pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Kaip Gaminti Avižieną - Receptai ir Patarimai

aviena

2025/01/02 2025/01/02 pagal Kviečiu į virtuvę

Paruošimas: 15 min Gaminimas: 25 min Porcijos: 2 Avienos troškinys su svogūnais ir garstyčių padažu yra tradicinis patiekalas, kuris sujungia švelnią avienos mėsą su pikantišku garstyčių padažu ir aromatingais prieskoniais. Šis sotus ir šildantis troškinys puikiai tinka vėsiems vakarams, kai norisi pasimėgauti naminiu maistu. Galimos ingredientų alternatyvos: Aviena: Jei neturite avienos, galite naudoti jautienos kumpį … Skaityti toliau

Kaip gaminti plovą, guliašą ar troškinį?

Kasdien gaminant šeimai valgyti nepastebimai pradedama galvoti kaip pagaminti ką nors greitai ir lengvai, nes norint pagaminti didesnį kiekį maisto tenka praleisti virtuvėje ne vieną valandą. Kartais norisi paruošti ką nors ypatingo ar išskirtinio, tačiau kasdien tai gali pradėti varginti. Dėl to verta prisiminti labai paprastus, tačiau skanius ir sočius patiekalus, tokius kaip plovas, guliašas ar troškinys. Jie lengvai ir greit gaminami, nesunku paruošti ir didesnį kiekį kelioms dienoms. Todėl vaikai grįžę iš mokyklos ras sveiko, namuose paruošto maisto ir lengvai patys pasirūpins savimi.

Kaip gaminti plovą žino tikriausiai kiekviena, net ir labai retai gaminanti šeimininkė. Plovas paprastai gaminamas iš ryžių su mėsa, o kad būtų sočiau ir įvairiau dedamos įvairios daržovės ir padažai. Plovo gaminimui tinka bet kokia mėsa, tačiau tradicinė mėsa būtų aviena. Išvirti ryžiai sumaišomi su smulkiai supjaustyta mėsa ir kepinami keptuvėje, taip pat galima įpjaustyti pomidorų, svogūnų, paprikų. Įdėti pomidorų padažo ir pagardinti įvairiomis žolelėmis (krapais, petražolėmis ir panašiai). Plovą tinka valgyti su marinuotais arba raugintais agurkais. Tai labai pigus (lyginant su daugeliu kitų) ir greitai pagaminamas patiekalas, kuris gali būti gaminamas su labai skirtingais ingredientais, todėl nenusibos valgant net ir kelias dienas iš eilės.

Taip pat lengvai gaminamas, tačiau šiek tiek daugiau laiko reikalaujantis patiekalas yra guliašas, kai kur jis dar vadinamas tiršta sriuba. Tai vengriškas patiekalas, kurio gamyboje pagrindą sudaro mėsa, todėl jis yra labai sotus maistas. Dažniausiai guliašas gaminamas aštrus, tačiau mėgstantiems švelnesnį maistą galima gaminti jį nededant aitriųjų pipirų. Kaip gaminti guliašą vieno recepto nėra, čia galima šiek tiek paeksperimentuoti ir pafantazuoti, tačiau pats procesas gana paprastas – tiesiog supjaustoma nedideliais gabaliukais ir apkepama pasirinkta mėsa, tada puode verdama kartu su mėgstamomis daržovėmis, galima dėti bulves, morkas, pomidorus, svogūnus, papriką, netgi ryžius. Viskas verdama kol daržovės ir mėsa suminkštėja. Įdedama šiek tiek pasirinktų prieskonių ir dėl tirštumo įberiama truputį miltų, nes ši sriuba turi būti tiršta, todėl prieš verdant reikia pilti nelabai daug vandens, stengtis, kad viskas daugiau troškintųsi nei virtų. Taip viską ištroškinus gana greitai ir lengvai paruošiamas sotus ir skanus patiekalas – guliašas.

Kaip išsivirti chinkali?

Paruošimas:

Darbui mums reikia chinkali, vandens, druskos, puodo ir medinio šaukšto.

  1. Užvirinkite sūdyta vandenį
  2. Po vieną chinkali sudėkite į verdantį vandenį ir atsargiai išmaišykite. Užvirinkite.
  3. Sumažinkite ugnį, uždarykite dangčių ir virkite 10 minučių, o jei įdare naudojama kapota mėsa – 15 minučių.
  4. Atsargiai, po 1 gabalėlį, išimkite chinkali mediniu šaukštu, būkite atsargūs, kad nepažeistumėte juos, kitaip ištekės viduje susidarusios sultys.
  5. Chinkaliai yra paruošti tiekti ant stalo.

Kiek virti chinkalius?

Jie yra šiek tiek panašūs į koldūnus, tik didesnio dydžio ir su kapota mėsa. Tradiciškai chinkaliui skirta mėsa ruošiama su jautiena ir kiauliena, o mėsa kapojama peiliu, ne naudojant mėsmalės.

Išvirus chinkali, jie užpilami šaltu virintu vandeniu. Taip siekiama užkirsti kelią jų prilipimui.

Chinkali valgomi, laikant juos už uodegos. Jei chinkali uodega yra kieta, tada ji nėra valgoma ir paliekama ant lekštės krašto. Chinkaliai yra gaminami garuose arba verdami dideliame kiekyje vandens. Jei jums reikia virti daug chinkalių, tada virkite juos nedidelėmis porcijomis, tame pačiame vandenyje.

Chinkali receptas

Ingredientai:

Paruošimas:

  1. Mėsmale sumalkite veršieną ir jautieną (galite sukapoti peiliu). Tada, sumalkite lašinius, pjaustytus svogunūs ir česnaką. Įpilkite vandens (pusei kg mėsos – kažkur 150ml vandens). Pagal skonį įberkite druskos, kmynų, maltų pipirų ir kalendros. Ir viską išmaišykite.
  2. Tešlai paruošti į didesnį dubenį suberkite miltus, pasūdykite ir įpilkite 150ml vandens. Maišykite tešla, kol tešla taps pakankamai tanki. Tada įvyniokite tešlą į maistinę plėvelę ir palaikykite šaldytuve apie 30 min.
  3. Busimu chinkalių sėkmė priklausys nuo tešlos sluoksnių skaičiaus. Idealiausia, kai sluoksnių yra apie 20. Pastovėjusią tešlą su ritininiu kaiščiu iškočiokite iki 1cm storio ir supjaustykite ją kvadratais 4×4 cm. Kiekvieną gabalėlį reikia kočioti ir sulankstyti, kiekvieną kartą pabarstant miltais, ir taip mažiausiai 10 kartų. Rezultate turi gautis 3mm storio lakštai.
  4. Mėsos faršas ruošiamas iš anksto, nes kai tik bus paruošti lakštai, mėsą nedelsiant turi būti vyniojama, kad tešla neišdžiūtų. Į kiekvieno lapo vidurį dėkite įdarą apie 40 g mėsos.
  5. Lakšto kraštai sulankstomi kuo tankiau armonikėle kol kraštai susijungs. Tada, paimkite į viena ranką sujungta maišelį, o su kita ranka šiek tiek pasukite ratu, į tą pačią pusę į kurią buvo daromos raukšlės ir nupjaukite tešlos gabaliuką viršuje. Sudėkite chinkalius ant lentos.
  6. Dideliame puode užvirkite pasūdytą vandenį, ir iš lėto dėkite į vandenį po vieną chinkalį. Stebėkite, kad chinkaliai nesusispaustų ir nepriliptų vienas prie kito. Virkite, kol iškils. Kai iškils virti dar apie 2-3 min. Iš viso apie 10 min.
  7. Galiausiai išimkite chinkalį po vieną kiaurosamčio pagalba. Paskutinis žingsnis prieš valgant, pabarstyti šviežiai maltais juodaisiais pipirais. Skanaus, ir nepamirškite, kad chinkaliai valgomi rankomis.

Kaip marinuoti avieną?

Šašlykui puikiai tinka avienos nugarinė, šonkauliai, kaklas, mentė ir kumpis. Daugelis žmonių taip pat naudoja riebią uodegą, įsukdami ją tarp mėsos gabalėlių. Manoma, kad dėl riebalų šašlykas tampa sultingesnis.

Geriausiai marinuoti jauna aviena. Iš senos mėsos pagamintas šašlykas bus kietas ir gali turėti specifinį kvapą, kuris daugeliui žmonių nepatiks. Rinkdamiesi vadovaukitės spalva: kuo tamsesnė mėsa, tuo avis buvo vyresnė.

Be to, mėsa neturėtų būti lipni ir padengta gleivėmis ar krauju, o paspaudus mėsą, ji turėtų greitai išsilyginti nepalikdama įdubimo.

Nuimkite nuo mėsos plėveles ir sausgysles. Supjaustykite avieną vienodais kubeliais, kurių kraštinės yra apie 4 cm. Jei imsite gabalus su kaulais, pavyzdžiui, šonkaulius, palikite ant jų mėsą.