Ryžių ir vištienos sriuba su daržovėmis
Atsispausdinti
Porcijos: 6 Paruošimo laikas: 45 min.1. Puode virš vidutinės ugnies ištirpinkite sviestą. Suberkite nedideliais kubeliais supjaustytą svogūną, plonais griežinėliais supjaustytus salierus ir morkas. Pakepinkite, vis pamaišydami, kelias minutes, kol daržovės ims minkštėti.
2. Suberkite smulkiai kapotą česnaką ir pakepinkite dar minutę, kol paskleis aromatą.
3. Suberkite kubeliais supjaustytą saldžiąją bulvę, riekelėmis pjaustytus pievagrybius. Pagardinkite druska, pipirais, supilkite sultinį ir suberkite ryžius. Išmaišykite, padidinkite ugnį ir leiskite užvirti, tuomet ugnį sumažinkite ir virkite 10 minučių.
4. Suberkite kubeliais pjaustytą vištos krūtinėlę, supilkite grietinėlę. Pagardinkite saujele kapotų šviežių petražolių. Išmaišykite ir virkite dar 10 minučių.
5. Patiekite sriuba nedelsiant, dar karštą, pagadinę saujele šviežių žalumynų.
Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Lidl Lietuva“ ir publikuotas prekybos tinklo portale ČIA.
Daugiau „Lidl Lietuva“ receptų rasite ČIA.
#reklama #lidllietuva
Kaip pasigaminti kreminę vištienos makaronų sriubą
Šis kreminės vištienos makaronų sriubos receptas yra guodžiantis gėris kiekviename dubenyje.
- Daržoves pakepinkite svieste, kol suminkštės. Įpilkite sultinio ir prieskonių (receptas žemiau).
- Grietinėlę ir kukurūzų krakmolą išplakti ir supilti į sriubą su vištiena.
- Įmaišykite virtus makaronus ir patiekite.
Išbandykite naminius kiaušinių makaronus; Juos lengva pagaminti ir skanūs iš paprastų ingredientų, kuriuos tikriausiai turėsite po ranka!
PRO PATARIMAS: Išvirkite makaronus ant šono ir prieš patiekdami sudėkite į kiekvieną dubenį su sriuba. Taip makaronai netaps purūs, ypač jei planuojate jais mėgautis visą savaitę.

Ingredientai
1. Pasiruoškite visus prieskonius. Svogūną, česnakus, imbierą nulupkite. Svogūną smulkiai supjaustykite, o česnaką ir imbierą sukapokite. Aitriąją papriką irgi susmulkinkite, jei norite mažiau aštrios sriubos, jos sėklas pašalinkite.
2. Puode ant kokosų aliejaus pakepinkite pirma svogūnus, po to česnakus su imbierais ir aitriąsias paprikas, įmeskite citrinžolės lazdelę ir laimo lapus.
3. Grybus ir vištieną nusplaukite ir supjaustykite nedideliais gabaliukais. Prie apkeptų prieskonių berkite vištieną, ją apkepkite, o po to suberkite ir pjaustytus grybus, kuriuos kartu apkepkite. Kai viskas bus apkepę supilkite į puodą sultinį ir užvirkite. Virkite apie 10 minučių.
4. Per tą laiką ryžių makaronus atskirame puode užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite 10 minučių išbrinkti. Vienam žmogui naudokite vieną lizdelį ryžių makaronų. Viename pakelyje rasite 4 makaronų lizdelius.
5. Į išvirusią sriubą pilkite žuvies padažą, įspauskite pusės žaliosios citrinos sulčių, skaninkite druska ir cukrumi, supilkite kokosų pieną ir dar kelias minutes pavirkite.

Makaronų sriuba su vištiena
Sriubos diena man galėtų būti kiekviena diena, jei tik visos sriubos būtų tokios – jaukios, tirštos, sočios, pilnos sodraus skonio ir aromato. Angliškai tokio tipo sriubos vadinamos hearty soup. Nereikėtų versti pažodžiui, bet juk jos tikrai tokios. Sušildančios širdį.
Šildantis namų maistas – vienas iš nesibaigiančios žiemos džiaugsmų. Kol jos dar liko šiek tiek, dalijuosi receptu ir kviečiu – virkite gardžiai vakarienei, tegul kvepia namai!
Mažiau yra daugiau, tad tokiai sriubai išvirti pakaks kelių bazinių ingredientų, o jai išvirti užtruksite kiek ilgiau nei pusę valandos.
- Svogūnai, salierai, morkos ir česnakai – šventasis aromatingų ir gilaus skonio sriubų pagrindas. Pakepinkite juos svieste, kol suminkštės ir ims gardžiai kvepėti.
- Vištieną galite naudoti įvairią: krūtinėlę, kumpelius, šlaunelių mėsą ar net keptos vištienos likučius. Šlaunelių mėsa yra minkščiausia, tad dažniausiai renkuosi ją.
- Paskutiniu metu ypač pamėgau smulkius orzo makaronus, savo forma primenančius ryžius. Žinoma, galite naudoti ir kitos rūšies makaronus. Verčiau rinkitės smulkius (bus patogiau valgyti) ir atsižvelkite į virimo laiką, nurodytą ant pakuotės, kad nepervirtumėte.
- Makaronus galite keisti ryžiais ar grikiais.
- Sriubą skaninkite mėgstamiausiais prieskoniais. Juos galite naudoti pavienius ar kokybišką prieskonių mišinį – aš sriubą gardinau „Vegeta Natur“ prieskoninių daržovių mišiniu. Jo sudėtyje – vien natūralūs ingredientai, jokių skonio ar kvapo stipriklių: jūros druska, dehidratuotos daržovės 32% (morkos, pastarnokai, svogūnai, bulvės, salierų šaknys, pomidorai, porai, paprikos, petražolių lapai), cukrus, gelsvės, juodieji pipirai, ciberžolės, česnakai, krapai.
- Grietinėlė sriubai suteikia švelnumo ir kremiškumo, o citrinos sultys puikiai subalansuoja skonius. Nepraleiskite šios eilutės – būtinai įspauskite citrinos sulčių į kunkuliuojantį puodą sriubos.


