pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Kalakutienos krūtinėlės šašlykas - skanios ir lengvos patiekalas

Su obuolių sultimis marinuoti šašlykai

Kuriam kepsnines ir liekame pietauti lauke. Jeigu dar nesate išbandę šašlykų marinuoti obuolių sultyse, rekomenduojame tą būtinai padaryti, nes taip marinuotų šašlykų skonis tiesiog puikus, sultingas ir minkštutis.

Nuotrauka Ⓒ Ingrida, Kviečiu į virtuvę

Kiaulienos šašlykas, marinuotas su mineraliniu vandeniu

Gazuotas mineralinis vanduo marinuojamai mėsai priduoda minkštumo sultingumo. Su šiuo receptu galite improvizuoti, bet svarbu pastebėti, kad reikėtų atkreipti dėmesį į pasirinkto mineralinio sūrumą - kuo jis sūresnis, tuo mažiau papildomai dėkite druskos į mėsą.

Moliūginiai zefyrai 10 asm.

Nida Degutienė: Zefyriukai, kuriuos gaminsite, bus ne tik pilni šildančių Kalėdinių prieskonių – cinamono, muskato, imbiero, – bet dar ir paskaninti trintų moliūgų mase. Sandariai uždarytame inde juos galima laikyti mėnesį. Lepintis zefyrais reiktų sakingai, juose tikrai nemažai cukraus! Šie skanėstai tikrai sužavės smaližius ir mėgstančius aromatingą desertinę popietinę kavą, kurioje lėtai tirpsta nedideli „snieguoto“ skanėsto gabaliukai.

Žymės: moliūgas, desertas, zefyrai

SEGEBUTĖS UŽRAŠAI

Paprasti, skanūs ir akiai patrauklūs patiekalai, prie kurių norisi grįžti vėl ir vėl. Čia pateikiami šeimos receptai, draugų virtuvės paslaptys, nauji kulinariniai bandymai. Anksčiau aprašyti receptai nuolat tobulinami ir tikslinami, todėl "pasenusių" receptų čia nėra.

Nerealus vištienos marinatas

Galit juoktis, galit netikėti, bet šios sultingos vištienos skonis nerealiai skanus, tiesiog fantastiškas. Vienas kąsnelis šio patiekalo, ir pamiršite visus kitus vištos paruošimo būdus. Tokio vištienos marinavimo recepto analogų daugybę rasite Internete, tituluojamų "Nuostabus vištienos marinatas", "Neįtikėtinai skani vištiena" ir panašiai. Mano recepto įkvėpimo šalinis - dar 90-tųjų pabaigoje per TV matyta laida, kurioje prancūzas aktorius Gerard Depardieu maždaug panašiai marinavo vištieną pagal savo senelių tradicinį receptą.

Šiame marinate puikiai subalansuoti visi ingredientai - nieko nei pridėsi, nei atimsi. Reguliuokite marinato ingredientų kiekius pagal savo skonį; ragaukite marinatą prieš nardinant į jį vištieną. Geras marinatas yra toks, kuriame negali pasakyti, kokio skonio yra daugiau: garstyčių aitrumo, rūgšties, sūrumo ar saldumo.

"Nerealus vištienos marinatas" tinka kapotai gabalais vištai ruošti, bet kokiai vištienos daliai - su kaulu ar be kaulų. Vištienos krūtinėles rekomenduoju lengvai išmušti - tokios jos geriau prisigers marinato skonio ir keps žymiai greičiau bei tolygiau.

Gerai išmarinuota vištiena kepama labai karštai ir trumpai, kepti galima ant grilio, orkaitėje arba keptuvėje be teflono, geriausiai įkaista ir temperatūrą laiko špižinė keptuvė. Žinoma, skaniausia yra vištiena, kepta virš išdegusių malkų grilio.

Vištiena marinuojasi 2-12 val.

Vištiena tik iš orkaitės.