pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Kaip Paruošti Jautienos Kumpį - Žingsnis po Žingsnio Gidas

Kaip paruosti jautienos kumpi

Tandoori vištienos iešmeliai karšto oro gruzdintuvėje (arba orkaitėje)Brokolių, kalafiorų ir šoninės salotosAtsiųsk savo receptąPatiekalo tipasValentino dienaiValgome sveikiau!ApkepaiBlynai, vafliaiDesertaiGėrimaiGėrimai su alkoholiuKaršti patiekalaiKonservuoti patiekalaiKošės, tyrėsKremai ir padažaiPicosPyragai, kepiniaiSalotos, mišrainėsGarnyraiSriubosSumuštiniaiTroškiniaiUžkandžiaiPagr. ingredientasAvienaBulvėsDaržovėsGrybaiJautienaKiaulienaKiaušiniai ir pieno produktaiMiltai ir kruoposSojaVeršienaVaisiai ir uogosŽvėrienaPaukštienaMakaronaiŠokoladasŽuvis ir jūros gėrybėsRiešutaiProgaUžgavėnių idėjosMamos dienos skanėstaiTėvelių dienaiVelykiniai patiekalaiValentino dienaiKalėdų patiekalaiKūčių patiekalaiGimtadienio patiekalaiJoninių skanėstaiHelovinasNaujiesiems MetamsVestuviniai patiekalaiPyragų dienaPasaulio virtuvėAirijos virtuvėAmerikos virtuvėAnglijos virtuvėArgentinos virtuvėArmėnijos virtuvėAustrijos virtuvėBaltarusijos virtuvėBrazilijos virtuvėBulgariška virtuvėDanijos virtuvėGraikijos virtuvėGruzijos virtuvėIndijos virtuvėIspanijos virtuvėItalijos virtuvėJaponijos virtuvėKinijos virtuvėKorėjiečių virtuvėLenkijos virtuvėLietuvos virtuvėMaroko virtuvėMeksikos virtuvėNorvegiška virtuvėOlandijos virtuvėPrancūzijos virtuvėRusijos virtuvėŠvedijos virtuvėŠveicarijos virtuvėSlovakijos virtuvėSuomių virtuvėTailando virtuvėTibeto virtuvėTotorių virtuvėTurkijos virtuvėUkrainos virtuvėVengrijos virtuvėVokietijos virtuvėLatvijos virtuvėČekų virtuvėPagal paiešką: “jautienos kumpis receptai” rasta receptų 1000Naminis vytintas jautienos kumpisJautienos kumpis su kepenėlėmis

Paneigia paplitusius mitus

Virtuvės naujokai neretai baiminasi, kad jautienos patiekalai gali būti per daug sudėtingi. Manoma, kad jautiena yra kietesnė mėsa nei kiauliena, todėl reikia ne tik ilgiau gaminti, bet ir turėti daugiau kulinarinės patirties.

D.Bartošius lengvai paneigia šį mitą – jautiena yra puiki mėsa ir lengvai pagaminama, tik reikia žinoti keletą taisyklių ir nedaryti klaidų. Be to, „Norfos“ parduotuvėse parduodama ir sauso brandinimo mėsa, iš kurios lengviau ir paprasčiau gaminti. Tiesiog pirkėjų akivaizdoje stovi brandinimo spintos, kuriose pakabinta bręsta jautiena – išpjova, nugarinė ir antrekotas. Procesas trunka 21 dieną – fermentacija suardo baltymus, tarpraumeninį audinį, tai ne tik suteikia jautienai subtilų skonį, bet ir suminkština mėsą.

„Rivonos“ mėsinėje jautiena brandinama šlapiu būdu – vakuuminėse pakuotėse. Šlapio brandinimo jautienos dalys – ne tik nugarinė, antrekotas, bet ir sprandinė bei mentė.

Gretos Skaraitienės / BNS nuotr./Brandintos jautienos paruošimas NORFOJE

D.Bartošius akcentuoja, kad jautienos mentė, kumpis, sprandinė pasižymi standesne mėsos struktūra, todėl labiau tinka troškinti.

Jautienos kumpis – viena iš kiečiausių jautienos mėsos dalių, todėl tinkamesnė smulkinti, naudoti koldūnų, kibinų, mėsinių pyragų, picų, tortilijų įdarams. Maltos mėsos gamybai dažnai naudojama ir jautienos sprandinė.

Mėsos brandinimas

Dėl brandinimo mėsa būna minkštesnė, lengviau kramtoma ir virškinama. Kartu išryškėja skonis ir atsiranda pasitenkinimas maistu. Kepdama kepsnius, net druskos nebarstau, nes brandinta ir tinkamai iškepta mėsa skani pati savaime.

Man labai norėjosi keptos ant grilio mėsos. Dirbame su vyru namuose, tad tokį planą įgyvendinti lengvai sekasi. Vyrui pamirksėjau blakstienomis, kad laaaaaabai noriu ir… pietų metų grilis užkurtas.

Gaminimas – paprastas. Įkaitiname kepsninę ir ant atviros ugnies, 3 minutes iš vienos pusės ir 3 minutes iš kitos, apkepame jautieną.

Labai svarbu vengti skrudėsių ir mėsos perkepimo, nes tokiu atveju formuojasi toksinės medžiagos ir prastėja virškinimas, pasisavinimas.

Jautienos dalių gidas

Anot eksperto, susiruošus gaminti bet kokį jautienos patiekalą, svarbu žinoti, kokią jos dalį pasirinkti. Pavyzdžiui, išpjova ir nugarinė labiausiai tinka kepsniams ir didkepsniams, kietesnė priekinės dalies mėsa – troškiniams, marinavimui ir malimui.

Jūsų dėmesiui – mėsos gidas, kuriuo vadovaujantis mėgstamiems patiekalams lengviau pasirinkti tinkamą jautienos skerdienos dalį.

Mentė – sprandas, pečiai ir viršutinė šonkaulių dalis. Mentė tradiciškai naudojama kepsniams ar maltiniams. Priklausomai nuo pjovimo būdo, iš šios jautienos dalies galima gaminti kotletus, o iš mažų mentės gabalėlių – jautienos troškinius. Mentė įprastai turi būti apdorojama ilgiau, todėl yra tinkama sriuboms ar troškiniams. Pakepinta riebaluose, jautienos mentė paskleidžia itin malonų aromatą ir suminkštėja.

4 asmenimsPagaminsite per 2 val. 30 min.Įvertinkite:4.2 / 9ReceptasIngredientaiAliejus : 4.00 valg. š. (kepimui)Jautienos šonkauliai : 1.00 gŠoninė : 150.00 g (supjaustytos kubeliais)Svogūnai : 2.00 vnt. (vidutiniai, perpjauti per pusę)Morkos : 4.00 vnt. (perpjautos išilgai)Rozmarinai : 1.00 valg. š. (šviežio)Čiobreliai : 1.00 valg. š. (šviežių)Vištienos sultinys : 500.00 mlDruska : 1.00 arbat. š.Kaip gaminti

1. Aliejuje gerai apkepiname jautienos šonkaulius. Sudedame juos į troškinimo indą. Apkepame šoninę, kuri irgi keliauja ant šonkaulių.

3. Supilame likusį aronijų vyną, vištienos sultinį, sudedame prieskonines žoleles ir įberiame druskos.

4. Puodą uždengiame dangčiu ir ant mažos ugnies viską troškiname mažiausiai 2 val., jei reikia, tai ir daugiau. Mėsa turi būti visiškai minkšta ir lengvai kristi nuo kaulo.

5. Iš to sultinio, kuris virė, padarome padažą – nukošiame skystį, supilame į keptuvę ir viską nugariname iki norimo tirštumo.

Kaip skaniai paruošti jautienos liežuvį: 3 receptai

Daugelis galvoja, kad jautienos liežuvį paruošti yra aukštasis pilotažas. Tačiau tai mitas. Tiesa, jį virti reikia pakankamai ilgai – 2-3 valandas, bet susiplanavus laiką tai neturėtų būti problema. Kadangi dabar šį skanų ir labai naudingą produktą galima įsigyti su akcija, kviečiame išmėginti naujus receptus.

Šaltinis:
Projekto partneriai:
„Norfa“Jautienos liežuvis / 123RF.com nuotr.A a A + A - AtstatytiSkaitykite vėliauPranešti klaidąTemos: 4 „Norfa“ Skanumėlis Norfa: Praktiški patarimai Receptai

Jeigu liežuvį ketinate patiekti kaip šaltą užkandį, praverstų jį pamarinuoti bent per naktį, tuomet jis prisigertų prieskonių ir būtų gardesnis. Bet jei neturite laiko – ne bėda.