pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Receptų apipavidalinimo pavyzdžiai

Maisto technologija yra plati sritis, apimanti maisto gaminimą, saugojimą ir transportavimą. Šis mokslas skirtas profesionaliai ir masinei maisto gamybai, tiekimui, viešajam maitinimo organizavimui. Maisto technologo darbo rezultatas - tai produktai, parduodami parduotuvėse ir patiekiami kavinėse. Šioje kategorijoje pateikiami konspektai apie maisto produktų laikymo sąlygas, ženklinimą, pakavimą, transportavimą, žaliavų parinkimą. Visa ši informacija yra labai svarbi norint išmokti pagaminti ir patiekti kokybiškus ir skanius maisto produktus.

Tortų apipavidalinimas

Papuošimas šokoladine tvorele: reikia ištirpinti šokoladą ir supilti į konditerinį maišiuką. Tada ant kepimo popieriaus papaišyti šokoladu ornamentą, kokį norite, ir palikti atvėsti. Kai šokoladas sustingsta, labai gerai atsilupa nuo popieriaus ir papuošimas gatavas. O gėlytes iš cukraus pudros sumaišytos su želatina padaryti tešlą ir iš jos gėlytes, taip pat galima ir plikyta tešla vietoj cukrinės masės, bet plikyta nebus tokia saldi. Apipavidalinimas - plakti kiaušinių tryniai su cukraus pudra, išspausti pro konditerinį maišiuką su specialiu antgaliu.

Medaus tortas

Ar irgi medaus tortas? Ar kitoks? Su šiuo kremu tortą reikia puošti iš karto.

Biskvito paruošimas

Kiaušinius išplakti su cukrumi iki purumo. Margariną ištirpinti ir šiek tiek atvėsinti, maišant supilti į kiaušinių masę. Sudėti kakavą, miltus, gesintą sodą. Kepti 180 C orkaitėje apie 20-25 min., patikrinti su mediniu pagaliuku. Taip iškepti du biskvitus. Ant pirmo biskvito dėti pusę vyšnių, tolygiai paskirstyti pusę kiekio plaktos grietinėlės. Dėti antrą biskvitą, ant jo pilti šokoladinę masę. Dėti trečią biskvitą, ant jo išdėlioti likusias vyšnias ir grietinėlę. Dėti paskutinį biskvitą.

Kremų apipavidalinimas

Vienam normalaus dydžio kiaušinio baltymui imama 120g. Pirmiausia mikseris ir tas indas, kuriame plaksite baltymą, turi būti be galo sausi ir neriebaluoti! Paimame nedidelį bliūdelį (emaliuotą ar metalinį), įpilame į jį cukraus ir užpilame 3 dideliais šaukštais vandens, statome ant plytelės ir verdame (jokiu būdu nemaišyti). Kol sirupas verda aukštokame inde įmušame kiaušinio baltymą (jei papuls trynio, galite mesti lauk ir vėl imti kitą kiaušinį), su el. mikseriu išplakame iki super standžių putų. Grįžtame prie sirupo: jūs negalite atsitraukti nuo viryklės ir turite stebėti, kad jis neparuduotų (galite mesti į šiukšlyną jei parudo), sirupas bus tinkamas kada jis lyg sulėtintai, sunkiai pradės kunkuliuoti. Nukeliame nuo viryklės ir tuoj pat labai plona srovele pilame į išplaktus baltymus, pilant taikome į tą vietą, kur sukasi plakimo šluotelės, plakant įpilame citrinos rūgšties (pusę arbatinio šaukštelio) ir jei patinka kokių nors kvapų. Vis plakant įstatome į indą su šaltu vandeniu (pasiruosti iš anksto ), na plakti reikia koki desimt min. kol beze praaus. Jeigu su konditeriniu maišeliu pro karpyta antgalį išspaudus gėlytę po 1 min. ji bus tokia pat - karpytais krašteliais, o nepasileidusi, reiškiasi beze gavosi. Patariu nedaryti daugiau nei iš 3 kiaušinio baltymų (labai įkaista mikseris).

Sumuštinių apipavidalinimas

Sumuštinio gaminimo procesas: sumuštiniai su pikantiškomis salotomis. Produktai 4 porcijoms.

Trintų sriubų ruošimas

Įvadas. Trintos sriubos nauda. Patarimai, kaip išvirti skanią trintą sriubą. Trintų sriubų kaloringumas. Trintų sriubų receptai.

Žuvies patiekalų ruošimas

Apkeptų žuvies patiekalų asortimentas, paruošimo technologija, kokybė, patiekimas. Keptos žuvies žarijų kaitroje paruošimo technologija, patiekimas.

Šokolado gaminimas

Šokolado rūšys. Šokolado kokybės reikalavimai. Šokolado kitimai laikymo metu. Taikomi reglamentai.

Meniu sudarymas

Pusryčių meniu. Užkandžiai. Salotos. Pagrindiniai patiekalai. Desertai. Gaivieji ir karšti gėrimai.

Technologinės kortelės analizė ir sudarymas

Technologijos kortelių analizė ir sudarymas. Įvadas. Darbo tikslas. Uždaviniai.

Lietuvos nacionaliniai patiekalai

Lietuvos nacionaliniai patiekalai. Lietuviška virtuvė. Lietuvoje ir tarp lietuvių paplitusi kulinarinių tradicijų visuma, Lietuvos nacionalinė virtuvė. Maistas ir valgymo kultūra Lietuvoje.

Virėjo darbo aprašymas

Virėja(s) darbo aprašymas. Asmeninės savybės. Profesinės perspektyvos. Virėjo profesijos aprašymas.

Jogurto gamyba

Jogurto cheminė sudėtis. Jogurto kokybinis vertinimas. Pieno kokybės pirminiai rodikliai ir jų svarba jogurto gamyboje. Jusliniai rodikliai. Jogurto kokybinės sudėties svarba.

Maitinimo įmonės projektavimas

Maitinimo įmonės parinkimas. Projektuojamos įmonės grupė ir lygis. Gamybos centralizacijos laipsnis. Aptarnavimo kontingentas ir specializacijos laipsnis. Poreikiai, tenkinami įmonėje. Lankytojų aptarnavimo ir atsiskaitymo forma.