pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Vieno kąsnio sumuštiniai su vištiena - Tobulas užkandis kiekvienai progai

Paruošite vos per 20 minučių - tobulai kreminiai, minkšti sūrio rutuliukai su malonia aštrumo nata. Bet jei nemėgstate aštriai, galima ruošti be aitriosios paprikos ir padidinti, pavyzdžiui, šoninės, svogūno laiškų kiekį ir pagardinti mėgstamais prieskoniais.

Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Vieno kąsnio sumuštiniai Kūčioms – tiks kiekvieno skoniui ir papuoš šventinį stalą

Tikriausiai jokios šventės neapsieina be įvairių užkandžių. Vieno kąsnio sumuštiniai Kūčioms taip pat labai tiks, be to, jų variacijų yra begalė, tad šventiniam stalui idėjų tikrai nepritrūks. Kaip žinote, ant Kūčių stalo turėtų būti 12 patiekalų, tad kartais paruošti tokią gausą skirtingų patiekalų, tampa tikru išbandymu, o norint sutaupyti laiko ir nepritrūkti idėjų, puikiai galite gaminti net ir keletą skirtingų vieno kąsnio sumuštinių, kurie užpildys jūsų šventinį stalą. Jie tiks ne tik Kūčioms, bet ir Kalėdoms, jei pasigaminsite didesnį kiekį kokios užtepėlės, kitą dieną liks tik užtepti ją ant duonos. Tad jeigu vis dar nežinote kokius sumuštinukus gaminti šių metų šventėms, dalinamės keletu puikių receptų, kuriuos galėsite išmėginti ir jūs.

Greiti vieno kasnio sumuštiniai – skanūs ir sultingi užkandžiai per 10 minučių!

Kartais gyvenime būna dienų, kai reikia greitai ir sočiai pamaitinti šeimą, nesugaištant ilgai prie puodų. Šis pyragėlių receptas – idealus sprendimas. Pyragėliai „Tingios žmonos pyragėliai“ ne tik skaniai atrodo, bet ir paruošiami per keletą minučių – be minkymo, kildinimo ir be didelių pastangų. Juos galite pasiimti į darbą, o vaikams įdėti į mokyklą – tikrai bus skanu ir sotu!

Kodėl šis receptas toks paprastas?

Visi ingredientai, reikalingi šiam receptui, dažniausiai jau yra jūsų virtuvėje. Užtenka vos kelių produktų, kad sukurtumėte įspūdingai skanius pyragėlius su gardžia grybų ir sūrio įdaru. Pasinaudokite šiuo receptu ir mėgaukitės rezultatu, kuris jus maloniai nustebins!

Reikalingi ingredientai:

Gaminimo eiga:

Paruoškite įdarą

Pirmiausia pasiruoškite daržoves. Nuplaukite pievagrybius ir supjaustykite juos smulkiais kubeliais. Svogūną nulupkite ir susmulkinkite, o česnaką sukapokite labai smulkiai. Aliejų supilkite į keptuvę ir pakaitinkite, tada suberkite grybus, svogūną ir česnaką. Viską kepkite ant vidutinės ugnies, kol daržovės suminkštės ir taps auksinės spalvos. Likus kelioms minutėms iki kepimo pabaigos, įdėkite grietinę, įberkite druskos ir maltų juodųjų pipirų pagal skonį. Viską gerai išmaišykite, kad grietinė tolygiai pasiskirstytų, o įdaras taptų vienalytis.

Įdarykite batono riekeles

Kepkite orkaitėje

Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių temperatūros. Įdėkite formą su paruoštais batono „puodeliais“ į orkaitę ir kepkite 7–8 minutes arba tol, kol sūris išsilydys ir gražiai apskrus, o batonas taps traškus. Taip greitai ir paprastai gausite nuostabius užkandžius.

Patarimai:

Jei turite likusio kepto vištienos krūtinėlės gabalėlio, galite jį supjaustyti smulkiais gabaliukais ir kartu apkepinti su grybais. Taip pyragėliai taps dar sotesni ir įvairesni.
Jei norite intensyvesnio skonio, į grybų įdarą įberkite žiupsnelį mėgstamų prieskonių, pavyzdžiui, Provanso žolelių arba šiek tiek raudonėlio.

Patiekimo idėjos:

Šie pyragėliai puikiai tiks patiekti kaip šiltą užkandį prie vakarienės stalo arba kaip greitą, lengvą vakarienę. Jie itin patogūs, nes galima valgyti rankomis, todėl puikiai tinka iškyloms ar vakarėliams. Tiesiog paruoškite daugiau porcijų, nes šie užkandžiai greitai dingsta nuo stalo!

Vieno kąsnio sumuštiniai

Skanūs, sveiki ir dailūs vieno kąsnio sumuštiniai visada traukia akį ir tinka įvairiausioms progoms: pradedant paprasčiausiu pasisėdėjimu su draugais prie vyno ar alaus ir baigiant prašmatniais pokyliais. Taigi siūlome jums keletą gardžių idėjų, kurios bet kada gali praversti Jūsų šventei.

Kumpio suktinukai

Ingredientai:
  • Kumpis 500 g virto kiaulienos
  • Alyvuogės 1 vnt. juodųjų, be kauliukų (indelis)
  • Pomidorai 15 vnt. vyšninių
  • Miltai 1 valg. š.
  • Mocarelos sūris 200 g
  • Pievagrybiai 8 vnt. vidutinio dydžio švieži
  • Vynas 100 ml baltojo sauso
  • Sviestas 1 valg. š.
  • Kiaušiniai 2 vnt.
  • Druska 1 arbat. š. pagal skonį
  • Juodieji pipirai 1 arbat. š. pagal skonį maltų
Kaip gaminti:

1. Kumpį supjaustykite plonais griežiniais.

2. Nuvalytus pievagrybius supjaustykite griežinėliais ir pakepinkite svieste. Išgriebusi iš keptuvės, sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų riebalų perteklių.

3. Į karštus riebalus suberkite miltus ir maišydama kepinkite, kol įgaus aukso spalvą. Supilkite vyną, gerai išmaišykite. Sudėkite stambiais gabalais pjaustytą mocarelą, ketvirčiais pjaustytus pomidorus, alyvuogių puseles, pievagrybius, pagal skonį įberkite druskos, maltų baltųjų pipirų. Išmaišiusi kepinkite, kol suminkštės pomidorai.

4. Gauto įdaro užkrėskite ant kiekvieno kumpio griežinėlio ir susukite ritinėlius. Išdėliokite nepridegančioje kepimo skardoje, apšlakstykite plaktais kiaušiniais ir 8 minutėms pašaukite į karštą orkaitę.

5. Tiekite karštus arba šaltus.

Lašišos rutuliukai

Ingredientai:
  • tešlos krepšelių: 10
  • silpnai sūdytos lašišos filė: 70 gramų
  • tepamo sūrelio: 50 gramų
  • saldžiosios raudonosios paprikos: 50 gramų
  • žalumynų: žiupsnelio
Kaip gaminti:

2. Tuomet rutuliuką įdedame į tešlos krepšelį, papuošiame saldžiąja paprika ir žalumynais. Skanaujame!

Receptai

Varškės tešlos pyragėliai yra puikus pasirinkimas, kai norisi gardžių, lengvai paruošiamų kepinių. Šio recepto pagrindas – švelni varškės tešla, o įdaras, sudarytas iš kietojo sūrio, žaliojo svogūno ir virtų kiaušinių, suteikia pyragėliams subtilų skonį. Šie pyragėliai išlieka minkšti net ir kitą dieną, todėl jie idealiai tinka tiek šeimos pusryčiams, tiek vaišėms.

Reikalingi ingredientai

Tešlai:

Įdarui:

150 g kietojo sūrio
Žaliojo svogūno
4 virti kiaušiniai
Žingsnis po žingsnio tešlos paruošimas

Tešlos ruošimas

Pirmiausia dubenyje sumaišome varškę su grietine, soda ir žiupsneliu druskos. Soda šiuo atveju bus puikiai užgesinta grietine, todėl papildomo acto naudoti nereikia.

Ingredientų sujungimas

Į varškės masę įmušame kiaušinius ir įberiame cukraus. Viską plakame mikseriu kelias minutes, kol masė taps vientisa ir šiek tiek puri.

Miltų įmaišymas

Į gautą mišinį po truputį sijojame miltus. Greitai, bet atsargiai išmaišome tešlą, kol ji tampa minkšta, bet nelimpa prie rankų.

Tešlos atidėjimas

Paruoštą tešlą uždengiame ir paliekame trumpam pastovėti kambario temperatūroje, kol ruošiame įdarą.

Įdaro paruošimas

Produktų paruošimas

Virtus kiaušinius ir kietąjį sūrį sutarkuojame stambia tarka. Žaliuosius svogūnus smulkiai supjaustome.

Sumaišymas

Tarkuotus kiaušinius, sūrį ir svogūnus sumaišome dubenyje. Pagardiname druska pagal skonį. Įdaras paruoštas!

Pyragėlių formavimas ir kepimas

Tešlos formavimas

Tešlą susukame į ilgą virvelę (ritinėlį) ir supjaustome į vienodo dydžio dalis. Kiekvieną gabalėlį iškočiojame į nedidelį apskritimą.

Įdaro dėjimas

Į kiekvieno apskritimo centrą dedame šaukštą paruošto įdaro, kraštus užlenkiame ir gerai užspaudžiame, kad pyragėliai nesiskleistų kepant.

Kepimas

Keptuvėje įkaitiname augalinį aliejų ir kepame pyragėlius iš abiejų pusių, kol jie gražiai apskrus ir įgaus auksinį atspalvį.

Patarimai ir įvairovė

Šie pyragėliai puikiai išlaiko minkštumą net ir kitą dieną, todėl juos galima drąsiai ruošti iš anksto. Įdarą galima pritaikyti pagal savo skonį – vietoje sūrio ir kiaušinių naudokite grybus, mėsą ar bulvių košę.