pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Kaip Panaudoti Keptą Vištieną - Kūrybingos ir Skoningos Idėjos

Vištienos troškinys su žaliais žirneliais, konservuotais kukurūzais ir grietinėle

2025/01/07 2025/01/07 pagal Kviečiu į virtuvę

Paruošimas: 20 min Gaminimas: 20 min Porcijos: 5 Vištienos troškiniai yra vieni mėgstamiausių patiekalų daugelyje virtuvių dėl savo universalumo ir paprasto paruošimo. Šis vištienos troškinys su žaliais žirneliais ir konservuotais kukurūzais išsiskiria savo spalvingumu ir subalansuotu skoniu. Sultinga vištiena, derinama su saldžiais kukurūzais ir šviežiais žirneliais, sukuria harmoniją, kuri patiks tiek vaikams, tiek suaugusiems. Galimos … Skaityti toliau

Vištienos patiekalai

Daugelis namų šeimininkių gamina vištienos patiekalus, nes vištienos patiekalai labai skanūs, greitai paruošiami ir patinka visai šeimai. O kas nemėgsta skanių keptų vištienos blauzdelių, sparnelių ir, žinoma, vištienos krūtinėlės orkaitėje. Iš vištienos galima paruošti daug gardžių, sveikų ir labai skanių patiekalų. Pažiūrėkite, kokius vištienos receptus jums atrinkome ir tikrai norėsite pasigaminti skanios vištienos.

2025/01/22 pagal Kviečiu į virtuvę

Paruošimas: 10 min Porcijos: 4 Salotos su konservuotais avinžirniais ir virta vištiena yra puikus pasirinkimas tiems, kurie siekia subalansuotos ir maistingos mitybos. Šis patiekalas ne tik lengvai paruošiamas, bet ir suteikia organizmui reikalingų baltymų bei skaidulų. Avinžirniai, dar vadinami avinžirniais, yra puikus augalinių baltymų šaltinis, o vištiena praturtina salotas gyvūniniais baltymais, todėl šis derinys ypač … Skaityti toliau

Kepta višta orkaitėje - kaip ją iškepti pačią skaniausią? Dalinamės patarimais ir receptais

Kepta višta yra puikus pasirinkimas tiek šventiniam stalui, tiek ir kasdienai. Gardžią, sultingą ir su traškia odele vištą iškepti tikrai nesunku, galima naudoti įvairius prieskonius, paukštį įdaryti skirtingais įdarais, pasirinkti vis kitus kepimo būdus. Dalinamės patarimais ir mūsų mėgstamiausiais receptais.

Vištos pasirinkimas, marinavimas ir kepimo būdai

1. Vištos pasirinkimas
Pagal veislę. Egzistuoja labai daug vištų veislių, tačiau jas visas galima suskirstyti į mėsinius viščiukus (auginami dėl mėsos, geriausiai žinomi yra broileriai), dėsliąsias vištas arba dedekles (auginamos, visų pirma, dėl kaušinių) ir pusiau mėsines vištas dedekles (auginamos ir dėl mėsos, ir dėl kiaušinių. Paprastai pjaunamos po vieno kiaušinių dėjimo ciklo). Visos šios vištos yra valgomos ir skanios, tačiau jos pasižymi skirtingomis savybėmis.

Lengviausiai, greičiausiai paruošiami, kepimui ypač tinkami ir daugeliui priimtiniausio skonio yra mėsiniai viščiukai broileriai. Jų krūtinės ir kojų raumenys yra didesni, oda minkštesnė, mėsa yra sultinga, joje mažiau riebalų. Broilerių tikrai rasite kiekvienoje parduotuvėje, turguje. Paprastai jie auginami iki 2-3 kg svorio.

Dėsliųjų ir pusiau mėsinių vištų dedeklių mėsa yra ryškesnio skonio ir aromato (vieniems tai pliusas, o kiti to nemėgsta), kietesnė, jos turi daugiau riebalų. Jas reikėtų ruošti ilgiau, kad riebalai sutirptų ir sudrėkintų mėsą, atsiskleistų būdingas skonis. Šios vištos ypač tinka sultiniams, sriuboms, troškiniams, tačiau jas taip pat galite kepti orkaitėje. Tokių vištų rasite turguje, kaimuose, specializuotuose ūkiuose. Po kiaušinių dėjimo ciklo skerdžiamos vištos yra kiek lengvesnės arba sveria panašiai, kiek broileriai, t.y. apie 2-2,5 kg.

Pagal šviežumą ir kokybę. Visiškai nesvarbu, kokį paukštį pirksite, svarbu, kad jis būtų kuo šviežesnis ir kokybiškesnis. Paukščio spalva priklauso nuo jo veislės, amžiaus, laikymo sąlygų ir pašarų, tačiau kokybiška ir šviežia vištiena turėtų būti tolygios, rausvos ar vos gelsvos spalvos. Odelė turėtų būti standi, šviesi arba vos gelsva, beveik nepermatoma. Įspaudus mėsą pirštu, ji turėtų netrukus, „prie akių“, atgauti prieš tai buvusią formą. Vištų kvapas yra ryškesnis, gali būti vos aitrus, o viščiukų broilerių - gerokai švelnesnis, gaivesnis.

Kaip pasigaminti Chicken Cordon Bleu

  1. Paruoškite vištienos krūtinėlę (aukščiau). Ant kiekvienos krūtinėlės sluoksniuokite kumpį ir šveicarišką sūrį.
  2. Susukite kiekvieną vištienos krūtinėlės želė ritinėlį. Vištieną apvoliokite lydytame svieste, o tada pagardintuose džiūvėsėliuose.
  3. Kepkite pagal žemiau pateiktą receptą. Kol vištiena kepa, paruoškite padažą.

Voila! Prabangus restorano stiliaus patiekalas iš tikrųjų lengva pasigaminti namuose.

Pateikimo pasiūlymas: Patiekite Chicken Cordon Bleu su krakmolu ir šviežia daržove.

Šį keptos vištienos cordon bleu receptą galima pagaminti iš anksto. Jis taip pat gali būti padvigubintas, kad pamaitintų minią.

Padažas Chicken Cordon Bleu

Šis Cordon bleu padažo receptas yra lengvas naminis Dijon grietinėlės padažas. Jį paprasta pagaminti iš Dižono garstyčių, Vusterio padažo ir parmezano sūrio. Šis padažas ne tik puikiai dera su mano vištienos cordon bleu receptu, bet ir puikiai tinka ant daržovių.

  1. Ant pjaustymo lentos padėkite vištienos krūtinėlę be kaulų ir uždenkite plastikine plėvele, kad neištaškytų sultys.
  2. Naudokite plokščia pusė mėsos plaktuku arba minkštikliu ir švelniai sutrinkite vištieną iki ¼ colio storio.
  • Jei vištienos krūtinėlė labai stora, prieš daužydami galite ją atidaryti.
  • Plakdami būkite tvirti, bet švelnūs, kad vištiena suplonėtų, bet nesugadintų ir nesuirtų.

Kaip panaudoti kepta vistiena

Tandoori vištienos iešmeliai karšto oro gruzdintuvėje (arba orkaitėje)Brokolių, kalafiorų ir šoninės salotosAtsiųsk savo receptąPatiekalo tipasValentino dienaiValgome sveikiau!ApkepaiBlynai, vafliaiDesertaiGėrimaiGėrimai su alkoholiuKaršti patiekalaiKonservuoti patiekalaiKošės, tyrėsKremai ir padažaiPicosPyragai, kepiniaiSalotos, mišrainėsGarnyraiSriubosSumuštiniaiTroškiniaiUžkandžiaiPagr. ingredientasAvienaBulvėsDaržovėsGrybaiJautienaKiaulienaKiaušiniai ir pieno produktaiMiltai ir kruoposSojaVeršienaVaisiai ir uogosŽvėrienaPaukštienaMakaronaiŠokoladasŽuvis ir jūros gėrybėsRiešutaiProgaUžgavėnių idėjosMamos dienos skanėstaiTėvelių dienaiVelykiniai patiekalaiValentino dienaiKalėdų patiekalaiKūčių patiekalaiGimtadienio patiekalaiJoninių skanėstaiHelovinasNaujiesiems MetamsVestuviniai patiekalaiPyragų dienaPasaulio virtuvėAirijos virtuvėAmerikos virtuvėAnglijos virtuvėArgentinos virtuvėArmėnijos virtuvėAustrijos virtuvėBaltarusijos virtuvėBrazilijos virtuvėBulgariška virtuvėDanijos virtuvėGraikijos virtuvėGruzijos virtuvėIndijos virtuvėIspanijos virtuvėItalijos virtuvėJaponijos virtuvėKinijos virtuvėKorėjiečių virtuvėLenkijos virtuvėLietuvos virtuvėMaroko virtuvėMeksikos virtuvėNorvegiška virtuvėOlandijos virtuvėPrancūzijos virtuvėRusijos virtuvėŠvedijos virtuvėŠveicarijos virtuvėSlovakijos virtuvėSuomių virtuvėTailando virtuvėTibeto virtuvėTotorių virtuvėTurkijos virtuvėUkrainos virtuvėVengrijos virtuvėVokietijos virtuvėLatvijos virtuvėČekų virtuvėPagal paiešką: “vistiena keptuveje receptai” rasta receptų 1000Citrininė vištiena keptuvėje - lengva pagaminti ir labai skanu!Greita vištiena keptuvėje su medaus ir garstyčių padažu