Šiame straipsnyje rasite išsamų receptą, kaip pasigaminti skanų pyragą su varške ir džiovintais vaisiais. Šis pyragas puikiai tinka tiek kasdieniam desertui, tiek šventiniam stalui.
Ingredientai
Varškės pyrago ingredientai:
- Varškės: 400 gramų
- Grietinėlės: 50 gramų
- Sviesto: 100 gramų
- Sausainių: 1 pakelis ("Gaidelio")
- Razinų: 1 sauja
- Džiovintų abrikosų: 6
- Džiovintų slyvų: 7
- Juodos arbatos (mirkymui)
Aguonų pyrago ingredientai:
- 450 gramų aguonų
- 2 stiklinės cukraus
- 3 valgomieji šaukštai krakmolo
- 150 gramų migdolų (smulkinti)
- 3/4 stiklinės persikų (džiovinti, smulkinti)
- 8 vienetai kiaušinių
- Šiek tiek džiūvėsėlių
- 500 gramų varškės
- 3 valgomieji šaukštai sviesto
- 100 gramų razinų
- 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
- 2 vienetai vanilinio cukraus (pakeliai)
Paruošimo būdas
Varškės pyrago paruošimas:
- Iš pradžių sausainius sutrupiname iki labai smulkių trupinių.
- Džiovintus vaisius bei uogas išmirkome juodoje arbatoje ir nusunkiame. Abrikosus bei slyvas smulkiai supjaustome.
- Tuomet varškę ištriname iki purumo su minkštu sviestu, cukrumi bei grietinėle.
- Tada viską gerai išmaišome bei sudedame į norimą indą, ištiestą su maistine plėvele.
- Dedame į šaldytuvą bent 60 minučių.
Aguonų pyrago paruošimas:
- Įkaitinkite orkaitę iki 170 laipsnių temperatūros. Patepkite apvalią kepimo formą sviestu ir pabarstykite džiūvėsėliais.
- Aguonas sudėkite į puodą, užpilkite 1 litrą karšto vandens ir virkite apie vieną valandą virš mažos ugnies. Išvirtas aguonas atvėsinkite, nusunkite ir sumalkite.
- Atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų. Baltymus išplakite su žiupsneliu druskos. Kiaušinių trynius išplakite su cukrumi bei vaniliniu cukrumi, kol gausite baltą masę.
- Išplaktus kiaušinių trynius sumaišykite su varške, kepimo milteliais, aguonomis, migdolais, razinomis, persikais bei krakmolu.
- Galiausiai sudėkite plaktus baltymus ir palengva išmaišykite. Gautą masė supilkite į paruoštą kepimo formą ir kepkite apie 1 val.
Šiame pyrage saldumo suteikia džiovinti vaisiai, bet jeigu mėgstate saldesnius pyragus dar galite įberti keletą šaukštelių cukraus arba įpilti trečdalį indelio kondensuoto pieno.
Skanaus!