pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Pyragas su varške ir džiovintais vaisiais

Šiame straipsnyje rasite išsamų receptą, kaip pasigaminti skanų pyragą su varške ir džiovintais vaisiais. Šis pyragas puikiai tinka tiek kasdieniam desertui, tiek šventiniam stalui.

Ingredientai

Varškės pyrago ingredientai:

  • Varškės: 400 gramų
  • Grietinėlės: 50 gramų
  • Sviesto: 100 gramų
  • Sausainių: 1 pakelis ("Gaidelio")
  • Razinų: 1 sauja
  • Džiovintų abrikosų: 6
  • Džiovintų slyvų: 7
  • Juodos arbatos (mirkymui)

Aguonų pyrago ingredientai:

  • 450 gramų aguonų
  • 2 stiklinės cukraus
  • 3 valgomieji šaukštai krakmolo
  • 150 gramų migdolų (smulkinti)
  • 3/4 stiklinės persikų (džiovinti, smulkinti)
  • 8 vienetai kiaušinių
  • Šiek tiek džiūvėsėlių
  • 500 gramų varškės
  • 3 valgomieji šaukštai sviesto
  • 100 gramų razinų
  • 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
  • 2 vienetai vanilinio cukraus (pakeliai)

Paruošimo būdas

Varškės pyrago paruošimas:

  1. Iš pradžių sausainius sutrupiname iki labai smulkių trupinių.
  2. Džiovintus vaisius bei uogas išmirkome juodoje arbatoje ir nusunkiame. Abrikosus bei slyvas smulkiai supjaustome.
  3. Tuomet varškę ištriname iki purumo su minkštu sviestu, cukrumi bei grietinėle.
  4. Tada viską gerai išmaišome bei sudedame į norimą indą, ištiestą su maistine plėvele.
  5. Dedame į šaldytuvą bent 60 minučių.

Aguonų pyrago paruošimas:

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 170 laipsnių temperatūros. Patepkite apvalią kepimo formą sviestu ir pabarstykite džiūvėsėliais.
  2. Aguonas sudėkite į puodą, užpilkite 1 litrą karšto vandens ir virkite apie vieną valandą virš mažos ugnies. Išvirtas aguonas atvėsinkite, nusunkite ir sumalkite.
  3. Atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų. Baltymus išplakite su žiupsneliu druskos. Kiaušinių trynius išplakite su cukrumi bei vaniliniu cukrumi, kol gausite baltą masę.
  4. Išplaktus kiaušinių trynius sumaišykite su varške, kepimo milteliais, aguonomis, migdolais, razinomis, persikais bei krakmolu.
  5. Galiausiai sudėkite plaktus baltymus ir palengva išmaišykite. Gautą masė supilkite į paruoštą kepimo formą ir kepkite apie 1 val.

Šiame pyrage saldumo suteikia džiovinti vaisiai, bet jeigu mėgstate saldesnius pyragus dar galite įberti keletą šaukštelių cukraus arba įpilti trečdalį indelio kondensuoto pieno.

Skanaus!