Keptuvėje kepti kiaulienos kepsniai
Ar norite šiek tiek atnaujinti įprastą meniu? Jūsų dėmesiui pristatau nuostabų karštą patiekalą, kuris gali būti patiekiamas kiekvieną dieną ir ant šventinio stalo. Labai rekomenduoju šį paprastą receptą! Noriu parodyti, kaip pasigaminti kiaulienos kepsnį su svogūnais ir aštriu padažu. Patiekalas nuostabiai dera, pavyzdžiui, su daržovėmis ar ryžiais, nors pagal skonį galima rinktis ir kitą garnyrą. Sūrių, saldžių ir aštrių natų derinys su mėsa išties nuostabus! Jei dar neišbandėte, tai tikrai verta!
Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus: # Mėsa / # Daržovės
Reklama
Kaip keptuvėje skaniai iškepti lašišą?
Užtikriname, kartą paragavus šios garduolės bus sunku prisiversti lašišą gaminti pagal kitokį receptą :-)
Nuostabiai gardus lašišos kepsnys
2 porcijoms reikės:
- 2 lašišos file gabaliukų (po daugmaž 150 g)
- Druskos, pipirų (prieskonius galite keisti į savo mėgiamus, pvz., maloniai nustebsite, jei išbandysite čili, cinamono ir druskos derinį - koks jis beatrodytų neįprastas, iš tiesų yra fantastiškai puikus)
- Trupučio alyvuogių aliejaus kepimui
- Tolygiausiai lašiša apkepa, kuomet būna atšildyta iki kambario temperatūros, taigi, būtų idealu iš šaldytuvo ją ištraukti 15-20 min prieš gaminant. Atšildytą lašišą nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, kad liktų kuo mažiau drėgmės.
- Gerai įkaitinkite aliejų keptuvėje. Idealiausiai tinka ketaus arba nerūdijančių plieno keptuvės, kadangi jos įkaista tolygiai ir greitai. Taip pat labai svarbu, kad keptuvė būtų pakankamai didelė ir žuvies gabaliukai joje nesiliestų tarpusavyje.
- Abu lašišos gabalėlius gerai įtrinkite prieskoniais.
- Aliejui pakankamai įkaitus, dėkite lašišą į keptuvę, odele žemyn. Sumažinkite ugnį iki vidutinės, kad kepsniukai nepradėtų degti.
- Kantriai laukite :) Kad ir kaip smalsu būtų pažiūrėti, ar odelė pakankamai gerai iškepusi, nejudinkite ir nevartykite lašišos. Odelė kepa ilgiau nei file dalis, todėl daugiausia laiko ir reikės skirti odelės kepimui. Tik kantriai laukiant galite tikėtis, jog Jūsų kepsnio odelė bus idealiai traški.
- Stebėkite, kaip keičiasi lašišos spalva file šonuose. Iš raudonos ji palaipsniui taps rausva. Pirmiausia pokytis matysis prie odelės, tuomet lėtai kils aukštyn. Apverskite lašišą tuomet, kai maždaug tris ketvirtadaliai jos aukščio pakeis spalvą. Tuomet pakepkite dar 2-3 minutes. Iškeptą lašišą išimkite ant popierinio rankšluosčio, kad šis sugertų aliejaus perteklių (prireiks maždaug 1-2 minučių).
- Perkelkite gabaliukus į lėkštes ir mėgaukitės!

Kaip kepti kepsnius keptuveje
Tandoori vištienos iešmeliai karšto oro gruzdintuvėje (arba orkaitėje)Brokolių, kalafiorų ir šoninės salotosAtsiųsk savo receptąPatiekalo tipasValentino dienaiValgome sveikiau!ApkepaiBlynai, vafliaiDesertaiGėrimaiGėrimai su alkoholiuKaršti patiekalaiKonservuoti patiekalaiKošės, tyrėsKremai ir padažaiPicosPyragai, kepiniaiSalotos, mišrainėsGarnyraiSriubosSumuštiniaiTroškiniaiUžkandžiaiPagr. ingredientasAvienaBulvėsDaržovėsGrybaiJautienaKiaulienaKiaušiniai ir pieno produktaiMiltai ir kruoposSojaVeršienaVaisiai ir uogosŽvėrienaPaukštienaMakaronaiŠokoladasŽuvis ir jūros gėrybėsRiešutaiProgaUžgavėnių idėjosMamos dienos skanėstaiTėvelių dienaiVelykiniai patiekalaiValentino dienaiKalėdų patiekalaiKūčių patiekalaiGimtadienio patiekalaiJoninių skanėstaiHelovinasNaujiesiems MetamsVestuviniai patiekalaiPyragų dienaPasaulio virtuvėAirijos virtuvėAmerikos virtuvėAnglijos virtuvėArgentinos virtuvėArmėnijos virtuvėAustrijos virtuvėBaltarusijos virtuvėBrazilijos virtuvėBulgariška virtuvėDanijos virtuvėGraikijos virtuvėGruzijos virtuvėIndijos virtuvėIspanijos virtuvėItalijos virtuvėJaponijos virtuvėKinijos virtuvėKorėjiečių virtuvėLenkijos virtuvėLietuvos virtuvėMaroko virtuvėMeksikos virtuvėNorvegiška virtuvėOlandijos virtuvėPrancūzijos virtuvėRusijos virtuvėŠvedijos virtuvėŠveicarijos virtuvėSlovakijos virtuvėSuomių virtuvėTailando virtuvėTibeto virtuvėTotorių virtuvėTurkijos virtuvėUkrainos virtuvėVengrijos virtuvėVokietijos virtuvėLatvijos virtuvėČekų virtuvėPagal paiešką: “kiaulienos kepsniai keptuveje” rasta receptų 1000Kiaulienos kepsnys "Gaspadorius"Kiaulienos kepsniukai su sūriu ir saulėje džiovintais pomidoraisKaip kepti kepsnius keptuveje
Minkšti ir purūs varškėčiai - tarsi bandelės!Varškės patiekalaiLengvai ir greitai paruošiami traškūs vištienos sparneliai kepti orkaitėjePatiekalai iš vištienos ir paukštienosSkanios ir sultingos mėsos marinatas (vištienai; jautienai; kiaulienai; kalakutienai)Marinatai / Kompotai / Uogienes / Vakavimas20 naudingų patarimų daržininkams ir sodininkamsNaudingi patarimai jūsų virtuvėjeKalafiorų salotos su sojos padažuDaržovių patiekalų receptai / Salotų, mišrainių receptaiSaulės pica su kumpiu, feta, mocarela ir vyšniniais pomidoraisMakaronų ir picos patiekalų receptaiVeganiški "sūrio" pyragėliai ValentinuiDesertų receptai / Vegetariški / Veganiški patiekalaiPupelių ir baklažanų troškinys be glitimoDaržovių patiekalų receptai / Vegetariški / Veganiški patiekalaiAprašymas
Greitai iš visų pusių keptas tunas sezamų apvalkale, su klasikiniu japonišku tatami padažu
1x 2x 3xTuno kepsniams
- 400 g tuno išpjovos (supjaustytos storais kepsniais)
- Alyvuogių aliejaus
- druskos, grūstų juodųjų pipirų
- sezamų sėklų (baltų ir juodų, jei turite)