Reikalingi ingredientai:
Kalakutienos krūtinėlė500 gramųKietasis sūris200 gramųKiaušinis1 vntDžiūvėsėliai3 šaukštaiJūros druskaAliejus50 mililitrųReklamaGaminimo eiga
1. Kalakutienos krūtinėlę supjaustome išilgai plonais sluoksniais, tada išmušame, kad sluoksniai būtų labai ploni ir lankstūs. Į kiekvieną suktinuką įvyniokite nedidelį sūrio gabalėlį.
2. Turėtumėte gauti gražių suktinukų. Jei jie subyrėtų, pritvirtinkite juos dantų krapštuku arba specialia maisto virvele. Tada kiekvieną suktinuką pamerkite į išplaktą kiaušinį.
Kalakutienos suktinukai
Kalakutienos suktinukai, be jokios abejonės, yra vienas iš mano firminių patiekalų ir mano tikrasis kulinarinis pasididžiavimas. Jei gaminsite tiksliai pagal šį receptą, jis bus neįtikėtinai skanus. Kalakutienos suktinukai yra mano mėgstamiausias patiekalas dėl kelių priežasčių. Pirmas ir, žinoma, pagrindinis dalykas – dieviškai skanus patiekalas, kurį esu pasiruošusi valgyti kasdien pusryčiams, pietums ir vakarienei. Antra priežastis – jie paruošiami itin greitai, todėl tinka daugybei progų – netikėtiems svečiams, laiko spaudimui ir pan. Trečia priežastis – mažas reikalingų ingredientų kiekis. Tad, jei turite kalakuto ir sūrio, visada galite išsiversti be kitų ingredientų.
Paskirtis: Vakarienės receptaiReceptai pagal ingredientus: # PaukštienaReklamaKalakutienos file suktinukai
Tandoori vištienos iešmeliai karšto oro gruzdintuvėje (arba orkaitėje)Brokolių, kalafiorų ir šoninės salotosAtsiųsk savo receptąPatiekalo tipasValentino dienaiValgome sveikiau!ApkepaiBlynai, vafliaiDesertaiGėrimaiGėrimai su alkoholiuKaršti patiekalaiKonservuoti patiekalaiKošės, tyrėsKremai ir padažaiPicosPyragai, kepiniaiSalotos, mišrainėsGarnyraiSriubosSumuštiniaiTroškiniaiUžkandžiaiPagr. ingredientasAvienaBulvėsDaržovėsGrybaiJautienaKiaulienaKiaušiniai ir pieno produktaiMiltai ir kruoposSojaVeršienaVaisiai ir uogosŽvėrienaPaukštienaMakaronaiŠokoladasŽuvis ir jūros gėrybėsRiešutaiProgaUžgavėnių idėjosMamos dienos skanėstaiTėvelių dienaiVelykiniai patiekalaiValentino dienaiKalėdų patiekalaiKūčių patiekalaiGimtadienio patiekalaiJoninių skanėstaiHelovinasNaujiesiems MetamsVestuviniai patiekalaiPyragų dienaPasaulio virtuvėAirijos virtuvėAmerikos virtuvėAnglijos virtuvėArgentinos virtuvėArmėnijos virtuvėAustrijos virtuvėBaltarusijos virtuvėBrazilijos virtuvėBulgariška virtuvėDanijos virtuvėGraikijos virtuvėGruzijos virtuvėIndijos virtuvėIspanijos virtuvėItalijos virtuvėJaponijos virtuvėKinijos virtuvėKorėjiečių virtuvėLenkijos virtuvėLietuvos virtuvėMaroko virtuvėMeksikos virtuvėNorvegiška virtuvėOlandijos virtuvėPrancūzijos virtuvėRusijos virtuvėŠvedijos virtuvėŠveicarijos virtuvėSlovakijos virtuvėSuomių virtuvėTailando virtuvėTibeto virtuvėTotorių virtuvėTurkijos virtuvėUkrainos virtuvėVengrijos virtuvėVokietijos virtuvėLatvijos virtuvėČekų virtuvėPagal paiešką: “kalakutienos file” rasta receptų 1000Kalakutienos file su mocarelos ir pomidorų salotomisKalakutienos file vyniotinis su smidraisKalakutienos receptai
Pamiršau nupirkti parduotuvėje miltų, todėl vietoj jų pabandžiau įdėti porą šaukštų bulvių krakmolo. Skonis tikrai buvo geras, tačiau dėl krakmolo, kuris nėra labai geras maisto produktas siūlau šį patiekalą ruošti žiemą, kai reikia daugiau kalorijų ir sotesnių patiekalų.
Kalakutienos kotletukai nėra tokie kaloringi, kaip kiaulienos. Ypatingai dera su sezamais.
Kalakutų kukulius siūlau gaminti kartu su makaronais ir gardžiu padažu.
Tokį patiekalą gaminu tik savaitgaliais, kadangi šiokiadieniais neleidžiu sau ir vyrui valgyti nevisai sveiką maistą. O savaitgaliais galima ir pasmaližiauti. :)
Visiem gerai žinomas plovas ruošiamas kiek kitaip, bet kai nėra daug laiko ir norisi skaniai pavalgyti siūlau panašų receptą į plovą.
Tiks ir kaip sočiom salotom ir kaip troškinys. Troškiniui papildomai išsivirkite bulves.
Bene populiariausias marinatas tai majonezas, jei turite laiko majonezą pagaminkite namuose. Patiekalas tikrai taps skanesnis.
O ką iš kalakutienos? 42 nesudėtingi ir skanūs receptai
Jei mėgstate ne tik skanius, bet ir lengvai paruošiamus patiekalus, tai kalakutieną tikrai reikėtų į juos įtraukti. Šios mėsos paruošimas tikrai nekels didelo iššūkio net ir mažiau patyrusiems virtuvėje. Ją galima kepti, troškinti, virti, o ir nuostabiai transformuojasi į pačius puikiausius patiekalus, tarp kurių - kepsniai, sriubos, makaronai, maltinukai, troškiniai, mėsos pyragai ir dar daugiau - tai nuostabus universalus produktas, kuriuo tikrai pavyks sužavėti tiek prisėdusius prie pietų stalo, tiek šventės metu.
Ši mėsa žavi ir tuo, kad turi mažai riebalų, yra liesa, lengvai virškinama ir ji puikus baltymų šaltinis. Manoma, kad pirmieji kalakutai Lietuvoje pasirodė XVIII amžiuje, dėka prekybininkų, keliaujančių į Rytus, tad dėl visų šios mėsos privalumų tikrai nenuostabu, kad ji iki šiol yra puikiai vertinama. O kadangi kalakutiena turi subtilų ir švelnų skonį, ją labai paprasta ruošti su įvairiais mėgiamais prieskoniais, padažais ir garnyrais taip pritaikant pagal kiekvieno norus, o tuomet galima mėgautis jos minkštumu, sultingumu ir nuostabiu skoniu.
Juk maistas ne tik rutinos dalis, bet ir galimybė kurti, eksperimentuoti ir mėgautis, tad skubame dalintis puikiomis idėjomis ir tikimės, kad kiekvienam pavyks rasti savo skoniui gardžiausią receptą ir pasimėgauti kalakutienos patiekalais.
