pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Ar galima šaldyti rukolą: patarimai ir gudrybės

Rukola, dar žinoma kaip gražgarstė, yra aromatingas, pipirinis žalias lapinis augalas, kilęs iš Viduržemio jūros regiono. Tai maistinga ir turtinga vitaminais bei mineralais daržovė.

Rukolos nauda

  • Vitaminų šaltinis: Rukola yra vitamino C ir jodo šaltinis, didina hemoglobino kiekį kraujyje, šalina cholesterolį ir tonizuoja organizmą.
  • Maistinės medžiagos: Rukoloje taip pat yra vitaminų A, B, K ir E, magnio, cinko, geležies, seleno ir folio rūgšties.
  • Poveikis sveikatai: Pasižymi šlapimą skatinančiu, antiseptiniu poveikiu ir gerina maitinančių moterų laktaciją.

Ar galima šaldyti rukolą?

Jei turite daug rukolos ir nenorite, kad ji nuvystų, galite ją užšaldyti. Šaldymas yra vienas geriausių būdų išlaikyti šviežius krapus per žiemą. Nuplaunu, laukiu kol nusauses ,supjaustau ir i dezutes,ziema kvapo nekeicia ,panasiai kaip krapai daromi.

Kaip užšaldyti rukolą

Yra keletas būdų, kaip galite užšaldyti rukolą:

  1. Smulkinta rukola: Susmulkinkite rukolą ir sudėkite į ledo formeles, užpildami aliejumi ar vandeniu.
  2. Nesmulkinta rukola: Šaldykite nesmulkintus, suvyniotus į plėvelę porcijomis. Tik supjaustyti reikia tik ištrauktus iš kameros, kol dar neatitirpo.

Kiti būdai, kaip išsaugoti rukolą

Jei nenorite šaldyti rukolos, yra ir kitų būdų, kaip ją išsaugoti:

  • Džiovinimas: Džiovinimas - vienas geresnių būdų ištisus metus turėti žolelių.
  • Rukolos pesto: Pasigaminkite bazilikų pesto, sudėkite jį į sterilų stiklainį ir laikykite šaldytuve.

Kiti produktai, kuriuos galima užšaldyti

Tačiau ar žinojote, kad galima užšaldyti ir, pavyzdžiui, avokadus ar pieną? Yra ir daugiau produktų, kurių galbūt neįsivaizdavote savo šaldiklyje. Siūlome susipažinti su dešimtimi įdomiausių:

  1. Avokadai: Galima kuo puikiausiai užšaldyti sutrintą avokadą.
  2. Bananai: Iš bananų galite pagaminti ir ledus, kurie, tiesą sakant, turi tikrų ledų skonį!
  3. Grietinėlė: 40 ar net daugiau procentų riebumo grietinėlę taip pat galima užšaldyti.
  4. Kiaušiniai: Tik niekada nešaldykite jų lukštuose - juk skystis šaldamas plečiasi.
  5. Česnakai: Česnakai ypač tinkami šaldyti.
  6. Pienas: Jeigu pieno neplanuojate išgerti ir bijote, kad jis sugiš, tiesiog užšaldykite jį.
  7. Ryžiai ir kiti grūdai: Palengvinkite sau gyvenimą, išvirdami didžiulį dubenį ryžių ar įvairių grūdų, o vėliau sušaldydami juos mažomis porcijomis, kad galėtumėte panaudoti, kada prireiks.
  8. Makaronai: Jeigu išsivirėte per daug makaronų, nesvarbu, kokios formos, galite juos tiesiog užšaldyti.
  9. Kepinių tešla: Taip jau atsitiko, kad pagaminote daugiau tešlos, nei norėjote? Tuomet geriausia tešlą užšaldyti.
  10. Prieskoninės žolelės: Prieskoninės žolelės išsaugos savo skonį net ir užšaldytos, tad galėsite jas naudoti gamindami valgį.

Patarimai, kaip šaldyti daržoves

  • Tam, kad šaldomos daržovės neprarastų savo spalvos, o atšildytos neištižtų, jas prieš kelionę į šaldymo kamerą būtina apiplikyti verdančiu vandeniu.
  • Daržovių šaldymui labiausiai tinka 18 laipsnių žemiau nulio temperatūra.
  • Gaminant maistą, geriausia daržovių ne atšildyti, o iš karto dėti į puodą ar keptuvę.

Rukola kulinarijoje

Rukola yra ne tik skani, bet ir sveiką maistą papildantis ingredientas. Prideda skonio ir aromato patiekalams, o jos maistinė vertė daro ją naudingą sveikai mitybai. Rukola dažniausiai naudojama kaip prieskonis, tačiau salotų lapai ir stiebai puikiai tinka salotoms, sriuboms, košėms bei padažams. Ši salota puikiai dera su įvairiomis lapinėmis ir kitomis daržovėmis, tinka jas troškinant.

Salotų receptas su rukola

Ingredientai:

  • Nuplautos ir nuvarvintos rukolos
  • Nuplauti ir pusiau perpjauti pomidorai
  • Pusžiedžiais pjaustytas svogūnas
  • Smulkinti graikiniai riešutai (arba kedro riešutai, šiek tiek pakepinti sausoje keptuvėje)
  • Alyvuogių aliejus
  • Balzamiko actas
  • Druska

Gaminimas:

Į dubenį suberkite visus ingredientus, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir balzamiko actu, pabarstykite druska ir gerai išmaišykite. Patiekite iš karto.