pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Kepsniai su mocarela - itin skanus receptas, kurį verta išbandyti!

Vištienos kepsniai su mocarela, pesto ir pomidorais

Šįkart tasai receptas, apie kurį noriu papasakoti, yra paprastas kaip dukart du. Keli paprasti ir daugelio mėgstami ingredientai – vištiena, pesto, mocarela, pomidorai, bazilikai – susijungia į tokią skanią visumą, kad, pažadu, receptą norėsis išsisaugoti.

Angliškai toks patiekalas vadinamas Chicken Margherita, lyg užuomina į picą, kurios sudėtyje pomidorai, sūris ir bazilikai taip pat griežia pirmuoju smuiku. Sakyčiau, kad kaip ir su picom, taip ir su šiais kepsniais – improvizuoti galima be sąžinės graužaties. Bus gardu ir tada, jei pridėsite saujelę keptų pievagrybių ar pesto padažą pakeisite trintais pomidorais.

Vištieną gardinau „Vegeta Natur“ prieskonių mišiniu „Grill Classic“. Ant grilio ruošiamiems patiekalams subalansuotas prieskonių mišinys yra visiškai natūralios sudėties, tad atstoja glėbį pavienių prieskonių ir kepsniams suteikia gardų skonį bei aromatą.

Kepsnius galite ruošti ir orkaitėje: tuomet įkaitinkite ją iki 220 °C temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios) ir vištieną kepkite apie 15 minučių (tikslus kepimo laikas priklausys nuo kepsnių storumo, tad stebėkite ir, jei turite, naudokite maisto termometrą; vidinė vištos krūtinėlės temperatūra turi siekti 72 °C).

Išbandykite! Receptas paprastas, greitai paruošiamas ir tikrai labai skanus!

Vištienos kepsniai su mocarela, pesto ir pomidorais

Atsispausdinti

Porcijos: 3-4 Paruošimo laikas: 40 min.

Pomidorams:
200 g vyšninių pomidorų
1 valg. š. citrinos sulčių
žiupsnio druskos
žiupsnio šviežiai grūstų juodųjų pipirų
ryšelio šviežių baziliko lapelių

Kepsniams:
500 g vištos krūtinėlės
2 valg. š. alyvuogių aliejaus
2 arb. š. „Vegeta Natur“ prieskonių mišinio „Grill Classic“

200 g mocarelos
3-4 valg. š. pesto

Kiaulienos kepsnys su pomidorais ir sūriu

Turbūt pats paprasčiausias ir pats skaniausias kepsnio receptas! Galima ir svečius sočiai bei skaniai pavaišinti ir eilinę dieną visiškai nesunku išsikepti.

  1. Iš pradžių turime kiek pamarinuoti mėsą - įtriname ją česnakais, druska, pipirais, mėgstamais prieskoniais (tinka ir paprasti mėsos prieskoniai arba vegeta). Nepersūdome, pabarstome šiek tiek druskos, pipirų ant vienos kepsnio pusės, ant kitos, užklojame susmulkintais česnakais. Paliekame pasimarinuoti bent valandai.
  2. Patepame kepimo indą aliejumi, įkaitiname orkaitę iki 200 laipsnių ir sudedame kepsnius.
  3. Pasiruošiame sūrį - sutarkuojame ir supjaustome griežinėliais pomidorus (maždaug po pusantro griežinėlio kiekvienam kepsniui).
  4. Pomidorus ir sūrį dedame po kokių 7 minučių, kai matome, kad mėsa pabaltavo. Atsargiai atidarome orkaitę ir uždedame ant kiekvieno kepsnio pomidoro griežinėlius ir tolygiai pabarstome tarkuotą sūrį.
  5. Kepame dar apie 20 minučių - išimame iš orkaitės, kai pamatome, kad sūris labai gerai išsilydė ir pradeda kiek ruduoti.
  6. Išėmę kepsnius, pabarstome krapų arba petražolių (galime ir marinuodami kepsnius pabarstyti krapų).
  7. Patiekiame su bulvėmis. Bulves galima kepti kartu su kepsniais tuo pačiu metu orkaitėje. Tuomet supjaustome jas apie pusės centimetro storio griežinėliais, dedame keptis tuo pačiu metu, bulvės iškepa tolygiai ir pradeda gražiai ruduoti. Bulves taip pat galime pabarstyti krapais.
  8. Pamatysite, kaip paprasta ir skanu! Galime naudoti ir vištienos krūtinėlę, nebūtinai kiaulieną, bet su kiauliena skaniau.
  9. Skanaus!

Vištienos krūtinėlės kepsnys su Mocarelos sūriu

Gaminame . Vištienos krūtinėlės kepsnys su Mocarelos sūriu
Vištienos krūtinėlės nuplaunamos, nusausinamos ir perpjaunamos per pusę. Kiekvienas vištienos krūtinėlės gabaliukas įpjaunamas išilgai, padarant "kišenę".

Vištienos krūtinėlės išorė ir vidus (kišenė) įtrinama druska, pipirais ir džiovintomis žolelėmis. Nuplautos, nusausintos petražolės susmulkinamos ir sumaišomos su išspaustu česnaku ir sviestu.

Kad įdaras neiškristų, vištienos krūtinėlės kraštus galima susmeigti mediniais smeigtukais.

Vištienos krūtinėlė apvoliojama kiaušinių plakinyje ir džiūvėsėliuose. Į keptuvę įpilama aliejaus, įkaitinama, sudedami vištienos krūtinėlės kepsniai su Mocarelos sūriu ir ant nestiprios ugnies apie 10 – 15 min. kepama iš abiejų pusių, kol vištiena iškepa.

Vištienos krūtinėlės kepsnys su Mocarelos sūriu patiekiamas su ryžiais ir šviežiomis daržovėmis. Skanaus.

Vištienos ir mocarelos kepsneliai

Prikelkime antram gyvenimui senus gerus vištienos kepsnelius! Aha, tuos pačius, nuo senų laikų kepamus su majonezu ir krakmolu, tik šįkart – trupučiuką kitaip.

Dar skanesni, dar sultingesni, su dar daugiau daržovių ir žalumynų, o tas išsilydęs mocarelos sūris… Valgydama nesilioviau kartoti „kaip skanu, kaip skanu!”, nes taip ir buvo. Tikrai kepsiu dar daug kartų – kepkite ir jūs!

Kepsneliai tokie sultingi, kad man prie jų nesinorėjo visiškai jokio padažo. Valgiau su aštrokais mažais konservuotais agurkėliais, bet kaip garnyras tiktų bet kokios mėgstamos daržovės.

Vištienos krūtinėlės kepsnys su mocarelos sūriu

Paprastai paruošiamas patiekalas patiks net ir išrankiausiems. Šis patiekalas tinka pietums ar vakarienei.

  • Vištienos krūtinėlė 4 vnt
  • Miltai 1 stiklinė (-ės)
  • Sviestas 3 šaukštas (-ai)
  • Druska Pagal skonį
  • Juodieji pipirai Pagal skonį
  • Pievagrybiai 100 g
  • Mocarelos sūris 1 vnt
  1. Mušame krūtinėles, kol jos įgauna kepsnio formą. Išvoliojame miltuose.
  2. Didelėje keptuvėje ištirpiname du šaukštus sviesto ir apkepame krūtinėles ant vidutinės ugnies (kiekvieną pusę 4 - 6 minutes). Iškeptas krūtinėles pasūdome ir pagardiname pipirais. Sudedame į keraminį kepimo indą.
  3. Nedidelėje keptuvėje ištirpiname vieną šaukštą sviesto ir apkepiname supjaustytus pievagrybius. Grybus sudedame ant vištienos kepsnių viršaus, o kas netilps - šalia, galime taip pat pakepinti ir dešrytės ar kumpio ir dėti kartu. Ant krūtinėlių viršaus uždedame po griežinėlį mocarelos. Pašauname kepsnius į orkaitę ir 180 laipsnių temperatūroje kepame, kol išsilydys sūris.
  4. Skanaus!