Kaip suminkštinti mėsą su vaisiais?
Ar turite citrinos? Dažniausiai ji yra daugelio kulinarinių problemų sprendimas. Tačiau šį kartą tenka ją padėti į šalį, nes šio straipsnio herojus – visiems gerai žinomas kivis.
Šis mažas egzotiškas vaisius yra kupinas proteolitinių fermentų, kurie skaido baltymų daleles.
Kivių marinatas net ir kiečiausią mėsos gabalą pavers minkštu ir sultingu. Viskas gali būti sudėtinga, jei jums nepatinka kivių skonis.
Tokiu atveju yra daug alternatyvių vaisių, kurie turi panašų poveikį.
Naudokite ananasą, papają ar mangą ir poveikis bus toks pat geras.
Kaip paruošti kivių marinatą?
Paimkite keletą vaisių ir juos nulupkite. Tada sudėkite į blenderį ir sutrinkite iki vientisos masės. Jei tokio įrenginio neturite, kivius galite susmulkinti labai smulkiais gabalėliais. Sudėkite mėsą į vaisių masę ir gerai ištrinkite iš visų pusių. Tada apibarstykite mėsą mėgstamais prieskoniais ir palikite pastovėti mažiausiai 30 minučių. Nemarinuokite mėsos ilgiau nei dvi valandas, nes ji gali tapti per minkšta.
Šis nepastebimas vaisius yra vitaminų C ir E šaltinis, ir, kaip žinome, tai palaiko mūsų imuninę sistemą. 100 g kivių leidžia patenkinti organizmo paros vitamino C dozę, suteikia būtinų antioksidantų, maistinių skaidulų ir kalio. Jei kovojate su padidėjusiu cholesterolio kiekiu kraujyje, kiviai turėtų būti įtraukti į jūsų mitybą. Keli vaisiai per dieną gali padėti kovoti su virškinimo sutrikimais ir pagreitinti žarnyno darbą. Be to, dėl sudėtyje esančių antioksidantų jie turi priešvėžinį poveikį ir lėtina odos senėjimo procesą.

Kaip suminkštinti sviestą – 5 būdai
Supjaustykite sviestą 2-3 cm dydžio kubeliais – taip jis greičiau suminkštės. Į stiklinę įpilkite verdančio vandens – darykite tai atsargiai, kad stiklinė nesutrūkinėtų. Palikite minutei, tada išpilkite verdantį vandenį ir greitai uždenkite sviesto kubelius karšta stikline. Po kelių minučių sviestą galite tepti ant duonos.

Vandens vonelėje
Kaip greitai ištirpinti sviestą? Vandens vonioje. Veikiami vandens šilumos sviesto kubeliai suminkštės per 5 minutes.
Įdėkite lėkštę su sviesto kubeliais į mikrobangų krosnelę ir kaitinkite 5 sekundes. Mikrobangų krosnelės galia turi būti minimali. Įsitikinkite, kad sviestas visai neištirpo – mikrobangų krosnelėje tai vyksta labai greitai.
Įvertink šį straipsnį
Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:
Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

KAS SUMINKŠTINTŲ JAUTIENĄ?
Jautiena – ne tik viena brangiausių, bet ir kiečiausių mėsų. Ką daryti ir kokie ingredientai pagelbėtų jautienai suminkštinti?
- Marinuoti jautieną, kad būtų minkšta, geriausia stikliniame, moliniame, porcelianiniame inde. Tinka ir plastikiniai.
- Visų jautieną minkštinančių marinatų pagrindas – trys komponentai: rūgštys, riebalai ir kvapiosios medžiagos. Actas (maistinis, obuolių, balzaminio, vyno ir kt.) reikalingas tam, kad šios rūšies mėsa būtų minkšta. Jei per vėlai pastebėjote, kad neturite acto, pakeisti jį galite vaisių ir citrinų sultimis, taip pat kai kuriais pieno produktais. O štai riebalai sustiprina mėsos kvapą, apsaugo ją nuo išsausėjimo gaminant, daro patiekalą sultingesnį. Daržovės ir prieskoniai – tai kvapioji marinato „siela“.
- Minkšta jautiena mėgausitės, jei užmarinuosite ją 2–3 valandoms. Į marinatą nepabijokite įdėti kadagių uogų, citrinų arba žaliųjų citrinų griežinėlių, stambiai sukapotų česnakų. Supjaustytą mėsą apdėkite stambiais svogūnų griežinėliais, kad jautiena būtų minkštesnė.


