Kaip paruosti aviena
Tandoori vištienos iešmeliai karšto oro gruzdintuvėje (arba orkaitėje)Brokolių, kalafiorų ir šoninės salotosAtsiųsk savo receptąPatiekalo tipasValentino dienaiValgome sveikiau!ApkepaiBlynai, vafliaiDesertaiGėrimaiGėrimai su alkoholiuKaršti patiekalaiKonservuoti patiekalaiKošės, tyrėsKremai ir padažaiPicosPyragai, kepiniaiSalotos, mišrainėsGarnyraiSriubosSumuštiniaiTroškiniaiUžkandžiaiPagr. ingredientasAvienaBulvėsDaržovėsGrybaiJautienaKiaulienaKiaušiniai ir pieno produktaiMiltai ir kruoposSojaVeršienaVaisiai ir uogosŽvėrienaPaukštienaMakaronaiŠokoladasŽuvis ir jūros gėrybėsRiešutaiProgaUžgavėnių idėjosMamos dienos skanėstaiTėvelių dienaiVelykiniai patiekalaiValentino dienaiKalėdų patiekalaiKūčių patiekalaiGimtadienio patiekalaiJoninių skanėstaiHelovinasNaujiesiems MetamsVestuviniai patiekalaiPyragų dienaPasaulio virtuvėAirijos virtuvėAmerikos virtuvėAnglijos virtuvėArgentinos virtuvėArmėnijos virtuvėAustrijos virtuvėBaltarusijos virtuvėBrazilijos virtuvėBulgariška virtuvėDanijos virtuvėGraikijos virtuvėGruzijos virtuvėIndijos virtuvėIspanijos virtuvėItalijos virtuvėJaponijos virtuvėKinijos virtuvėKorėjiečių virtuvėLenkijos virtuvėLietuvos virtuvėMaroko virtuvėMeksikos virtuvėNorvegiška virtuvėOlandijos virtuvėPrancūzijos virtuvėRusijos virtuvėŠvedijos virtuvėŠveicarijos virtuvėSlovakijos virtuvėSuomių virtuvėTailando virtuvėTibeto virtuvėTotorių virtuvėTurkijos virtuvėUkrainos virtuvėVengrijos virtuvėVokietijos virtuvėLatvijos virtuvėČekų virtuvėAviena (receptų: 50)Piemenėlių pyragasTikras plovas kazane su avienaSaldžių bulvių braunis
Pagamintas iš saldžiųjų bulvių (ragaujant tuo sunku patikėti), pagardintas vos keletu priedų ir iškeptas be miltų, šis desertas ne tik labai skanus, bet ir maistingas. Pati braunio tekstūra - labai kreminė ir švelni, o skonis - labai šokoladinis. Kadangi gaminamas tik iš augalinės kilmės ingredientų, yra puikiai tinkamas net ir veganams.

Buriatų koldūnai 4 asm.
Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Šiuos koldūnus buriatai vadina buuza arba pozais. Esminis jų skirtumas nuo mūsiškių – gaminami jie garuose ir formuojant koldūnus viršuje paliekama skylutė. Tada gaunasi nedideli indeliai, kuriu viduje būna įdaras su sultiniu. Įdomu ir skanu!
Žymės: mėsa, koldūnai, aviena, mėsos įdaras
Kiek kepti avieną?
Avienos gabalus kepti orkaitėje 20-30 minučių 180-ies laipsnių temperatūroje. Vieno kilogramo avienos gabalą kepti orkaitėje 1,5val. toje pačioje temperatūroje. Kepimo laikas priklauso nuo mėsos gabalų dydžio.
Kepant avieną pagal šį receptą įsitikinsite, kad aviena yra labai skani mėsa! Receptas be nereikalingų ingredientų ir manipuliacijų: tiesiog kepta aviena keptuvėje su svogūnais ir trupučiu prieskonių.
Ingredientai:
- Ėriena – 500 gramų
- Svogūnai – 1 vnt
- Citrinų sultys – iš pusės citrinos
- Druska ir pipirai – pagal skonį
Keptos avienos paruošimas:
- Avieną nuplaukite ir supjaustykite 2 centimetrų kraštinės gabalėliais, sudėkite į dubenį.
- Svogūną supjaustykite žiedais, suberkite į avieną.
- Įberkite druskos, pipirų, išmaišykite.
- Avieną apšlakstykite citrinos sultimis, uždenkite ir padėkite į šaltą vietą 4 val.
- Įkaitinkite keptuvę, dėkite avieną, kepkite pusvalandį ant vidutinės ugnies be dangčio, maišydami.
