8 burgeriams mums reikės:
- 900 g riebesnės (20-30% riebumo) „Norfos“ mėsinės maltos jautienos;
- 8 mėsainių bandelių;
- 2 kiaušinių;
- 2 šaukštų vandens;
- 1 pomidoro
- 1 raudonojo svogūno
- 4 salotų lapų
- 4 a.š. majonezo
- 4 a.š. pomidorų padažo
- mėgstamų prieskonių, pavyzdžiui, 2 šaukštų garstyčių, žiupsnio penkių pipirų mišinio;
- prieš kepimą: druskos;
- aptepimui: aliejaus.
Gaminimo procesas:
Visus ingredientus sumaišykite (kiaušinius prieš tai lengvai išplakite). Faršo neperminkykite. Suformuokite 8 maždaug 10 cm skersmens paplotėlius su įdubimu centre. Juos sudėkite ant kepimo popieriaus, pridenkite kitu kepimo popieriaus lapu ir įdėkite į šaldytuvą valandėlei. Paplotėlius apibarstykite druska, aptepkite aliejumi ir kepkite įkaitintoje keptuvėje iš abiejų pusių po 2-3 min. Jeigu norite, kad maltinukai būtų visiškai iškepti, antrąją pusę kepkite ilgiau, apie 4-5 min.
Kol mėsa kepa – susipjaustykite priedus, pasiruoškite padažus. Kepimui paruoštas bandeles aptepkite plakiniu iš kiaušinio trynio ir trupučio vandens, jeigu norite, pabarstykite sėklomis. Kepkite iki 200°С įkaitintoje orkaitėje iki kol bus auksinės spalvos (apie 15-20 minučių).
Ant apatinės bandelės tepkite majonezo, ant viršutinės – pomidorų padažo. Mėsainį dėliokite štai taip: apatinė bandelė, mėsa, pomidoras, svogūnas, salota, viršutinė bandelė.
Burgeriai su jautiena receptas
Burgerių receptas pravers bet kokia proga. Burgeriai su jautiena greitas, sveikas ir gardus patiekalas. Šie burgeriai minkšti, sultingi ir tirpstantys burnoje. Patiks mažiems ir dideliems, o Jūsų svečiai liks sotūs ir laimingi.
Esu tikra, kad šiuos burgerius įtrauksite į savo savaitgalinių skanėstų sąrašą.
- Iš šio produktų kiekio pagaminsite penkis burgerius. Jeigu laukiate svečių, produktų kiekį padvigubinkite.
- Faršą burgeriams geriausia pasiruošti iš vakaro, kad mėsa pasimarinuotų.
- Pagamintus burgerių mėsos paplotėlius šaldiklyje galite laikyti iki trijų mėnesių.
- Kokio dydžio burgerių paplotėlius gaminti? Vyrai suvalgo 220 g paplotėlį ir nesiskundžia, moterims patinka kiek mažesnės porcijos 180 g paplotėlis. Taigi gaminkite pagal situaciją. Iš nurodyto mėsos kiekio pagaminsite 4 arba 5 burgerius priklausomai nuo to kokio dydžio paplotėliai.
- Burgerius galite kepti ant griliaus, orkaitėje ar oro gruzdintuvėje.
- Pagamintus burgerių mėsos paplotėlius šaldiklyje galite laikyti iki trijų mėnesių.

Burgerių menas: kaip sukurti tobulą jautienos mėsainį namuose?
Mėsainiai, arba vadinamieji burgeriai, jau senokai yra tapę tautiečių mėgstamu patiekalu. Dažnas burgeriais mėgaujasi ne tik užkandinėse ar restoranuose, bet ir kepa juos namuose bei vaišina užsukusius svečius. Žinoma, burgerių kepimo įkarštis – vasaros sezonas, kuomet užsikūrus grilį galima išsikepti dūmiško skonio bei aromato mėsainiams skirtą mėsą. Tačiau patyrę burgerių kepėjai teigia, kad gardų burgerį išsikepti namuose galima ir šaltuoju sezonu, naudojant keptuvę, orkaitę ar elektrinį grilių.

Virtas kiaulės liežuvis grybų padaže
- 1 kiaulės liežuvio,
- 100 g pievagrybių,
- 1 šaukšto miltų,
- 50 g sviesto,
- 1 svogūno,
- 1 stiklinės sultinio,
- šiek tiek druskos ir pipirų.
Gaminimo eiga: į didelį puodą įdėkite kiaulės liežuvį ir užpilkite vandeniu, užkaiskite ir verdant nugraibykite putas, vandenį pasūdykite virimui įpusėjus.
Liežuvį reikėtų virti apie 2-2,5 valandas, jeigu liežuvis mažesnis, virkite trumpiau, tačiau geriausia virimo laiką patikrinti liežuvį persmeigiant peiliu – jeigu mėsa atrodo kieta, virkite dar apie 20 minučių ir išjunkite kaitrą.
Liežuvį išimkite iš vandens, trumpam panardinkite į vandenį su ledukais ir peiliu atsargiai nulupkite odelę.
Kol verda kiaulės liežuvis, nuplaukite ir susmulkinkite pievagrybius, juos kepkite įkaitintoje keptuvėje su išlydytu sviestu. Į keptuvę įberkite smulkiai pjaustytą svogūną ir prieskonius, atsargiai išmaišome miltus, kad padažas sutirštėtų.
Geriausia valgyti su bulvių koše arba virtomis bulvėmis.

Mėsos paruošimas
1. Mėsos maltinukas turėtų būti vos platesnis nei bandelės skersmuo – mėsa kepant traukiasi, o šiai per daug susitraukus, mėsainio konstrukcija gali pradėti virsti;
2. Kepant daugiau mėsainių, mėsą sverkite – vienam maltinukui reikia maždaug 170–180 g mėsos;
Vida Press nuotr./Mėsainio maltinukai3. Mėsos maltinuko viduryje su nykščiu įspauskite duobelę – mėsos centras išliks nepakilęs, o pats paplotėlis bus tolygaus dydžio;
4. Mėsą laikykite šaldytuve iki kepimo, o prieš kepimą – nusausinkite popieriniu vienkartiniu rankšluosčiu.
5. Mėsą gardinkite tik druska ir pipirais, leiskite atsiskleisti natūraliems skoniams. Prieš kepant mėsą patepkite labai plonu aliejaus sluoksniu.
