pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Kaip Paruošti Tobulą Mėsą Burgeriams

8 burgeriams mums reikės:

  • 900 g riebesnės (20-30% riebumo) „Norfos“ mėsinės maltos jautienos;
  • 8 mėsainių bandelių;
  • 2 kiaušinių;
  • 2 šaukštų vandens;
  • 1 pomidoro
  • 1 raudonojo svogūno
  • 4 salotų lapų
  • 4 a.š. majonezo
  • 4 a.š. pomidorų padažo
  • mėgstamų prieskonių, pavyzdžiui, 2 šaukštų garstyčių, žiupsnio penkių pipirų mišinio;
  • prieš kepimą: druskos;
  • aptepimui: aliejaus.

Gaminimo procesas:

Visus ingredientus sumaišykite (kiaušinius prieš tai lengvai išplakite). Faršo neperminkykite. Suformuokite 8 maždaug 10 cm skersmens paplotėlius su įdubimu centre. Juos sudėkite ant kepimo popieriaus, pridenkite kitu kepimo popieriaus lapu ir įdėkite į šaldytuvą valandėlei. Paplotėlius apibarstykite druska, aptepkite aliejumi ir kepkite įkaitintoje keptuvėje iš abiejų pusių po 2-3 min. Jeigu norite, kad maltinukai būtų visiškai iškepti, antrąją pusę kepkite ilgiau, apie 4-5 min.

Kol mėsa kepa – susipjaustykite priedus, pasiruoškite padažus. Kepimui paruoštas bandeles aptepkite plakiniu iš kiaušinio trynio ir trupučio vandens, jeigu norite, pabarstykite sėklomis. Kepkite iki 200°С įkaitintoje orkaitėje iki kol bus auksinės spalvos (apie 15-20 minučių).

Ant apatinės bandelės tepkite majonezo, ant viršutinės – pomidorų padažo. Mėsainį dėliokite štai taip: apatinė bandelė, mėsa, pomidoras, svogūnas, salota, viršutinė bandelė.

Burgeriai su jautiena receptas

Burgerių receptas pravers bet kokia proga. Burgeriai su jautiena greitas, sveikas ir gardus patiekalas. Šie burgeriai minkšti, sultingi ir tirpstantys burnoje. Patiks mažiems ir dideliems, o Jūsų svečiai liks sotūs ir laimingi.

Esu tikra, kad šiuos burgerius įtrauksite į savo savaitgalinių skanėstų sąrašą.

  • Iš šio produktų kiekio pagaminsite penkis burgerius. Jeigu laukiate svečių, produktų kiekį padvigubinkite.
  • Faršą burgeriams geriausia pasiruošti iš vakaro, kad mėsa pasimarinuotų.
  • Pagamintus burgerių mėsos paplotėlius šaldiklyje galite laikyti iki trijų mėnesių.
  • Kokio dydžio burgerių paplotėlius gaminti? Vyrai suvalgo 220 g paplotėlį ir nesiskundžia, moterims patinka kiek mažesnės porcijos 180 g paplotėlis. Taigi gaminkite pagal situaciją. Iš nurodyto mėsos kiekio pagaminsite 4 arba 5 burgerius priklausomai nuo to kokio dydžio paplotėliai.
  • Burgerius galite kepti ant griliaus, orkaitėje ar oro gruzdintuvėje.
  • Pagamintus burgerių mėsos paplotėlius šaldiklyje galite laikyti iki trijų mėnesių.

Burgerių menas: kaip sukurti tobulą jautienos mėsainį namuose?

Mėsainiai, arba vadinamieji burgeriai, jau senokai yra tapę tautiečių mėgstamu patiekalu. Dažnas burgeriais mėgaujasi ne tik užkandinėse ar restoranuose, bet ir kepa juos namuose bei vaišina užsukusius svečius. Žinoma, burgerių kepimo įkarštis – vasaros sezonas, kuomet užsikūrus grilį galima išsikepti dūmiško skonio bei aromato mėsainiams skirtą mėsą. Tačiau patyrę burgerių kepėjai teigia, kad gardų burgerį išsikepti namuose galima ir šaltuoju sezonu, naudojant keptuvę, orkaitę ar elektrinį grilių.

Virtas kiaulės liežuvis grybų padaže

  • 1 kiaulės liežuvio,
  • 100 g pievagrybių,
  • 1 šaukšto miltų,
  • 50 g sviesto,
  • 1 svogūno,
  • 1 stiklinės sultinio,
  • šiek tiek druskos ir pipirų.

Gaminimo eiga: į didelį puodą įdėkite kiaulės liežuvį ir užpilkite vandeniu, užkaiskite ir verdant nugraibykite putas, vandenį pasūdykite virimui įpusėjus.

Liežuvį reikėtų virti apie 2-2,5 valandas, jeigu liežuvis mažesnis, virkite trumpiau, tačiau geriausia virimo laiką patikrinti liežuvį persmeigiant peiliu – jeigu mėsa atrodo kieta, virkite dar apie 20 minučių ir išjunkite kaitrą.

Liežuvį išimkite iš vandens, trumpam panardinkite į vandenį su ledukais ir peiliu atsargiai nulupkite odelę.

Kol verda kiaulės liežuvis, nuplaukite ir susmulkinkite pievagrybius, juos kepkite įkaitintoje keptuvėje su išlydytu sviestu. Į keptuvę įberkite smulkiai pjaustytą svogūną ir prieskonius, atsargiai išmaišome miltus, kad padažas sutirštėtų.

Geriausia valgyti su bulvių koše arba virtomis bulvėmis.

Mėsos paruošimas

1. Mėsos maltinukas turėtų būti vos platesnis nei bandelės skersmuo – mėsa kepant traukiasi, o šiai per daug susitraukus, mėsainio konstrukcija gali pradėti virsti;

2. Kepant daugiau mėsainių, mėsą sverkite – vienam maltinukui reikia maždaug 170–180 g mėsos;

Vida Press nuotr./Mėsainio maltinukai

3. Mėsos maltinuko viduryje su nykščiu įspauskite duobelę – mėsos centras išliks nepakilęs, o pats paplotėlis bus tolygaus dydžio;

4. Mėsą laikykite šaldytuve iki kepimo, o prieš kepimą – nusausinkite popieriniu vienkartiniu rankšluosčiu.

5. Mėsą gardinkite tik druska ir pipirais, leiskite atsiskleisti natūraliems skoniams. Prieš kepant mėsą patepkite labai plonu aliejaus sluoksniu.

Naminių mėsainių gerbėjams: kaip paruošti maltinukus ir teisingai iškepti?

Vasara be grilio patiekalų beveik neįsivaizduojama. Kiaulienos šašlykai išlieka populiariausiu vasaros grilio sezono pasirinkimu, tačiau pastaraisiais metais rimtu jų konkurentu tampa mėsainiai. Net ir prekybininkai pastebi, kad lietuviai juos renkasi vis dažniau – tą rodo nuosekliai auganti mėsainiams skirtų bandelių paklausa.

Šaltinis:Mėsainis / Vida Press nuotr.A a A + A - AtstatytiSkaitykite vėliauPranešti klaidą

„Vidutiniškai keptą jautienos maltinuką geriausiai paruošite tuomet, kai jis bus tik išimtas iš šaldytuvo. Šiek tiek sustingusį mėsos maltinuką nusausinkite vienkartiniu popieriniu rankšluosčiu – tai sugers vandens likučius, o šaltis padės išlaikyti maltinuko formą“ – teigia B.Baratinskaitė.

Taip pat skaitykite:

Renkantis priedus galima drąsiai eksperimentuoti

Burgerio gamyba, kaip ir kone kiekvieno patiekalo, palieka laisvės fantazijai ir improvizacijai. Prie mėsainių derantys priedai ir padažai – neišsenkanti tema.

„Ko gero, labiausiai mėgstamas yra tradicinis padažo variantas, kurį namuose išbandome su šeima – majonezo ir pomidorų padažo derinys, pagardintas česnaku. Taip pat prie tokio padažo puikiai tinka ir pakepinti karamelizuoti svogūnai, kurie suteikia pikantiško skonio. Vietoje tradicinio padažo galima išbandyti ir graikiško jogurto padažą „Tzadzikis“, įvairias salsas, žolelių padažus, pesto arba mėgstamas paprikų, alyvuogių užtepėles.

Daržoves galima rinktis pagal poreikį – labiausiai prie burgerio tinka agurkai, pomidorai, salotos lapai, paprika, špinatai, gražgarstės. Tačiau puikiai tinka ir įdomesni variantai, pavyzdžiui, lengvai patroškintos daržovės. Ant maltinuko kepimo pabaigoje galima uždėti riekelę norimo sūrio, kad šis truputį apsilydytų“, – teigia D.Bartošius.

Burgeriams skirtų bandelių pasirinkimas prekyboje šiandien itin gausus, todėl ruošiant mėsainius nebūtina ilgai vargti virtuvėje kepant kulinarinius gaminius. „Vis tik renkantis bandeles parduotuvėje reikėtų būti atidesniems. Svarbu atkreipti dėmesį į tai, kad sudrėkusios nuo mėsos sulčių ir padažo bandelės neištižtų, būtų tvirtos, standesnės. Prieš patiekiant ant stalo galima jas kelias minutes paskrudinti, jos įgaus auksinį atspalvį ir bus traškios“, – pataria D. Bartošius.

Siūlome jums pasigaminti gardžius tradicinius mėsainius, kurių skonis prilygs restoranuose siūlomiems patiekalams.

Burgeriai / Shutterstock nuotr.