Traškūs vištienos kukuliai su sūriu orkaitėje
Nuostabus patiekalas, kuris vakarienę ar pietūs pavers įspūdingais. Šie kukuliai nuostabiai atrodo ir yra be galo skanūs! Paruošti visai nesunku, o tiekti labai tiks su bulvių koše ir mėgstamomis salotomis.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos LaMaistas.lt redakcijosKą dabar gaminame:
viskasvalentino dienaivalgome sveikiau!karšti patiekalaisriubosužkandžiaipyragai, kepiniaisalotos, mišrainėsTandoori vištienos iešmeliai karšto oro gruzdintuvėje (arba orkaitėje)Brokolių, kalafiorų ir šoninės salotosKaramelinis tiramisu su juodaisiais serbentaisSotus vištienos, ryžių ir daržovių apkepasCitrininis tiramisu - gaivus ir be galo skanusSluoksniuotas maskarponės desertas su braškėmis ir šokoladuVištiena švelniame citrinų ir bazilikų padažeŠviežių kopūstų sriuba su pupelėmisVirti varškėtukai su šoninės ir grietinėlės padažuKaršti crostini su krevetėmis ir sūriuItališka pupelių ir pomidorų sriuba
Labai skanūs ir greitai pagaminami kiaulienos nugarinės kepsneliai, orkaitėje su sūriu!
Receptai
Nuostabaus skonio kiaulienos nugarinės kepsniai kepti orkaitėje. Juos labai lengva paruošti, taip pat neužtrunka daug laiko. Tinka tiek pietums, tiek vakarienei!
Kepsneliai iškeps minkšti bei sultingi, o sūris, majonezas ir svogūnai atstos padažą. Šiuos kepsnelius patiekiame su mėgiamais priedais – bulvėmis, ryžiais, salotomis, troškintomis daržovėmis ar panašiai. Jokio papildomo padažo kepsneliams tikrai nebereiks, nebent esate didelis padažų mėgėjas, tada galima rinktis papildomai barbekiu arba aštrų padažą. Man pačiai asmeniškai, šie kepsniai skaniausi su virtomis bulvėmis bei marinuotais agurkėliais – paprastai ir lietuviškai.

Mėsos kukuliai grietinėlės ir špinatų padaže
Priklausomai nuo to, kaip kukulius patieksite, jie gali tapti sodriu rudenišku patiekalu, arba – maloniai nustebinti pavasarį pranašaujančiais skoniais. Skaičiuodami dienas iki vasaros, į meniu įtraukite daugiau žalių daržovių: šviežių špinatų lapelių, žaliųjų žirnelių. Pakepinkite šlakelyje aliejaus, užliekite grietinėle ir sultiniu, pagardinkite čederio sūriu, galiausiai – orkaitėje keptus sultingus kukuliukus paskandinkite šiame padaže, patroškinkite porą minučių. Patiekite nedelsiant, nes tiesiai nuo viryklės nukelti tokio tipo patiekalai patys gardžiausi – kol šilti, sultingi, švelnūs ir aromatingi. Išbandykite, labai gardu!
Nuotrauka Ⓒ Asta, Saulėta virtuvėOrkaitėje kepti faršo "lizdeliai" su sūrio ir grietinės įdaru
Į faršą dedama mirkytą piene duoną (nuspaustą), įmušame kiaušinį. Dedame smulkiai supjaustytus svogūną, česnakus ir viską išmaišome iki vientisos masės.
Įdarui supjaustome virtus kiaušinius, smulkia tarka sutarkuojame sūrį, įdedame grietinės ir žalumynų ir viską išmaišome.
Galiausiai skardą išklojame kepimo popieriumi ir darome "lizdelius", į jų vidų dedame pagamintą įdarą.
Kepame orkaitėje 200 laipsnių temperatūroje apie 25min.Skaityti komentarusSpausdintiDalintis šiuo receptuIšbandykite!Skanieji balandėliai pagal NeringąSpagečiai CarbonaraKrevetės toskanietiškame grietinėlės padažePati geriausia koldūnų tešla - nelimpanti ir lengvai kočiojamaKomentarai (18)AtsakytiNuotrauka pasirinkta sėkmingai!Tik JPG, PNG arba JPEG formatai yra leistini!Vyras2020-09-11 12:52Mano kaip vyro pirmasis gamintas patiekalas buvo pagal ši receptą. Skanu buvo ir man ir šeimai. Svogūnų tik dėčiau mažiau nei visą 1vnt ATSAKYTI
Alina2020-09-07 14:20Mano suris matyt labai surus buvo nes vos imanoma valgyt ATSAKYTIJolanta2020-01-30 20:18Labai skanu! Patiko visai šeimynai. ATSAKYTIJulija2020-08-11 21:57O kur piena pilt? ATSAKYTIAurelija2020-08-12 13:57Pienas batono sumirkymui naudojamas. :) Pamirkyti piene batoną reikia, o tuomet nuspausti ir sudėti į faršą. ATSAKYTI
sandra2019-02-07 18:06Pameginsiu ir aš vis kažkas naujo nei tie pabodę kotletai :) ATSAKYTISigita2018-12-02 13:58Labai skanu. Dariau su putpeliu kiausiniais. Valge visa seima ;) ATSAKYTIKarolina2018-06-05 16:45Bandau daryti, idomu kaip gausis ATSAKYTILaima2018-04-11 15:29Darysiu, tikiuosi gausis skaniai ATSAKYTIDanutė2018-04-11 17:51Būtinai pabandykite, ne kartą išbandytas ir tikrai puikus receptas! ATSAKYTIGabrielė2018-01-28 21:55Labai skanūs :) ATSAKYTIAs2017-10-27 17:47Dariau - ir zmonai ir dukroms labai patiko :) Si savaitgali vel kepsiu ATSAKYTIKsenija2017-10-05 19:28Gaila, bet man nesigavo, idarui visko dejau per pus maziau, farso daugiau nei nurodyta, vis tik idaro gavosi daug, visas pabego, issiliejo, o mesa per kepimo laika net neapskrudo, priesingai nei idaras. Tiesa, vietoje greitines dejau majoneza, nes grietines neturejau ATSAKYTI
Ką dar iš faršo? 43 skanūs ir nesudėtingi maltos mėsos patiekalai
Nors iš maltos mėsos dažniausiai esame pratę kepti kotletus, tai - labai universalus ingredientas, kuris tinka ir kaip patiekalo pagrindas, ir kaip įdaras. Ne veltui mėgstamas bene visų šalių virtuvėse, o didžiulis jo privalumas - iškepa greičiau nei įprasta mėsa.
Žvalgotės idėjų gardžiai vakarienei ar pietums? Siūlome rinktis net iš 43 puikių, kvapnių ir labai skanių patiekalų receptų!
Klasikinė čili sriuba - mano gardžiausioji
Klasikinis, laiko ir daugybės ragautojų patikrintas Čili sriubos receptas. Sriuba soti, kvapni ir sušildanti, o patinka daugeliui, tad puikiai tiks ir šeimos pietums ar vakarienei, ir svečius pavaišinti. Sriubos tirštumą galima reguliuoti pagal skonį, galima ruošti kaip troškinį ar kaip sriubą. Jautieną galima naudoti maltą ar smulkiai kapotą, galima perpus maišyti su kiauliena, aitriųjų pipirų kiekį rinkitės pagal tai, kokio aitrumo patiekalus mėgstate.