pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Kesadilijos su vištiena ir daržovėmis - gardus ir sotus pasirinkimas

Tortilijų pyragėliai su vištiena, sūriu ir daržovėmis "Kesadilijos"

Autorius apie receptą: Jeigu laukiate draugų kompanijos, ar ruošiatės vakaroti su šeima žiūrint filmą – kesadilijos yra idealus užkandis. Kesadilijas galima gaminti su pačiais įvairiausiais Jeigu laukiate draugų kompanijos, ar ruošiatės vakaroti su šeima žiūrint filmą – kesadilijos yra idealus užkandis. Kesadilijas galima gaminti su pačiais įvairiausiais įdarais, dėl to jas ypač mėgstu. Tinka įvairios daržovės, grybai ir mėsa. Tradicinė kesadilija dažniausiai ruošiama su vištiena, paprikomis ir svogūnu, bet fantazijai ribų nėra. (. daugiau) (. mažiau) Liucija

AKCIJOS:

Rodyti akcijas

TAIPPaspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymąINGREDIENTAI:Porcijų skaičius: 6

Ingredientai

  • Tortilijos;
  • Kelių spalvų paprikos;
  • Svogūnas;
  • Pievagrybiai;
  • Petražolės;
  • Vištiena;
  • Alyvuogių aliejus kepimui;
  • Salsos padažas;
  • Taco prieskoniai;
  • Čederio sūris;

  1. Smulkiai supjaustome vištieną ir daržoves. Viską apkepiname, sumaišome su prieskoniais, įmaišome tarkuoto sūrio.

2. Tortiliją aptepame salsa padažu, ant vienos pusės dedame keptą vištieną su daržovėmis,ant viršaus-sūrio, perlenkiame ir dedame į lengvai pateptą aliejumi keptuvę.

3. Kepame iš abiejų pusių vis paspausdami, kol lengvai apskrus. Iškeliame iš keptuvės, perpjauname pusiau ir patiekiame su salsa padažu arba gvakamole.

PRO tipsai kesadilijom:

· Į jas dėkit viską: mėsą, sūrį, įvairias daržoves ir likučius iš šaldytuvo- pats tas karantino virtuvei, arba tiesiog stengiantis nešvaistyt maisto;

· Kesadilijas kepinkite keptuvėje ją lengvai apipurškę aliejumi arba išlydę šiek tiek ghee sviesto- jos bus traškesnės;

· Trintos daržovės (saldi bulvė, avokadas) arba sūris ”suriša” ingredientus, jų dėka kesadilijos vidus neišbyrės;

Aušra

Kesadilija su sezoninėmis daržovėmis

Įkaitiname orkaitę iki 190 C. Pasiruošiame baklažanus. Juos supjaustome stambiais gabaliukais, svogūną – griežinėliais. Supjaustytas daržoves dedame į kepimo popieriumi išklotą skardą, apšlakstome alyvuogių aliejumi, užbarstome kario prieskonių, cinamono, druskos, pipirų ir gerai rankomis sumaišome. Šauname į orkaitę 30-40 minučių, kol išsitroškins savo sultyse.

Dabar nuskutame morką ir bulves, supjaustome kubeliais. Apšlakstome alyvuogių aliejumi bei druska ir pipirais, sumaišome rankomis, tada dar dedame porą saujų šaldytų žirnelių, vėl sumaišome ir šauname į orkaitę 40 minučių.

Kai viskas iškepė, leidžiame pravėsti šiek tiek, visas daržoves sujungiame ir dar galima įmaišyti pjaustytų petražolių, kalendrų dėl gaivumo ir spalvos.

Reklama41011

Galima ant tortilijos ir mėgiamo pomidorų ar aštresnio padažo uždėti, ir tada tik įdarą ir sūrį dėti. Kaip jau tik norite.

IngredientaiAlternatyva

Kesadilijų variacijų daug, geriausiai imti tokias daržoves, kurios sezone, ar kurios šaldytuve. Tinka morkos, moliūgai, baklažanai, cukinijos, bulvės, žirneliai, pomidorai, smidrai… Jei nenorite skusti bulvių, įdėkite avinžirnių ar kitų pupelių, jos suteiks sotumo. Daržovėms paruošti yra du būdai: orkaitė arba keptuvė. Kuris jau labiau patinka, tą rinkitės. Aš kepiau orkaitėje (mažiau darbo), bet viską galima adaptuoti ir iškepti keptuvėje, vis pamaišant, kad neprikeptų prie dugno.

Beata Nicholson

Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!

Reklama41003KomentaraiiLONA parašė:AR GALIMA VISAS DARZOVES KARTU ISKEPTI ORKAITĖJE?Agne parašė:

Sveiki, noriu patkslinti tikrus pavadinimus 🙂 nei vieno meksikiecio negirdejau sakant kesadilija, sako kesadija ir NE tortilija, o tortija 🙂 Linkejimai is Meksikos

Emilija parašė:

Isbandyta! Nu nerealiai skanu buvo naudojau cukinija, morka ir pievagrybius, o pagardinau kajeno pipirais, rukyta paprika. Taip pat pasigaminau padaza is avokado, kajeno pipiru bei pagardinau trupuciu druskos. Buvo labai skanu, bet isbandysiu ir Jusu versija!

Aiste parašė:O kaip su pomidorais daryti? Irgi į orkaitę su kitom daržovėmis?
Rašyti komentarą

Kesadilijos su vištiena

Kesadilijos- labai lengvai paruošiamas Tex Mex virtuvės patiekalas, kurių įdarui galima naudoti praktiškai viską: įvairias daržoves, mėsą, sūrį, netgi maisto likučius.

Visai neseniai dalinausi kesadilijų su saldžiosiomis bulvėmis ir avokadu receptu, kurį galite rasti čia. Šį kartą siūlau mano mėgstamiausią, vištienos fajitų skonio kesadilijų receptą. Įdaras toks pats, kaip ir vištienos fajitų, o skirtumas tik tas, kad vietoj įdaro vyniojimo į lavašą mes jį apkepsime.