2. Paruošimas prieš kepimą
2.1. Mėsos atšildymas
Jei mėsa buvo užšaldyta, atšildykite ją šaldytuve per naktį. Venkite atšildyti kambario temperatūroje, nes tai gali sukelti bakterijų dauginimąsi.
2.2. Temperatūra
Prieš kepimą, leiskite steikui pasiekti kambario temperatūrą. Tai užtikrins, kad mėsa tolygiai iškeps.
2.3. Prieskoniai
Dažniausiai užduodami klausimai
Kaip žinoti, kada steikas iškepė iki norimo lygio?
Naudokite mėsos termometrą. Tai tiksliausias būdas patikrinti temperatūrą. Taip pat galite naudoti spaudimo metodą – minkštumo lygis rankoje tarp nykščio ir kitų pirštų gali būti palygintas su skirtingais iškepimo lygiais.
Ar galima naudoti šaldytą jautieną?
Taip, tačiau svarbu ją tinkamai atšildyti. Geriausia palikti šaldytą jautieną šaldytuve per naktį, o tada leisti pasiekti kambario temperatūrą prieš kepimą.
Kodėl mano steikas neišeina sultingas?
Dažniausios priežastys yra netinkama temperatūra arba per ilgas kepimas. Įsitikinkite, kad mėsa yra tinkamo storio, ir leiskite jai „pailsėti“ po kepimo.
Ar svarbu naudoti sviestą kepimo metu?
Sviestas suteikia papildomo skonio ir aromato, ypač jei kepimo metu pridėsite česnako arba žolelių.

Gražios plutos metodas
Profesionalūs virtuvės šefai pataria namų virtuvėje naudoti metodą 4-3-2, jei po ranka turite tik keptuvę: pirmąsias 4 minutes paruoštas (pašildytas iki kambario temperatūros, pabarstytas druska ir pipirais) kepsnys kepamas po presu nejudinant, kitas 3 – tokiu pat būdu iš kitos pusės. O paskutines 2 minutes „ilsisi” taip, kaip yra, ant tos pačios keptuvės arba suvyniotas į foliją, pridėjus aliejaus ir žolelių. Šis metodas puikiai tinka atviram griliui, įrengtam japoniškos tepan principu.
Griliuose, kurie gali veikti ir uždaru, ir atviru rankiniu režimu, 4-3-2 metodą galima taikyti ir plokščiaeigiame, ir klasikiniame šonkauliukų grilyje (abiem atvejais pasirinkite 220-230° įkaitimo temperatūrą).
Kita vertus, naudojant automatines programas, tokiame grilyje naudojamas įmontuotas zondas, kuris nustato mėsos paruošimą, priklausomai nuo pasirinkto kepimo laipsnio (iš viso jų yra 4), todėl galima tiksliau nustatyti rezultato kokybę. Kepimo pabaigoje perjungus kepsninę į „mėsos poilsio” režimą, mėsą taip pat reikėtų išimti iš kepsninės ir palikti „pailsėti” 5-7 minutes.
Įvertink šį straipsnį
Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:
Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Netikėti grilio atradimai daržovėms suteikia naujų skonių
Jei mėgstate grybus, vertinate baltuosius ir ruduosius pievagrybius, išbandykite nepaprastai turtingo skonio keptų „Portobello“ grybų. Vienas iš nuostabių grilio receptų – „Portobello“, įdarytas mocarelos sūriu, serano kumpiu ir baziliko lapeliu – tikrai taps jūsų vasaros hitu.
Patirkite naujų skonių kepdami ant grilio svogūną, kol jis pasidengs traškiu saldžios karamelės sluoksniu.
Netikėtu atradimu gali tapti kepti ridikėliai, kurie nuo karščio suminkštėja, o pagardinti lydytu sviestu ir druska, yra ne tik puikus garnyras prie pagrindinio patiekalo, bet ir užkandis su juoda duona.
O dabar – raitojamės rankoves ir išbandome naujus receptus!
Grilintos daržovės / Shutterstock nuotr.
Nuo ko pradėti kepant ant elektrinio grilio
Kaip visada – nuo mėsos paruošimo. Jei turite visą jautienos gabalą, supjaustykite jį 2-2,5 cm storio kepsniais. Jei paruošti keli kepsniai – sujungkite 2 (daugiausia 3) vienodo storio kepsnius, kad kiekvienos partijos kepimo laikas būtų vienodas.
Likus 30-40 minučių iki kepimo mėsą išimkite iš šaldytuvo. Padėkite ant pjaustymo lentos ir uždenkite maistine plėvele. Kambario temperatūros mėsa apskrus greičiau ir tolygiau.
Likus 10-15 minučių iki kepimo kepsnius pasūdykite ir pabarstykite pipirais. Naudokite rupią druską, ji veikia kaip sūrymas: pirmiausia ištraukia drėgmę iš mėsos skaidulų, tada joje ištirpsta ir vėl įsigeria į kepsnį, suskaidydama baltymus ir padarydama mėsos tekstūrą minkštesnę.

Be dūmų ir ugnies: kaip kepti kepsnius ant elektrinio grilio namuose
Elektrinis grilis gali būti puikus pagalbininkas namų virtuvėje ir atlikti daugelį kasdienių užduočių, įskaitant maisto atšildymą ir net kepimą. Be to, jis gali pakeisti visą prietaisų ir įrankių arsenalą kepsniams kepti ir daugeliu atvejų gerokai sutrumpinti laiką bei sumažinti pastangas, kurių reikia geresniems rezultatams pasiekti.
