
- Kvietinius miltus galima pakeisti kukurūzų krakmolu arba ryžių miltais.
- Sviestą kepimui galima pakeisti kokosų arba alyvuogių aliejumi.
Vištienos ir pievagrybių apkepas
Vištienos ir pievagrybių apkepas - labai sotus, kvapnus ir skanus.
- Vištieną supjaustykite kąsnio dydžio gabalėliais ir pakepkite keptuvėje su šlakeliu aliejaus.
- Į tą pačią keptuvę dėkite sviestą, sudėkite smulkiai supjaustytą svogūną, kelias minutes kepkite, tada pridėkite smulkiai sukapotą arba spaustuku perspaustą česnaką ir nedideliais gabalėliais pjaustytus pievagrybius.
- Supilkite grietinėlę ir sultinį, pagardinkite druska, pipirais, kitais prieskoniais.
- Visą mišinį supilkite į kepimo indą ar kelis mažus indelius.
- Patiekite su ryžiais, bulvėmis, balta duona ar kitu garnyru.