Ar tokiu būdu atitirpinate mėsą? Ši klaida gali kainuoti jūsų sveikatą
Pamiršote atitirpinti mėsą prieš vakarienę? Nieko neprarasite! Yra keli veiksmingi būdai, kaip greitai atitirpinti bet kokios rūšies mėsą. Paaiškinsime, kaip veiksmingai atitirpinti mėsą orkaitėje ar mikrobangų krosnelėje ir kitais būdais. Sužinokite, kaip paruošti šaldytą mėsą.
Kaip greitai atšildyti vištieną?
Mėsos užšaldymas – tai būdas pratęsti jos šviežumą ir ilgiau laikyti. Tačiau svarbu atminti, kad kartą atšildytos mėsos ar žuvies negalima vėl užšaldyti! Pakartotinai užšaldžius mėsą, gali padaugėti bakterijų, o tai gali sukelti apsinuodijimą maistu. Labai didelį pavojų sveikatai kelia salmonelės, kuriomis galima užsikrėsti suvalgius pasenusią mėsą. Greitai atšildyti vištieną nėra lengva, tai faktas. Neužtenka mėsą išimti iš šaldiklio ir padėti ant lėkštės, kad ji savaime atšiltų kambario temperatūroje. Tai klaida, kurią nuolat daro daugelis žmonių. Kodėl geriau taip neatšildyti mėsos? Na, namuose palaikoma temperatūra skatina ant mėsos daugintis įvairias bakterijas, kurios kelia tiesioginę grėsmę sveikatai. Galima apnuodyti virškinimo sistemą ir sukelti problemų. Todėl geriau vengti tokio atšildymo būdo!
Mėsą patartina atitirpinti anksčiau. Kuo lėčiau paukštiena atitirpsta, tuo mažiau prarandama skonio, savybių ir tekstūros. Tam verta išimti vištieną iš šaldiklio ir perkelti į šaldytuvą – kad ji galėtų ramiai atitirpti, pageidautina, 4-7 laipsnių temperatūroje. Paukštieną įdėkite į tinkamą indą (lėkštę, dubenį), kad vanduo ar sultys iš mėsos netyčia neišsilietų ant kitų šaldytuve esančių maisto produktų. Jei vanduo iš vištienos išsilieja ant sandariai uždaryto produkto, tai nėra tragedija. Tačiau blogiau, jei vanduo iš atšildomos mėsos patenka į atvirą produktą ir kas nors jį pasiekia. Deja, suvalgęs tokį produktą šis asmuo gali patirti skrandžio problemų.

Kaip greitai atsildyti mesa
Minkšti ir purūs varškėčiai - tarsi bandelės!Varškės patiekalaiLengvai ir greitai paruošiami traškūs vištienos sparneliai kepti orkaitėjePatiekalai iš vištienos ir paukštienosSkanios ir sultingos mėsos marinatas (vištienai; jautienai; kiaulienai; kalakutienai)Marinatai / Kompotai / Uogienes / Vakavimas20 naudingų patarimų daržininkams ir sodininkamsNaudingi patarimai jūsų virtuvėjeKalafiorų salotos su sojos padažuDaržovių patiekalų receptai / Salotų, mišrainių receptaiSaulės pica su kumpiu, feta, mocarela ir vyšniniais pomidoraisMakaronų ir picos patiekalų receptaiVeganiški "sūrio" pyragėliai ValentinuiDesertų receptai / Vegetariški / Veganiški patiekalaiPupelių ir baklažanų troškinys be glitimoDaržovių patiekalų receptai / Vegetariški / Veganiški patiekalai
Gaminimas:
Mažame dubenėlyje sumaišykite visus ingredientus padažui. Padažą užpilkite ant salotų ir patiekite.
123RF.com nuotr./Krevetės su makaronais
Kaip suminkštinti sviestą – 5 būdai
Supjaustykite sviestą 2-3 cm dydžio kubeliais – taip jis greičiau suminkštės. Į stiklinę įpilkite verdančio vandens – darykite tai atsargiai, kad stiklinė nesutrūkinėtų. Palikite minutei, tada išpilkite verdantį vandenį ir greitai uždenkite sviesto kubelius karšta stikline. Po kelių minučių sviestą galite tepti ant duonos.

Gaminimas:
Pasūdytame vandenyje išvirkite spagečius.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir suberkite krevetes. Kepkite jas maždaug 2-3 minutes. Išgriebkite ir padėkite į šalį. Į tą pačią keptuvę suberkite paprikos dribsnius ir smulkintą česnaką, pakepkite 1 minutę. Supilkite baltąjį vyną bei citrinos sultis, padidinkite kaitrą ir kaitinkite 2-3 minutes. Sudėkite sviestą, įpilkite šiek tiek skysčio, kuriame virė makaronai ir suberkite krevetes. Nuimkite keptuvę nuo viryklės.
Makaronus nukoškite, sudėkite į keptuvę su krevetėmis ir sumaišykite su smulkintomis petražolėmis. Pagardinkite tarkuota citrinos žievele, druska bei pipirais, sudėkite į serviravimo indą ir tuoj pat patiekite.
Skanių ir gurmaniškų akimirkų!
