Keptas veršienos kumpis rankovėje - orkaitėje
Kategorija: Mėsos patiekalų receptai / Patiekalai iš jautienos ir veršienos
Paskelbė: Lankytojas
23 Geg. 2022
Neturiu galimybės labai dažnai lepintis veršienos kumpiais, todėl daug įgūdžių šiame reikale tikrai neturiu itin daug, pamėginau sausą marinatą, šiek tiek bijojau, kad nesigautų sausas kepsnys, bet mėsa gavosi labai minkšta, sultinga bei trapi! Rekomenduoju pamėginti tokį receptą, jeigu tik Jūsų virtuvėje yra veršienos kumpio, iškepto rankovėje!
Ingredientai
- avienos kumpių: 1 (manasis svėrė maždaug 1,5 kilogramo)
- maltų juodųjų pipirų
- malto kumino
- aštrių raudonųjų paprikų
- druskos
- šviežio rozmarino
- šviežio čiobrelio
- raudono vyno: 1 taurės
- česnako.
1. Pirmiausia subadome avienos kumpį peiliu.
2. Tada susmulkiname česnaką.
3. Įtriname mėsą prieskoniais ir apipilame vynu.
4. Paliekame marinuotis keletą dienų, labai skubant, užtenka ir vienos paros.
5. Kepame maždaug 1 valandą 45 minutes iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje (kepame kepimo rankovėje). Po 60 minučių kepimo, rankovę apverčiame, kad ir kita pusė mėsytės pasitroškintų vyne. Jei kepdami neapversite, tai gana ryškiai pajausite skonio skirtumą, kur kepė vyne, o kur ne.
6. Patiekite su savo mėgstamu garnyru ir skanaukite!
Rekomendacija: Daugiau receptų iš kumpio rasite: Kumpio receptai.
. kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!
Ingredientai
1. Pirmiausia ėriuko kumpį nuplaukite ir nusausinkite.
2. Tada į indą sudėkite smulkintas mėtas, česnaką, supilkite aliejų, citrinos sultis ir tarkuotą žievelę, pagardinkite druska bei pipirais - viską gerai išmaišykite ir tokiu pasiruoštu marinatu gerai įtrinkite mėsą.
3. Kumpį uždenkite maistine plėvele ir palikite pasimarinuoti bent 4 valandas (idealiausia - per visą naktį).
4. Prieš kepdami, kumpį įdėkite į kepimo maišą ir kepkite skardoje su šiek tiek vandens (~1 stikline) bent jau 2 valandas 170-180 laipsnių temperatūroje.
5. Prieš baigiant kepti, nuimkite kepimo maišą ir leiskite kepsniui dar kelias minutes šiek tiek apskrusti.
6. Išėmus kumpį iš orkaitės, dėkite jį į serviravimo lėkštę ir palaikykite uždengtą folija maždaug 15 minučių.
7. Per tą laiką pasigaminkite mėtų padažą. Iš skardos, kurioje kepė mėsa nupilkite riebalus į gilią keptuvę, supilkite vištienos sultinį ir vyną. Pagardinkite druska bei pipirais. Padažą pavirinkite maždaug 10-15 minučių, kol nugaruos alkoholis.
8. Jeigu norisi, kad padažas būtų tirštesnis - į puodelį įdedame vieną šaukštą miltų, užpilame šiek tiek vandens ir išmaišome. Šį mišinį supilame į padažą ir nuolatos maišydami užkaitiname, kol jis ims tirštėti. Prieš bebaigiant gaminti padažą, pagardiname jį smulkiai kapotais mėtų lapeliais.
Gyventi reikia gražiai.
- Pradžia
- Pusryčiai ir priešpiečiai
- Užkandžiai ir patiekalai mažyliams
- Salotos, mišrainės, užtepai ir panardai
- Sriubos
- Mėsos ir žuvies patiekalai
- Garnyrai ir vegetariški patiekalai
- Pasta, pica, jų padažai ir nesaldūs kepiniai
- Gėrimai ir pagardai
- Desertai
- Dovanos ir info