pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Kaip Paruošti Tobulą Steiką

Marinavimas ir prieskoniai

Klasikinis steikas nereikalauja sudėtingų prieskonių. Paprasti, bet kokybę išryškinantys ingredientai – tai, ko jums reikia.

Mėsos atšildymas

Prieš kepant steiką, būtina leisti mėsai pasiekti kambario temperatūrą. Tai užtikrina, kad mėsa keps tolygiai ir nepraras sulčių.

Keptuvės paruošimas

Gera keptuvė yra labai svarbi. Ketaus keptuvė tolygiai įkaista ir leidžia mėsytei tinkamai apskrusti.

  • Įkaitinkite keptuvę maksimaliai. Ji turi būti tokia karšta, kad įlašinus vandens lašelį, jis iš karto išgaruotų.
  • Įpilkite šlakelį aliejaus, kuris atlaiko aukštą temperatūrą, pavyzdžiui, rapsų ar saulėgrąžų.
Kepimo procesas
  • Rare: Kepkite apie 2 minutes iš kiekvienos pusės. Vidinė temperatūra turi būti 50–54°C.
  • Medium Rare: 3–4 minutės iš kiekvienos pusės. Temperatūra – apie 55–60°C.
  • Medium: 4–5 minutės, o temperatūra turi siekti 60–65°C.
  • Well Done: 6–7 minutės, vidus bus pilnai iškepęs, o temperatūra virš 70°C.
Poilsis po kepimo

Steiką nuėmus nuo ugnies, svarbu leisti jam „pailsėti“. Uždenkite folija ir palikite 5–10 minučių. Taip sultys tolygiai pasiskirstys, o mėsa bus minkšta ir aromatinga.

Gaminimo eiga:

Orkaitę įkaitiname iki 200C.

Visų pirma, mėsą iš šaldytuvo išimame likus minimaliai valandai iki kepimo, ji turi pasiekti kambario temperatūrą. Tuomet, su konditeriniu siūlu aprišame iš šonų, truputį paformuodami rankomis, kad steikas gautųsi vienodo aukščio (5-6 cm.) ir storio (7 cm.). Aprišimas siūlu padės mėsai tolygiai iškepti.

Mėsą gerai įtriname pipirais, druskos šiame etape NENAUDOJAME.

Sausą keptuvę (be riebalų) įkaitiname iki aukštos temperatūros, maksimalios kaitros nereikia, nes mėsa svils, bet nekeps. Ant keptuvės steikus kepame po 3 minutes iš abiejų pusių.

Po to, mėsą perkeliame į orkaitę ir kepame dar apie 7 minutes, nevartome. Privaloma dalis: iškepusiems steikams reikia leisti bent 5 minutes pailsėti, t.y. išėmus iš orkaitės perkelti ant lėkštės, uždengti folija ir palikti ramybėj. Tuomet, barstome druska, dedame sviesto ar kitų padažų ir mėgaujamės.

Tobulas padažas tobuliems steikams

Keptuvės, kurioje kepė steikai jokiu būdu neplauname, kitaip ruošti šį padažą prasmės nebus. Nustačius vidutinę ugnį įpilame alkoholį ir leidžiame gerai nugaruoti, kol skysčio beveik visiškai neliks.

Dedame sviestą ir maišydami nugramdome prikepusius mėsos likučius, pilame grietinėlę, koservuotus pipirus, soją ir maltus pipirus. Maišydami leidžiame padažui keletą minučių pavirti, kol sutirštės, tuomet ragaujame ir pagal skonį beriame druskos.

Ant lėkštės, kurioje ilsėjosi steikai bus išsiskyrusios mėsos sultys, jas pilame į padažą ir dar kartą viską gerai išmaišome.

Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?

Ar žinojote, kad kovo 14-ąją švenčiama Steikų diena? Nors steikai ypač mylimi amerikiečių, turbūt nustebsite sužinoję, jog šis terminas iš tikrųjų turi skandinaviškas šaknis. Skandinaviškas žodis „steik“, reiškiantis storą mėsos gabalą, skirtą kepti ar skrudinti, atsirado maždaug XV a. viduryje. Ilgainiui šis terminas virto šiuolaikiniu anglišku „steak“.

Šaltinis:ReklamaTurinio kontrolė – užsakovo rankose, redakcija neprisidėjo prie turinio kūrimoSteikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką? / „Biovela“ nuotr.A a A + A - AtstatytiSkaitykite vėliauPranešti klaidąTemos: 5 „Biovela“, UAB grupė Mėsa Maistas Mėsos patiekalai Patiekalai

„Biovela“ kviečia kurti naujas tradicijas ir minėti Steikų dieną drauge su artimais žmonėmis. Juk tai dar viena puiki proga pasimėgauti skaniu maistu ir gera kompanija, nesvarbu, ar tai jūsų antroji pusė, šeimos nariai, draugai ar kolegos. Gaminimas kartu suartina ir suteikia gerų emocijų, o skani vakarienė ar pietūs papildo dopamino atsargas.

Tam, kad kepsniai pavyktų tobulai, dalinamės keliais naudingais patarimais, kaip geriausiai paruošti mėsą steikui.

Kaip marinuoti jautieną?

Vienas iš jautienos marinavimo būdų puikiai tiks tiems, kurie mėgsta kepti didelį jautienos gabalą orkaitėje. Pirma, tokiu terminiu apdorojimu mėsa išlaiko daugiausiai naudingų medžiagų, antra, procesas yra gana greitas ir paprastas.

Labai populiarus jautienos marinatas – citrinų sulčių ir alyvuogių (saulėgrąžų) aliejaus mišinys. Abu produktai sumaišomi lygiomis dalimis (1:1).

1. Mėsos pasirinkimas

1.1. Steiko tipai

Yra keli populiariausi steiko tipai, kuriuos verta apsvarstyti:
* Filet Mignon: Švelniausia mėsa, bet mažiau riebalų.
* Ribeye: Labai sultingas, turintis daug riebalų, kurie suteikia skonio.
* New York Strip: Kietesnis nei Filet Mignon, bet labai skanus.
* T-bone: Suderina Filet Mignon ir Strip kepsnio savybes.

1.2. Mėsos kokybė

Pasirinkite aukštos kokybės jautieną. Pirkdami steiką, ieškokite mėsos su ryškiu marmuriniu raštu – riebalų sluoksniai tarp raumenų suteikia sultingumą ir skonį.